Hvad er XP i Zwift og Hvordan Får Man Dem?

6. aug 2023 | Cykling, E-cykling, E-sport, Zwift

For at gøre Zwift mere motiverende og spil-agtigt, har Zwift indført et XP system. Her optjener man point så længe man holder cyklen kørende. Disse optjente XP’er bliver brugt til at komme op i level. Når du så kommer højere op i level, så kan du låse op for flere cykler og hjulsæt, som kan være nyttige i forskellige typer løb og ruter. Når du stiger i level, så låser du også op for nogle mindre “gaver” som specielle sokker, cykelbriller, hovedbeklædninger eller cykeltrøjer.

Se nærmere på, hvordan Zwift XP fungerer

XP står for experience points eller oplevelsespoint. Du optjener XP hver gang du cykler i Zwift. For hver kilometer du kører, får du 20 XP. XP tracker på den måde den afstand du har tilbagelagt i Zwift. Jo længere du cykler, jo mere XP tjener du.

Se her hvor mange XP du tjener pr km og hvordan du hurtigt kan optjene flere

Når du har optjent et vist antal XP, stiger du som sagt i level, startende fra level 1. Der er i skrivende stund 60 levels i Zwift. Hvert level kræver flere og flere XP at nå. Fra level 1 til 2 kræver det 1.000 XP. Fra level 32 til 33 10.000 XP. Og så videre. Det betyder, at jo højere level du når, jo mere skal du cykle for at komme op til næste level.

Det er lidt forskelligt hvor mange XP du skal tjene pr level. Men når du kommer godt op i 20’erne , 30’erne etc., så skal du ofte tjene 10.000 pr level. Men nogen gange 20.000 XP.

Udover den rene kilometer-baseret XP, kan du også optjene XP ved at gennemføre ruter du ikke før har kørt. Det vil give dig dobbelt op på XP.

Fx. en rute på 50 km vil give dig de almindelige 50 x 20 XP, som er lig med 1.000 XP + ekstra 1.000 XP for at have gennemført en rute du ikke før har gennemført.

Alt sammen for at gøre det mere spændende at samle XP.

Du kan optjene endnu flere XP ved at opretholde en ride streak. Læs mere om Ride Streak her.

Hvad kan man bruge XP til i Zwift?

Når du rykker op i levels, låser du nyt indhold op. Det kan f.eks. være nye cykeltøj, sko, briller, hjelme og andet udstyr til din Zwift-rytter. På den måde bliver din rytter mere personlig med tiden, og du kan lave lidt sjove udklædninger.

Det giver uden tvivl motivation for at cykle mere og samle flere XP. Og ikke mindst motivation for at få låst flere cykler og hjulsæt op.

Udover udstyr, så låser du også funktioner op. F.eks. skal du være mindst level 6 for at kunne køre bjerget Alpe D’Zwift. Så der er god grund til at cykle sig op i de højere levels.

Samlet set er formålet med XP at motivere dig til at træne mere ved at give dig mål at nå efter og belønninger undervejs. XP systemet gør Zwift til et mere engagerende træningsunivers.

Hvordan tjener man hurtigt XP i Zwift?

Selvom XP bare tikker op for hver kørt kilometer, er der altså nogle ting, der kan booste den hastighed du tjener XP.

Her kan du læse mere om hvordan man hurtigt kan optjene XP i Zwift.

XP-systemet i Zwift er en sjov måde at gøre indoor træningen mere engagerende på. Man får hele tiden feedback, kan nå nye milepæle og låse belønninger op. Det hele passer fint sammen med Zwifts univers, hvor cykling møder gaming. Så hop på den smart-trainer og start jagten på XP i Zwift.

SE OGSÅ

Følg Linde eCykling’s Zwift streaming