Zwift eller BKOOL? Hvilken virtuel platform til indendørs cykling?

27. jul 2023 | Cykling, E-cykling, E-sport, Zwift

For cyklister, der ønsker at tage deres cykling indendørs, er Zwift og Bkool to populære virtuelle cykelplatforme. Begge tilbyder måder at forbinde din cykeltrainer til software, der simulerer udendørs cykling. Men de har vigtige forskelle, når det kommer til funktioner og oplevelse.

Når du vælger mellem Zwift og Bkool, er du nødt til at overveje faktorer udover basisfunktionalitet. Den platform, der passer bedst, afhænger af dine mål, budget, udstyr og præferencer.

Hvorfor du bør vælge Zwift:

  • Større brugerbase – Zwift har millioner af brugere, så der vil sandsynligvis være flere mennesker at køre med eller konkurrere imod. Dette kan gøre oplevelsen mere motiverende og sjov.
  • Mere strukturerede træningsplaner – Zwift har partnerskaber med træningsplatforme som TrainingPeaks for at tilbyde meget strukturerede træningsplaner og -programmer. Dette er godt, hvis du ønsker mere vejledning.
  • Flere spil-/sociale elementer – Zwift gør oplevelsen mere spilagtig med point, niveauer, præstationer mv. Dette kan gøre indendørs cykling mindre kedeligt.

Se den super fede Wahoo Kickr Bike 2!

Hvorfor du ikke bør vælge Zwift:

  • Dyrere – Zwift koster 119 kr./md. i forhold til Bkools 60 kr./md. Den kun lidt højere priser formentlig ikke af nogen betydning for ret mange.
  • Kræver en smart-træner – For at få det fulde udbytte af Zwift, skal du bruge en dyrere smart-træner/hometrainer til Zwift, der kan styre modstanden. Dette øger omkostningerne.

Hvad skal man rent faktisk bruge for at køre Zwift – se det her

Hvorfor du bør vælge Bkool:

  • Billigere – Bkool har lavere månedlige omkostninger, især for den grundlæggende pakke. Dette sparer dig penge, hvis du ønsker grundlæggende virtuel cykling.
  • Videoer af virkelige ruter – Bkool bruger videooptagelser af virkelige ruter filmet fra en cyklists perspektiv for at gøre oplevelsen mere virkelighedstro. Zwifts verdener er fiktive.
  • Virker med almindelige trænere – Bkool er kompatibel med almindelige trænere, ikke kun smart trænere. Så du kan sandsynligvis bruge dit eksisterende udstyr.

Hvorfor du ikke bør vælge Bkool:

  • Mindre brugerbase – Har færre brugere end Zwift, så der er færre at interagere eller konkurrere imod. Kan være mindre motiverende.
  • Mindre træningsstruktur – Har ikke de samme strukturerede træningsplaner og vejledning som Zwift. Du er mere på egen hånd i forhold til træningen.
  • Mindre spil-agtigt – Oplevelsen er mere basic med færre spilelementer som point eller niveauer, der gør indendørstræning sjov.

Læs mere om cykel til Zwift her.

Opsummering

Zwift er bedst, hvis du prioriterer social interaktion, struktureret træning og en spil-agtig oplevelse og ikke har noget imod at betale mere. Bkool er bedst til basic men virkelighedstro indendørscykling til en lavere pris. Vurder dine prioriteter og budget for at finde ud af, hvilken platform der passer dig bedst. Sig til, hvis du har brug for afklaring eller har yderligere spørgsmål!

En væsentlig forskel er størrelsen på brugergruppen. Zwift har millioner af brugere i forhold til Bkools mindre medlemsskare. Dette påvirker den sociale oplevelse og antallet af tilgængelige gruppeture eller løb. Zwift gør også oplevelsen mere spilagtig med point og præstationer for at gøre indendørstræning mindre ensformig.

Bkool tilbyder dog funktioner som lavere pris, kompatibilitet med almindelige trainere og videoer af virkelige ruter for at gøre cyklingen mere virkelighedstro. Den platform, du vælger, påvirker kvaliteten af træningsoplevelsen.

Du skal også kigge på hardwarekompatibilitet udover integration med smart trainere. For eksempel understøtter Zwift et bredere udvalg af udstyr som løbebånd og el-cykler til crosstræning. Mobilapp-oplevelsen tenderer også til at være mere komplet med Zwift.

Video ruternes kvalitet, fællesskabets events, tekniske krav og integration med apps fra tredjepart varierer også mellem de to platforme. Zwift tilbyder løb og multisport muligheder som Bkool mangler. Men Bkool fokuserer stadig på indendørs cykling.

Efter min mening er Zwift helt sikkert vejen frem, hvis du prioriterer social interaktion, struktureret træning og en spil-agtig oplevelse. Bkool tilbyder en mere basal men virkelighedsnær cykeloplevelse til en lavere pris. Vurder dine mål, udstyr og budget for at finde ud af, hvilken virtuel cykelplatform der passer dig bedst.

Her kan du se priser på Zwift og få 1 måned gratis

SE OGSÅ

Følg Linde eCykling’s Zwift streaming