Hold dig sund mens du er på festival

15. aug 2017 | Sundhed

Her får du 8 tips til at have det godt fysisk, mens du nyder strålerne på Roskilde, Langelandsfestival, eller hvilken musikfestival du rammer i sommer. Fristen er at lade alt hænge ud hele weekenden, men du har arbejdet hårdt for at stå godt de korte shorts eller korte kjoler…

Det er den tid på året igen: toppe og shorts, perfekt lagt ud på din Instagram feed. Kunstnere som Kendrick Lamar frigiver ny musik. Dine yndlingskunstnere oversvømmer din Instagram. Det er festival sæson, YEAH!

For mange mennesker betyder festival sæson tre-dages weekender med udvidet druk, sporadiske spisevaner og tvivlsomme valgmuligheder. For sunde spisere som mig selv kan deltagelse i musikfestivaler udgøre en reel udfordring for at holde sig på sporet. Den 30+ grader varme kombineret med alkoholforbrug, sene aftener, tidlige morgener, for mange fristende madvogne til at nævne, og en plan, der er langt fra hverdagen, kan gøre musikfestivaler til en helsefreaks værste mareridt.

Gennem hele festsæsonen (og livet generelt!) Er det vigtigt at huske på, at balance er nøglen. Frem for alt er du på festivalen for at nyde dig selv, så tag skridtet til at gøre det, og lad dig selv opleve det som du ønsker. Husk at du er der for at blive ét med musikken og folkene omkring dig, så hvis du laver et usundt valg eller indtager lidt for meget, er det okay. Livet går videre. Festivaler sker kun en gang (for nogen mange) om året, og det vigtigste er at nyde dem! Bare vær sikker på ikke at lade det være en undskyldning og komme tilbage til din rutine, så snart du vender tilbage til “virkeligheden”.

Efter nogle få forsøg og fejltagelser lærte jeg at navigere mig igennem sæsonen, forblive sund, sætte min krop og sind først, mens jeg stadig nyder mig selv og miljøet. For at hjælpe andre med at gøre det samme, har jeg samlet nogle få tips om, hvordan man kan holde sig sund, mens man er på en festival.

sund mad paa festival

8 hemmeligheder til at holde sig sund på en festival

FORBERED DIG

En uge før festivalen går man på indkøb. Brug genanvendelige poser til at lægge dine gode sager i. Køb ting som tørret frugt, nødder og havre. Disse er gode, fordi de tåler ekstreme temperaturer. De har mange næringsstoffer. Du skal kigge efter ting som rå mandler, brasilødder, cashewnødder, mulberries, gyldne rosiner, goji bær, kokosnødder og medjool datoer. Du kan blande og matche disse ingredienser og lave din egen slags trail mix også! Jeg elsker kokos-goji-cashew trail mix.

PAK RIGTIGT

Hver festival har deres eget sæt regler og regler for at tage egne madvarer med på festivalen. Hvis du kan, skal du få en lægeerklæring fra din praktiserende læge, der angiver, at du skal medbringe mad med dig på grund af medicinske grunde. Det er for dit helbred. Jeg har pakket trail mixer i ting som Tupperware og Ziploc poser og havde ikke noget problem. Masser af campingpladser og festivaller tillader ikke glas, så husk det. Hold alt lufttæt, så det kan vare i alle tre dage!

Husk masser af undertøj. Du kan selvfølgelig støde på uheld i en brandert, men der er som regel vådt til en koncerter og festivaler. Enten pga druk, regn eller vandsprøjt. Her kan du finde en masse billige trusser fra Sloggi.

SLAP AF

Medbring en køler til at gemme ting som juice, friske frugter og grøntsager. Køleren vil være til gavn for bilturen, campingpladsen eller endda hotellet. Find din lokale juicebutik og spar på dine yndlingsjuice inden du rammer festivalen – din krop vil takke dig! Pak også ting som rå kokosnødvand, æbler, druer, vandmelon og hummus.

FÅ RIGELIGT MED NÆRING

Vi ved allerede, at morgenmad er dagens vigtigste måltid, men det gælder især når du går på en festival. Spis en stor morgenmad for alle tre festivaldage. Det kan være fristende at springe det hele over og bare se hvor dagen tager dig, men chancerne er, at du ender med at blive kogt i varmen og være mere tilbøjelige til at nå frem til noget, der ikke er så godt for dig. Stol på mig, det er værd at den ekstra indsats for at spise om morgenen.

HYDRATION

Jeg kan ikke nok understrege vigtigheden af ​​at drikke rigeligt med vand. Vand giver dig energi, holder dig fra at blive syg og også afværge varmeudmattelse, som er alt for almindelig på festivaler. Målet er at drikke 500 mL hver time. Drik mere, hvis du vælger at drikke alkohol. Hvis du beslutter dig for at indtage alkohol (som de fleste), så prøv at holde fast i forfriskende drikkevarer som hvidvin og rosé. Hold dig væk fra hård spiritus og øl.

PÅ FESTIVALEN

Hold øje med lyse, friske og næringsdygtige muligheder. Der er masser af fristelser på festivaler som is, tacos, burgere og pomfrittes. Mens disse fødevarer kan se lækre ud, husk at det er varmt, og du har brug for at opretholde din energi. Tung mad vil kun tynge dig ned. Jeg spiser normalt et måltid af en falafel salat eller smoothie omkring 18:00. Masser af festivaler begynder at give sundere spisemuligheder, såsom salater, veggie tacos og smoothie stande. Vær på udkig efter sådanne muligheder.

HOLD DIG I BEVÆGELSE

Masser af festivaler tilbyder gratis morgen yoga eller 5 km løb. Udnyt alle de faciliteter, som festivaler har at byde på. Det er en fantastisk måde at møde nye mennesker med ligesindede mål og bare holde sig sund og frisk.

HOLD DIG TIL DINE MÅL

Det er vigtigt at huske på, at mange mennesker omkring dig vil engagere sig i usunde valg. Husk at du har total kontrol over, hvad du putter i din krop, og det er 100% din beslutning. Hvis du ikke vil drikke alkohol, træffer du den beslutning og holder fast ved det. Hav måske en ven, der kan være din hjælpekammerat. Nyd dig selv med denne viden. Husk, at selv om denne festival er sjov, skal du til sidst vende tilbage til virkeligheden, og kun du skal leve med de valg, du laver. Du vil føle dig så meget bedre efter weekenden, hvis du styrer dine mål og holder dig til dem.

[kkstarratings]

SE OGSÅ