Nutramino protein shake – proteindrik til mange formål

6. jun 2020 | Ernæring, Sundhed

I de senere år er protein shakes og proteindrikke blevet meget populære, og de anvendes bredt i mange sammenhænge.

Protein shakes bruges blandt andet af sportsfolk, der har brug for at få ekstra proteiner, og folk, der dyrker fitness, og dertil kommer, at proteindrikke hyppigt bliver brugt i sygehusvæsnet, i fysioterapien og i private hjem.

Folk, der bruger protein shakes og proteindrikke derhjemme kan også være mennesker, som er ældre og svage, og ikke har stor madlyst, eller folk, som af andre grunde skal have proteiner på en enkel og nem måde.

Blandt “almindelige mennesker” og sportsfolk bliver protein shakes og proteindrikke hovedsagelig forbundet med fitnessverdenen, hvor de bliver brugt i stor udstrækning af folk, der træner og gerne vil have styrket deres proteindepoter.

Nutramino XL og Lean protein shakes er et kæmpe hit – og så smager de fremragende

Nutramino Protein Milkshake (330ml)


Se produktet her

Nutramino Protein Milkshake - Bland Selv (5x330ml)


Se produktet her

Nutramino Protein Milkshake Chocolate (5x330ml)


Se produktet her

Nutramino Protein Milkshake Chocolate 12 x 330 ml


Se produktet her

Nutramino Protein Milkshake Strawberry (5x330ml)


Se produktet her

Nutramino Protein Milkshake Vanilla (5x330ml)


Se produktet her

Nutramino XL Protein Shake (475ml)


Se produktet her

Nutramino XL Protein Shake - Bland Selv (3x 475ml)


Se produktet her

Nutramino XL Protein Shake - Chocolate (12x 475ml)


Se produktet her

Nutramino XL Protein Shake - Cookies & Cream (12x 475ml)


Se produktet her

Nutramino XL Protein Shake - Strawberry (12x 475ml)


Se produktet her

Nutramino XL Protein Shake - Vanilla (12x 475ml)


Se produktet her

Nutramino XL Protein Shake Chocolate 12 x 475 ml


Se produktet her

Hvad er proteindrik?

En protein drik eller protein shake er en et ekstra tilskud af mere koncentreret protein i en drik.

I stedet for, at skulle spise en masse kylling, bønner, tun eller anden proteinholdig mad, så kan det drikkes hurtigt i form af f.eks. en Nutramino protein shake.

Hvordan virker en Nutramino protein shake?

Hvordan en proteinrig drik virker, afhænger både af mængden af protein og den kvalitet, som proteinet har.

I Nutramino består proteinet af det, der kaldes valleprotein koncentrat eller whey protein. Det er den bedste kvalitet af protein, der findes, hvilket skyldes, at kocentreret valleprotein har en optimal sammensætning og fordeling af aminosyrer.

Da det er baseret på mælk, er det også en smag, som de fleste godt kan lide, og derfor er det nemt, at få en drik til at smage rigtig godt ved hjælp af forskellige smagsstoffer.

Nutraminos protein shakes tilbyder dig også en bred vifte af smage som blandt andet jordbær, chokolade og vanilje.

Hvorfor skal vi have proteiner?

De fleste ved, at det er vigtigt at sørge for, at man få protein. Vi er gennem skoletidens timer i ernæringslære og biologi blevet undervist i, at det er vigtigt, og når vi senere måske har interesseret os for slankekure og omlægning af vores kost, er vi som regel stødt på protein som et vigtigt element i at få de rigtige næringsstoffer og holde den rigtige kropsvægt.

Man plejer populært at sige, at protein fungerer som en slags kroppens byggesten. Proteiner er opbygget af omkring 20 mindre bestanddele, som kaldes aminosyrer, og sammensætningen af disse er forskellig alt efter, hvilken form for protein, man får. Hvis man for eksempel udelukkende får sin protein gennem sin kost, er det vigtigt at vælge fødemidler, hvor proteinerne er mange og af høj kvalitet. Ofte har man set kød som den vigtigste kilde til protein, men der er også meget protein i fødemidler som bønner, linser og sojaprodukter.

I takt med, at stadig flere bliver vegetarer eller veganere, er det vigtigt at have øje for de gode proteinkilder i andet end kød, sådan at man får sit behov dækket.

Hver dag skal vi have 0,83 gram protein pr. kg kropsvægt. Så kan vi opbygge og vedligeholde vores celler. Det betyder, at hvis man vejer 70 kg, skal man have 58-60 g protein pr. dag. De fleste får dog mere, og det gør som udgangspunkt ikke noget – dog kan alt for meget protein påvirke ens nyrer, så det skal man lige være opmærksom på.

