Sunde fordele ved proteinpulver

14. apr 2021 | Ernæring

Sunde fordele ved proteinpulver

Flere og flere er begyndt at tale om proteinpulver og hvordan det er revolutionerende for den måde man kan indtage protein på. Det er til stor hjælp blot at indtage en smule hver dag, især hvis man gerne vil fremme udviklingen af muskler, når man træner. Det kan også bruges som almindeligt kosttilskud som en del af en sundere hverdag. I dag er der flere proteinpulverprodukter på markedet end nogensinde før – både de traditionelle og billige til de veganske, glutenfrie og sukkerfrie. Derfor er proteinpulver og ikke mindst viden derom blevet meget mere lettilgængeligt for alle, der er interesserede i at indtage mere protein, enten på baggrund af kost og/eller motion.

Hvad er proteinpulver?

Hvad er proteinpulver? Helt grundlæggende er proteinpulver blot en pulveriseret form af protein og dermed også et form for kosttilskud. Man kan anvende proteinpulver på mange måder, men de mest gængse metoder er at blande det op med enten vand, mælk eller juice og drikke det før, under eller efter træning for optimal virkning. Helt teknisk set består proteinpulver af aminosyrer, som er med til at bygge muskelmasse op. Derfor bruger mange proteinpulver til at fremme muskler uden at indtage fedt. Hvis du ikke går så meget op i din kost, men er glad for at træne meget, kan proteinpulver hjælpe dig meget, da dens funktion som kosttilskud kan bidrage med at give din krop det rette skud proteiner, den har brug for. Proteinpulver kan komme fra mange forskellige kilder, blandt andet valleprotein, risprotein, sojaprotein, ærteprotein og hempprotein for blot at nævne et par stykker. Flere unge begynder også på proteinpulver, da flere både dyrker meget sport og deres udvikler sig rigtig meget.

Mange forskellige typer

Protein er et af kroppens allervigtigste byggesten og derfor er det også helt afgørende at man får nok proteiner gennem sin kost hele livet igennem. De mange forskellige typer af proteinpulver gør det muligt at vælge lige præcis det proteinpulver, du gerne vil have. Hvis du foretrækker at spise plantebaseret og ikke er glad for at indtage laktose, som før i tiden var en populær ingrediens i proteinpulver, er der masser af fuldstændig veganske proteinpulver at vælge mellem. Man kan også vælge proteinpulver med forskellige smage, som for eksempel med smag af chokolade, jordbær, banan og mange, mange flere. De forskellige smagsvarianter kan gøre oplevelsen af at indtage proteinpulver mere behagelig, især hvis du lige er begyndt at blande proteinpulver med din mad og gerne vil have noget der smager nogenlunde normalt lige til at starte, hvorefter man kan eksperimentere mere.

SE OGSÅ