Pas på din krop i alle situationer

25. aug 2020 | Mennesket, Sundhed

Flere og flere mennesker bliver udsat for stress og livsstilssygdomme, som for det meste, er i forbindelse med sit arbejde. Det kan være hårdt at have tid til sin familie, venner og hobbyer oveni en lang arbejdsuge, hvor det kan være svært ikke at tjekke telefonen for mails om aftenen eller lige påbegynde morgendagens opgaver.

Kropsterapi kan være en måde at behandle og træne stress, hvorimod nogle vælger at tage ud i naturen og overnatte, for at koble af fra hverdagens stress og jag, hvor udstyret på en telttur er essentielt for at det bliver en mindeværdig tur.

Personlig udvikling

Hverdagen bliver travlere og travlere, mails tikker ind nærmeste i døgnets 24 timer og arbejdsdagene bliver længere i takt med at familiefronten og personlige ting også skal passes. Den travle og stressede hverdag er blevet en normalitet for den almindelige dansker, som kan medføre at man forsømmer sig selv og sin krop og ikke lytter sil sin krops signaler. Hvis man ønsker at hjælpe mennesker, kan man tage en uddannelse som kropsbehandler, hvor der er fokus på faglig og personlig udvikling igennem forløbet.

Essensen ved denne uddannelse er, at den bestræber sig på ikke at symptombehandle, men tværtimod om at forebygge og helbrede. Ved at forebygge kan man kurere tingene i opløbet, så det ikke når at eskalere og blive en realitet og på denne måde, kan man forblive sund og rask, som er i alle menneskers interesse. Udover dette er forebyggelse en god ide, da sådanne sygdomme er nemmere at tage i opløbet end at behandle, når man først er blevet ramt.

Stress ned i naturen

Med livsstilssygdomme og stress er der være flere måder på, hvordan man kan koble af fra hverdagen. Ferie, sommerhus eller en telttur i naturen er blot nogle af de mange muligheder, hvor man kan komme væk fra hverdagens stress og slappe helt af. Måske er man ikke tidligere spejder eller lignende, men det er forholdsvis ligetil at tage på en overnatning i det fri, da alle mennesker kan slå et telt op, og hvis man ikke kan det, findes der telte som bliver slået op automatisk.

Udstyret afhænger meget af hvordan overnatningen i naturen bliver, da et utæt telt eller en for tynd sovepose lynhurtigt kan ødelægge turen. Bedste sovepose i test kan være brugbart at benytte forinden en overnatning i naturen, så man er sikret, at man kan holde varmen om natten, ellers kan en nat i kulde og frost virke meget lang.

Kompromis er ikke en mulighed

Når man snakker om sit generelle velvære, er det ikke en mulighed at gå på kompromis. Det er altid vigtigt at mærke til sin krop og lytte efter de signaler de sender, da man oftest kan forebygge og ændre i sin livsstil, hvis kroppen er ved at sige fra.

Der er nogle almene kendetegn på stress som søvnløshed, rastløs, indre uro for at nævne nogle af dem, som størstedelen kan mærke, hvis deres krop sender de signaler. Derudover er den generelle velvære vigtig at prioritere, både for sin egen men lige så meget for sin families og venners skyld, da det også kan gå udover dem. En fokus på sig selv og sin krop er givende på den lange bane og vil kun komme sig selv og sine nærmeste til gode.

SE OGSÅ