Sådan får du friske og energiske medarbejdere, og øger sammenholdet på din arbejdsplads!

19. sep 2018 | Ernæring, Sundhed

Motion, sund kost og medarbejdernes generelle trivsel vinder større og større opmærksomhed på de danske arbejdspladser, der i højere grad kæder arbejdsmiljø sammen med medarbejderens generelle sundhedstilstand. Og der skal faktisk ikke meget til, for at optimere de sunde vaner og skabe positiv stemning omkring det på arbejdspladsen.

Sund livsstil gør det meget sjovere at gå på arbejde

Arbejdspladsen optager meget af den enkelte persons tid. Derfor har arbejdspladsen et ansvar. En sund og velmotioneret medarbejderstab giver trivsel, som kan mærkes på humøret, såvel som på bundlinjen. Fokus på motion og sundhed på arbejdspladsen øger ikke kun hver enkelts sundhed. Holdmotion er sjovt, energifyldt og ryster medarbejderne sammen.

Sundhed betyder ikke benhård træning

Dine medarbejdere skal ikke presses til at løbe lange ture, tvinge pulsen op eller svede i timevis i et fitnesscenter. Basis-nøglen til en sund arbejdsplads er langt mere simpel. Først og fremmest handler det om at den rette tilgang til sundhed bliver indarbejdet i virksomhedskulturen samtidig med, at de ansatte bliver hjulpet til at indarbejde en aktiv hverdag ude for arbejdspladsen. Og det er de helt små tiltag, som kan ende med at gøre den største forskel.

Alle skridt tæller

Start med at rykke printeren så langt væk, som muligt, fra kontorområderne. Det kan måske lyde åndssvagt. Men det hjælper faktisk at indrette sig, så de ansatte er nødt til at bevæge sig ud af kontorstolen og få gået et par skridt hen til printeren.
Et andet godt råd er aktivering af medarbejdernes cykelvaner, så de tilvælger jernhesten og fravælger bilen. I det mindste i tørvejr. At skabe et sammenhold, omkring et øget fokus på cykling til og fra arbejde som et led i at blive sundere. Nyere forskning viser faktisk, at en cykeltur til og fra arbejde er ligeså effektiv som hård træning i fitnesscenteret.

cykler i naturen

Find ketcheren frem og spil bolden til din kollega

Næste skridt er at skabe et rum uden for arbejdspladsen, hvor de ansatte kan få lov at trække stikket eller lære hinanden bedre at kende. Hvilket bedre sted at starte, end ved den dynamiske ketchersport, Squash.
Interessen for squash vokser herhjemme hver dag. Det er en sjov måde at få motion på, og en sport, som vækker konkurrencegenet i selv de roligste. Ikke mindst er det en sport for alle – nybegyndere og øvede kan sagtens spille sammen. Book nogle lokaler i nærheden og lad dine ansatte booke sig ind! Det er en win-win-situation som giver god motion, effektive medarbejdere og hyggelige stunder. Hvis du eller nogle af dine medarbejdere mangler ketchere, eller råd om sporten, kan du med fordel tjekke Squashlife. De har alt, hvad squash-hjertet begærer.

squash en ketcher-sport

Uden mad og drikke duer helten ikke

Med kontorets fokus på øget motion og sundhed følger naturligvis en sund og varieret kost. Og det gælder både frokostordning såvel som den elskede fredagssnack! Et perfekt alternativ – lækrere end et grønt æble og sundere end en chokoladekage – er de næringsholdige Nupo-barer. Selv den sødeste tand vil få sit sukkerfix, samtidig med et skud proteiner og en god mængde energi. Protein shakes er godt til den søde tand eller i stedet for mad en alt for sen aften.

En ekstra hjælpende hånd

En virksomhed, som har sat fokus på medarbejdernes sundhed og trivsel, er Active Consulting, som leverer strategi og sparring, så sundhed bliver en investering, og ikke en udgift i din virksomhed. Hos dem kan du få meget mere at vide om sundhed og motion, relevant for din arbejdsplads såvel som uden for.

SE OGSÅ