Start gode vaner – Og drop nytårsforsættende

28. jan 2020 | Motion, Sundhed, Træning

Det skal slutte med det evige nytårs forsæt. Det er på tide at du når dit mål med den vægt, eller den mad, eller hvad det nu kan være du gerne vil være bedre til! Det kommer aldrig til at ske, hvis du gør som du altid har gjort.

STOP!

Nu hvor vi er kommet ind i det nye år kan det være at du ligesom 99,99% af den danske befolkning gerne vil i gang med at tabe dig. Du vil måske gerne spise ekstremt sundt, eller træne hver dag nede i træningscentret sammen med alle de andre tosser, der tror de skal være strandløver til sommer. Men jeg er ked af at sige det. Det kommer nok ikke til at ske. I hvert fald ikke hvis du går i gang på samme måde som altid har gjort det. Der skal noget nyt til. Det handler om at forme vaner, rutiner der holder ved!

De sunde mennesker

Det værste du kan gøre, er at løbe ud i det. Der er en grund til at de tynde forbliver tynde og de tykke forbliver tykke. Det er netop fordi de tynde, i langt de fleste tilfælde, har to rigtig fornuftige måder at tænke på. For det første, har de besluttet sig for en bestemt livsstil. Og den er aktiv og sund. Når de tager et stykke kage, gør de det med måde. Hvis de spiser usundt, gør de det behersket og med en indstilling om, at de ikke skal spise for meget. De går altså ikke all-in på det usunde. Og så har de, de sunde vaner. Man kan sagtens argumenter for at blot deres måde at tænke på, er en vane. De har vænnet sig til ALTID at spise sundt. Så når de tager mad på tallerkenen fra buffeten, er der ALTID salat på. De har altid en fornuftig og sund tvist til deres middag. Og så træner de. De har en vænnet sig til at altid træne minimum 3 gange om ugen. Og ofte meget mere. Og ofte var det en vane der blev dannet fra da de var børn. Så hvordan danner du nemmest gode vaner? Så du kan blive ved med at være sund, og ikke blot går på slankekur for 45 gang?

Dannelse af gode vaner

Det vigtigste man skal huske på, når man skal starte nye vaner, er at starte i det små. Start med at tage din cykel, og hvis du ikke har en cykel så gå på Cykler.dk og køb en! Jeg garanterer dig for at alle sunde og aktive mennesker har en… Når jeg siger start i det små, mener jeg virkelig i det små. Så tag din cykel, og start med at gå med den! Bare det at få en vane med at tage cykeltøjet på, og gå ned og låse cyklen op, og gå en tur med din nye cykel, rundt om blokken, er nok til at starte en vane. Så start med det. Efter du har gjort det 3 gange om ugen, i 3 uger, kan det være du måske kunne overveje at sætte dig op på cyklen, og cykle rundt om blokken 2 gange. Og sådan bliver du bare ved! Og inden du ved af det, cykler du på arbejde hver dag. Når du går i gang med at spise sundt, så start med bare altid at spise et stykke frugt om dagen. Næste uge spiser du et stykke frugt om dagen, og måske et glas mælk eller sodavand mindre, om dagen. Så er du i gang, og inden du har nået nytår 2021, så har du alle de rigtige stærke vaner, der ikke er til at bryde. God cykeltur!

PS. Vil du vide noget om e-sport cykling? Så klik her.

SE OGSÅ