Tag det med ro, så du undgår skader

20. sep 2018 | Skader

Når man har fundet en sport, som man virkelig er glad for, og som man oplever glæde i forbindelse med, kan man hurtigt komme til at blive lidt for ivrig. Der er ingen tvivl om, at det selvfølgelig er sundt at være glad for en sport, for på den måde sikrer man sig, at man med jævne mellemrum får bevæget sig, og samtidig giver det også en særlig livsglæde, når man gør noget, som man er glad ved. Hvis man samtidig også har nogle gode venner i forbindelse med sporten, kan det ikke blive bedre, og der er intet at sig til, at man selvfølgelig ønsker at dyrke sporten, så ofte som det kan lade sig gøre.

Dog skal man være forsigtig med dette. Det gælder særligt, hvis man ikke er vant til at bevæge sig specielt meget i hverdagen. Man kan nemlig hurtigt komme til at overanstrenge sin krop, og som følge af dette kan man ende med nogle rimelig slemme skader. Hvis man endelig skulle gå hen og blive skadet i forbindelse med sin nye yndlingssport, kan der gå lang tid, før man kan komme ordentligt i gang igen, og i de værste tilfælde vil man faktisk ikke kunne udøve sit bedste længere.

Dyrk varieret motion og undgå skader

Dog er det ikke kun, hvis man presser sig selv alt for hårdt, at man kan ende med skader. Det kan nemlig også have konsekvenser, hvis man laver den samme bevægelse igen og igen. Det kan være nødvendigt, at man får en form for variation i sit træningsprogram. Hvis man eksempelvis er helt bidt af at løbe, kan det være en god idé, hvis man dyrker noget yoga eller lignende ved siden af, så man ikke bliver alt for stiv i benene eller får ondt i lænden. Generelt kan det være fordelagtigt, at man kombinerer kondition, styrke og udstræk, da man på den måde får den sundeste krop, og dermed også de bedste muligheder for at dyrke sin sport.

For nogle er det også en god idé, at løbe på et løbebånd i stedet for det hårde underlag som asfalt er. Se vores test af det fremragenede Odin T8 løbebånd!

Opvarmning er nødvendigt for at undgå skader

Hvis man er meget ivrig efter at komme i gang med sin sport, kan man komme til at springe opvarmningen over. De fleste finder det ofte også kedeligt at skulle varme op, og det kan virke som spild af tid. Dog er dette på ingen måde tilfældet, tværtimod. Hvis man ønsker at undgå skader i forbindelse med sin sport, er det nødvendigt, at man laver en ordentlig opvarmning og udstrækning inden, at man påbegynder sin sport.

SE OGSÅ