Esport cykling – Du SKAL bruge Zwift ⚡️ Så nemt kommer du i gang ➡️

16. nov 2019 | Cykling, E-cykling, E-sport, Sportsgrene, Zwift

Når de fleste taler om esport, så handler det hele om, at man sidder foran en computer eller videokonsol og spiller et spil. Dette spil kan forbundet med traditionelle sportsgrene som fx fodbold, men det kan også være spil som fx skydespil. I begge tilfælde er der ikke megen fysisk aktivitet forbundet med esport, og derfor er der mange modstandere af de nye trends, der kombinerer sport og teknologi.

Men det er ikke alle former for esport, der ekskluderer fysisk aktivitet hundrede procent. Den nye form for e-cykling gør, at cykelentusiaster kan få sved på panden, når de cykler derhjemme i deres egen stue mod modstandere i et virtuelt univers.

Danskerne cykler afsted på den virtuelle platform Zwift

Zwift er navnet på den virtuelle platform, som flere tusinde danskere allerede har meldt sig til for at kunne cykle i et online univers. Den software, der ligger bag platformen, gør, at folk kan tilknytte deres indendørs cykel eller hometrainer til den virtuelle platform. Her kan Hr. og Fru Danmark så cykle rundt i fx Alperne i konkurrencer mod de andre brugere på platformen.

Denne form for e-cykling kan være med til at motivere flere til at holde sig i gang i den travle dagligdag og/eller når det er for mørkt, koldt og farligt til at bevæge sig ud på landevejene med den traditionelle jernhest. Zwift har 3000 (og kraftigt stigende!) aktive medlemmer i Danmark og 500.000 (også kraftigt stigende) brugere på global plan.

Hvad koster Zwift i måneden? Se svaret her (og du kan bruge det gratis også!) >>

Alternativ til en regulær hometrainer til Zwift

Wahoo KICKR Bike er det perfekte alternativ til en almindelig hometrainer. En Wahoo KICKR Bike er en fitness cykel, som bruges til indendørscykling i den virtuelle cykelverden på fx Zwift, RGT Cycling, Peloton etc.

Så nemt kommer du i gang med Zwift og esport cykling

Indhold og simpel guide til Zwift er på vej!

Wahoo og Elite hometrainere kan bruges til eCykling og Zwift

Wahoo KICKR Power Hometrainer

Wahoo

Ønsker du at træne indendørs? Så bør du kigge på en Wahoo Fitness KICKR Power Trainer! Denne træner opgraderes hvert år med ny teknologi og i år er alle de forbedringer du får, dem du ikke ser - men hører og mærker! Den aktuelle Kickr er "100%"


Se produktet her

Wahoo KICKR Power Hometrainer Gen. 5

Wahoo

Den nye KICKR har 2 kæmpe store ændringer i forhold til den sidste meget populære KICKR.AXIS fødder, som giver cyklen mulighed for at tilte op til 5 grader fra side til side ved hvert tråd i pedalerne i en kontrolleret og realistisk bevægelse. Soft/medium


Se produktet her

Wahoo KICKR Power Hometrainer Gen. 6

Wahoo

Den nye KICKR Gen. 6 introducerer muligheden for at koble til udstyr via Wifi. Wifi Connection kan give  betydelige forbedringer i dataoverførselshastighed fremfor brug af bluetooth og ANT+. Det betyder du kan få dine statistikker på skærmen over 65


Se produktet her

Tacx hometrainere (kan bruges til eCykling og Zwift)

Garmin Campagnolo Body Type 2, Sort, Tacx Flux 2 Smart Trainer, Tacx Flux S Smart Trainer, Tacx Neo 2T Smart Trainer

Garmin

Garmin Campagnolo Body Type 2, Sort, Tacx Flux 2 Smart Trainer, Tacx Flux S Smart Trainer, Tacx Neo 2T Smart Trainer


Se produktet her

Garmin Tacx FLUX 2 Smart Hometrainer

Tacx

Tacx Flux Smart 2 er for 2018/19 den nyeste hometrainer fra Tacx. Den tager det bedste fra forgængeren (som ikke udgår) og tilføjer mere styrke, bedre specifikationer og flere medfølgende adaptere til (Race, MTB, Cross m.v). Svinghjulet som er med til at


Se produktet her

Garmin Tacx FLUX Smart S Hometrainer

Tacx

Leder du efter en smart trainer med direkte drev? FLUX S Smart er den ideelle indendørs træningsledsager – skabt til at hjælpe dig med at få sved på panden, mens du cykler med dine foretrukne apps.Bemærk: Denne Hometrainer kræver Tacx Quick Re


Se produktet her

Tilbehør til e-cykling

Når du kører e-cykling, så er der noget udstyr – udover din cykel – som du kan få gavn af at anskaffe dig. Fx er det en god idé, at beskytte gulvet mod ridser og sved med en gulvmåtte – fx en lækker Bkool hometrainer måtte – eller som jeg selv har gjort, lagt noget fitnessgulv på, som er lavet af hårdt gummi.

Derudover skal du have nogle håndklæder, og gerne flere, da du kommer til at svede helt enormt meget. Et par drikkedunke skal du også bruge. Put nogle salttabletter i og få evt noget energipulver fra G-Fuel.

Team coloQuick – det første danske cykling esport hold

Christian Moberg er en af de ryttere, som er del af Team coloQuick, der er det første cykling esport hold i Danmark. Moberg er en af de 14 ryttere på holdet, som håber på at kunne påvirke fremtiden inden for cykelsporten.

Det forventes, at esport vil være med til at omsætte for flere millioner DKK især på grund af muligheder for sponsorer og salg af streaming rettigheder. Der er allerede ca. 3,5 milliarder personer, der følger med bag skærmen, når der er Tour de France hvert år, så derfor kan det sagtens tænkes, at der også vil være en stor interesse i e-cykling.

DM i e-cykling i 2020

Formanden for Danmarks Cykle Union (DCU) Henrik Jess Jensen ser også et potentiale i e-cykling og der har blandt andet været tale om at organisere DM i e-cykling så tidligt som i 2020. Faktisk kan det være at der kommer VM i cykling esport allerede til næste år.

De store turneringer kræver dog reguleringer, men det gjorde de traditionelle sportsgrene jo også i tidernes morgen. I forbindelse med cykling esport turneringer skal den digitale doping kontrolleres. Hvor hurtigt fx Christian Moberg cykler på en virtuel platform som Zwift afgøres af, hvor mange watt han træder per kilo. Det vil sige, at han reelt set ville kunne snyde ved at indtaste en lavere vægt, hvis han ville. 

Derfor kan det forventes at der vil være en form for kontrolvejning enten via streaming som Skype eller optagelse af video eller fysisk kontrol i forbindelse med de større turneringer, som altså måske bliver afholdt inden for de næste par år.

Når gamere skal være på sit bedste, så skal de sørge for, at være hydreret og have godt med energi. Derfor bruger mange energipulver i deres vand. Præcist som cykelryttere gør det på landevejen. Men mange gamere vil gerne have et tilskud af koffein også – og nogen uden sukker og uden gluten. Har du brug for sukkerfri og glutenfri energidrik med koffein, så læs mere om G Fuel her.

SE OGSÅ

Følg Linde eCykling’s Zwift streaming