Hold i nakken og ondt i nakken – sådan fjerner du smerten 🤕

24. sep 2018 | Skader, Mennesket, Sundhed

Lider du af smerter i nakken?

Med stor sandsynlighed, desværre.

De fleste danskere har gennem en årrække i livet lidt af smerter – og/eller ømhed – i nakken. Og størstedelen også kronisk. De har smerterne gennem det meste af livet.

Smerter i nakken kan skyldes en række ting. Og jeg vil give dig de mest udbredte årsager – og endnu bedre – give dig løsninger så du kan komme af med dem.

Hvad giver dig smerter i nakken?

De fleste årsager til smerter i nakken, skyldes den måde vi lever vores dagligdag på.

Og det er hvad enten det er arbejde eller fritid.

Vi motionere generelt mindre og mindre – omend der er en masse som dyrker fitnessbølgen.

Vi er også tilbøjelige til, at sidde forkert. Både på arbejdet ved kontorbordet og når vi flader den i sofaen.

Og for slet ikke, at glemme en folkesygdom, som nærmest har taget overhånd og har spredt sig som en steppebrand…

Brug af gadgets. Nærmere smartphones.

Vi står eller sidder med bøjet hoved ned i telefonen konstant. Og vores hoved vejer i gennemsnit 5 kg. Det får mig til den første store årsag til smerter og ondt i nakken.

⓵ “Facebook-nakke”

Man kunne også kalde det for Social Media-nakke. Og ironisk nok, så læser du formentlig denne artikel på en smartphone. Og ved, måske endda med en smule ubehag og spænding i nakken.

Bøjer du bare nakken 15 grader ned, så kommer der så meget vægtforskydning, at dit hoved giver en belastning, som svare til 11-12 kg! Det kommer uden tvivl til, at sætte sine spor i nakken og videre ned i ryggen.

Det lyder lidt skørt, og ikke mange vil erkende det, men det kommer til, at vise sig som en folkesygdom hos den yngre generation, at de er opvokset med smartphones.

ondt-i-nakken-smerter-i-nakken

⓶ Sidde- og arbejdsstillinger (og løft) og siddestillinger i hjemmet

Vi bruger utrolig meget tid siddende hver dag – ihvertfald mange af os.

Og kroppen er faktisk ikke bygget til, at sidde ned i længere perioder. Vi er bygget til at gå og løbe.

Løsningerne til at fjerne smerter i nakken

Heldigvis er der mange gode og effektive løsninger til, at fjerne nakke- og rygsmerter.

Og du kan få meget hurtige resultater. Allerede fra de første par øvelser eller ændringer vil du mærke en klar forbedring. Og i løbet af få uger vil du i mange tilfælde kunne helt fjerne nakke og rygsmerter.

Som sagt er der mange løsninger, men 3 af de absolut mest effektive – og gerne i kombination, hvis tiden og lysten er til det  – er dem som jeg vil nævne for dig nu.

⓵ Yoga

Vi strækker for lidt ud. Vi går for lidt og dyrker generelt for lidt motion.

TRO MIG det vil gøre underværker for dig, at dyrke yoga bare én gang i ugen. Jeg er selv sluppet af med meget stærke smerter. Smerter som ikke engang et stort forbrug af fysioterapeut og akupunktur kunne gøre noget ved.

⓶ Ændr små vaner

Det er meget vigtigt, at du får ændret de små vaner, som har bragt dig smerterne i nakken, skuldre og i ryggen.

F.eks. skal du sørge for, at sidde korrekt, når du sidder ved et skrivebord eller i din sofa. Sørg for at få rettet ryggen godt. Synk ikke sammen. Hav eventuelt noget støtte i form af en pude eller en ergonomisk korrekt stol. Sørg også for korrekt indstillet stol og skrivebord. Lårene skal være vandrette og dine underarme skal ligge vandret på bordet, så anstrenger du kroppen mindst.

En anden vigtig ting er, at du skal sørge for, at få dig bevæget gennem dagen. Kom op og stå mindst én gang i timen. Gå helst lidt rundt. Gør det mens du snakker i telefon, snakker med en kollega eller når du skal have en kop kaffe eller et glas vand. Det er godt for både krop og sjæl.

⓷ Nakke- og skuldre-øvelser

Der findes en masse gode øvelser og programmer, som nemt, effektivt og hurtigt bringer dig af med dine nakkesmerter. Jeg anbefaler f.eks. denne pakke fra Den Intelligente Krop, som meget passende hedder Smertefri Nakke og Skuldre (pakke med bolde):

“Klik på billedet for at se produktet”

smertefri-nakke-og-skuldre-pakke


SE OGSÅ