Valleprotein er bland andet kendt for at øge styrken, samt bekæmpe virkningerne af en dårlig dag og sygdom.

WHEY PROTEIN er ikke kun brændstof til store bodybuildere. Forstå mig ret, hvis du får god træning og holder dig til en kost fuld af magert protein, fiber- og vitaminerige grøntsager, frugter og kulhydrater af god kvalitet og stadig ikke ser de resultater, du vil have, så vil valleprotein hjælpe dig til bedre resultater. Men det er ikke den eneste grund til, at det bør være en del af din daglige rutine. Her er de seks bedste sundhedsmæssige fordele ved at bruge valleprotein.


1. Smid fedt og bevar dine muskler med valleprotein pulver

Har du reduceret dit kalorieindtag i håb om, at smide nogle kilo og noget fedt? Hvis det er tilfældet, kan du være interesseret i at lære, at forskere i Minnesota gennemførte en 12-ugers undersøgelse, hvor testpersonernes daglige kaloriindtagelse blev reduceret med 500 kalorier. De gav derefter nogle deltagere valleprotein og resten fik en isocalorisk mixdrik. De som indtog valle mistede en betydeligt større mængde kropsfedt (6,1% i alt) og bevarede bedre deres muskler. Hvis du har lyst til at snack’e, så prøv en valleproteinstang.

proteinpulver

2. Øg din størrelse og styrke

spaendt bicepsDe er hårdt, at starte i fitnesscenter og håbe på, at få større muskler og blive styrket. Forskere ved Baylor University i Waco, Texas, tog 19 mænd, der dyrkede styrketræning i løbet af en 10-ugers periode og gav nogle af dem 14 gram valle- og kaseinprotein sammen med 6 gram fri aminosyrer, mens resten fik en 20 grams placebo. De, der forbrugte vallen, havde større stigninger i fedtfri masse og muskelstyrke. Nøglen er at følge eksemplet på undersøgelsen og forbruge valle en time før og efter øvelserne.

3. Reducér sult

Sulten? Whey kan hjælpe dig med at reducere sult og undgå, at udvikle en bowlingkugleformet fysik. Australske forskere havde 28 overvægtige mænd til, at forbruge fire forskellige drikkevarer. De, der indtog drikkevaren indeholdende 50 gram valle, havde signifikant reduceret niveauer af ghrelin (et hormon der fortæller din hjerne, du er sulten) op til fire timer senere. Så i stedet for at mæske sig i usunde snacks, skal du drikke en protein shake på forhånd.

Har du rygsmerter i den øvre ryg ved løb? Læs her hvorfor.

4. Bekæmp kræft med valleprotein

Kræft er et dødbringende lotteri, der berører alt for mange familier! Heldigvis er der måder at beskytte sig mod det. En måde er at få regelmæssige screeninger for den specifikke type kræft, der kan være i din familie. Forskellige undersøgelser har også konkluderet, at valleprotein kan være med til at bekæmpe nogle almindelige former for kræft, herunder prostata og tyktarm. Hvis du er i fare, skal du huske at blive screenet, lytte til råd fra dine læger og overveje at inkludere valleprotein i din kost.


5. Håndtér din stress

Føler du dig stresset? Tænk ikke på at falde til spiritus, fordi undersøgelser udført i Holland synes, at have fundet et langt bedre alternativ for de udsatte for stress. Forskere satte 58 forsøgspersoner gennem eksperimentel stress og fandt ud af, at de, der indtog valleprotein, oplevede færre symptomer på depression og syntes at være i et bedre humør end dem, der ikke gjorde det. De konkluderede, at der var sandsynlige ændringer i hjernens serotonin. I stedet for at drukne dine sorger i sprut, skal du vælge en forfriskende valleprotein shake.

yoghurt og frugt

6. Forbedre immuniteten

Vil du forbedre dit immunsystem? University of Albertas forskere fandt ud af, at mandlige “emner” involveret i anstrengende aerob aktivitet lider af signifikant reducerede glutathion niveauer, der kunne påvirke sådanne ting som nervøse, gastrointestinale og immunsystemer. De opdagede imidlertid også, at ved at supplere med valleprotein oplevede forsøgspersonerne en signifikant mindre reduktion i glutathionniveauer. Hvis du kan lide udvidede kardio sessioner, men ikke ønsker at risikere en reduktion af glutathion niveauer, bekæmp disse effekter med valle.


Hvordan er valleprotein (whey) lavet og hvordan kan du bruge det til et vægttab?