Hvad betyder ambolten i Zwift | Zwift Anvil PowerUp

17. sep 2022 | Cykling, E-cykling, E-sport, Zwift

Anvil PowerUp / Ambolt PowerUp

Fordel: Vægt øges med 50 kg i 30 sekunder

Protip: Brug den kun når du kører nedad i mindst 25-30 sekunder

Anvil PowerUp – eller ambolt – i Zwift er en powerup, som giver dig en ekstra fordel. Den fordel og styrke som ambolten giver dig er, at din vægt øges med 50 kg i 30 sekunder.

Og som du nok kan regne ud, så er det sjældent, at en cykelrytter med ekstra vægt er en fordel.

Men der er kun ét tidspunkt, hvor det er en fordel at være en tung rytter, nemlig når du kører nedad.

Hvordan får man Ambolt PowerUp i Zwift?

Du får en Zwift PowerUp, hver gang du passerer en Course Arch. En Course arch er en målstreg, slutningen af en sprint eller slutning af en bjergspurt (KOM).

Det er ikke sikkert, at du får en ambolt hver gang. Du kan også modtage andre typer af powerups, som fx Fjervægt, Burrito eller en af de 7 andre.

Desuden kan du kun få Anvil PowerUp i Zwift Events.

Hvornår er det bedst at bruge Anvil PowerUp?

Der er ingen tvivl om, at det kun kan betale sig at bruge ambolt powerup, når du kører nedad. Og gerne nedad i mindst 25-30 sekunder. Dog hvis du kommer hurtigere ned i bunden og du stadig har ambolt-powerup, så vil de ekstra 50 kg vægt IKKE tynge dig, da anvil kun kan bruges nedad.

Kombinerer du så Anvil med en SuperTuck, så får du ekstra fart på. Du kan lave SuperTuck i Zwift, når du stopper med at træde i pedalerne og kører over 60 km/t. Du bliver meget aerodynamisk i SuperTuck og får mere fart på.

SuperTuck er hvor man sætter sig på overrøret på cyklen. Det som nu er gjort ulovligt af UCI.

Hvornår skal man IKKE bruge ambolten som powerup?

Der er ikke mange tidspunkter hvor ambolten er god at bruge. Det kan du læse om i afsnittet lige ovenfor. Det er nemmere, at forklare hvornår du skal bruge den end det modsatte.

Ambolt powerup øger friktion mellem vej og dæk. Den øger din vægt (50 kg) og så øger den også dit drag, så der er mere vind på kroppen.

Derfor egner den sig ikke til ret mange steder på ruterne – medmindre det går nedad. Dog virker den som sagt ikke mere andre steder end nedad bakke. Hvilket den gjorde tidligere. Der var det ikke en god idé, at bruge en ambolt opad bakke.

Jeg har fået ambolten som powerup, men ville ikke/kan ikke bruge den

Det er muligt, at du køre en rute hvor det ikke kan gavne dig med den ekstra vægt – hvis der ingen nedkørsler er fx. Eller de er meget kortere end 30 sekunder – som er den tid en Anvil PowerUp varer.

Hvis du ikke ønsker at gøre brug af en powerup, så kan du fjerne den, så du kan få en ny powerup næste gang du runder en sprint-målstreg eller en målstreg.

Du skal klikke ind i de indstillinger du bruger, når du fx vil ændre kameravinkel, komme med et verbalt udbrud etc.

Er du fx på Apple TV, så klik på fjernbetjeningens “Vælg”-knap.

powerups-all
SE OGSÅ

Følg Linde eCykling’s Zwift streaming