Bruges i sundhedsvæsenet

Hvornår skal man drikke proteindrik? Ja, for mange mennesker er det ikke alene et spørgsmål om, at man gerne vil have noget ekstra protein for at styrke sine muskler og få bedre ydeevne i fitnesscentret. Proteindrikke bliver i høj grad brugt rundt omkring på hospitalerne, hvor de bliver brugt til at få patienter hurtigere i gang igen efter en operation.

Folk, der for eksempel er blevet opereret for en eller anden form for cancer, vil typisk blive præsenteret for proteindrikke, som de skal indtage sideløbende med den normale kost på hospitalet. Det skal de oftest gøre nogle dage, så man straks efter en operation får et ekstra tilskud af proteiner, som kan være med til hurtigere at få kroppen i gang igen og få muskler og væv genopbygget.

På tilsvarende vis får mange ældre og svagelige mennesker med kroniske sygdomme proteindrik, sådan at de får et ekstra tilskud af det vigtige stof.

Nogle skal bruge mere protein

Nogle grupper af personer skal bruge mere protein end andre. Hvis man er gammel eller syg, anbefales man at spise mere protein, og også folk, der træner meget, har brug for mere protein til at fastholde deres muskelkraft og opbygge muskelvævet.

Nutramino protein shake

Nutramino proteindrik er ofte et produkt, som vi finder på hylderne i fitnesscentrene, hvor atleterne køber det som et kærkomment tilskud af proteiner til at dække deres ekstra behov, der opstår gennem træningen.

Men hvornår skal man drikke proteindrik? Ja, det anbefales at drikke proteindrikken enten før eller efter træningen, sådan at kroppen har noget at arbejde med under træningen, eller kan bruge de ekstra proteiner efterfølgende, når musklerne skal genopbygges og vedligeholdes efter at være blevet brugt. Hvis man især går efter at øge sin muskelmasse, skal man indtage drikken efter sin træningsrunde.

Drikken fås som en proteinshake, både Nutramino proteinshake og Nutramino XL protein shake med henholdsvis 330 og 500 ml i flasken.

Hurtig frokost, mellemmåltid eller hjælp til vægttab

Ud over at bruge drikkene som tilskud, hvis man træner, eller hvis som ældre eller syg person har brugfor ekstra proteiner, kan de være en god måde at sørge for et sundt mellemmåltid på eller en hurtig frokost, hvis man ved, man får travlt i løbet af arbejdsdagen. Det er snildt lige at putte en flaske med den drik, man bedst kan lide, i tasken, og så har man den lige ved hånden, hvis man en dag er nødt til at nøjes med frokosten ved computeren, eller måske ikke har lyst til det store selskab i kantinen.

Drikkene fås med større eller mindre indhold af sukker. Hvis man gerne vil spare på kalorierne, kan det være en god idé at vælge en udgave i light-version, hvor indholdet af sukker og dermed kalorier er mindre end ved en standardudgave.

Et højere indtag af protein indgår i mange kure, hvor det drejer sig om at tabe sig og omlægge kosten til en mere ernæringsrigtig diæt. Her kan proteindrikkene komme ind som et godt hjælpemiddel, for der er mange undersøgelser, der viser, at en proteinrig kost hjælper med til at fastholde mæthedsfølelsen, så man ikke fristes til i så høj grad som ellers at spise snakcs og usunde sager mellem måltiderne. Det er også nemmere at holde en diæt med mange kaloriefattige grøntsager, hvis man samtidig har protein til at styrke følelsen af mæthed – proteinet fastholder mæthed gennem længere tid, sådan at man ikke føler sulten gnave så meget som ellers.

Nutramino protein shake kan fastholde muskelmasse ved vægttab

Proteinet er også med til at fastholde muskelmassen, mens man taber sig. Når man ønsker at tabe sig, er det sjældent kun fedt, der ryger, og her kommer en protein shake som Nutramino ind som et godt hjælpemiddel, fordi proteiner styrker musklerne – man kan således tabe sig mere, uden at der ryger for meget muskelmasse med i købet.

Mange af Nutraminos drikke smager i øvrigt så godt, at man også bare har lyst til at drikke dem bare for smagens skyld, og her kan man jo så lige så godt forene det nyttige med det behagelige og bruge dem som en del af en afbalanceret kostplan.

Hvis man er i tvivl om sammensætningen af sin kost, og hvor meget drikkene bør fylde, kan man snakke med en diætist eller kostvejleder, eller få råd og vejledning af sin træner på fitnesscentret, som også har lært en hel del om ernæring som led i sin uddannelse til træner.

SE OGSÅ