Derfor er det vigtigt, at du bruger sunde sko og har sunde fødder.

4. feb 2019 | Mennesket, Sundhed

I dag er der meget fokus på vigtigheden i at passe på sin krop, og derfor er det også vigtigt at huske at vores fødder også er en del af kroppen. Mange mennesker glemmer at passe på deres fødder. Vores fødder er det, som vi bruger mest, af alle dele i vores krop og derfor burde vi behandle dem godt. Føddernes velbefindende har også en påvirkning på resten af vores krop og bliver vores fødder skadet kan det være meget problematisk, da det er vores transportmiddel.

I Artiklen vil vi hjælpe dig med at finde ud af hvordan du kan aflaste dine fødder.

Er dine fødder sunde?

Hvordan har dine fødder det? Har du ondt i fødderne? Syntes du ikke du går normalt? Det er vigtigt hele tiden at stille sig selv spørgsmål omkring ens fødder, for jo før man finder ud af, at der er noget galt med ens fødder, jo før er det muligt at vende situationen. Nogle af de ting der skyldes at man kan have ondt i fødderne kunne f.eks. være at:

  • Man går på tæerne
  • Man går på hælene
  • Man har flade fødder
  • Man har en høj svang

Disse er alle ting som kan have en effekt på ens fødder, og tit sker disse ting fordi at man har taget et skovalg som ikke har været med ens sko i sinde. Vores sko, støtter og former vores fødder, og derfor er det i høj grad også vigtigt at overveje hvordan skoene vil passe på en selv, når man skal vælge sko.

sunde sko til gåtur

Hvorfor skal man bruge sunde sko?

Som tidligere nævnt, så er det meget normalt for mennesker, at skoen er roden til ens problemer med foden, det er derfor vigtigt at man ved hvordan man kan finde sunde sko der passer til ens fod, og hvordan den skal passe på ens fod. Danske fysioterapeuter, siger at man skal være opmærksom på disse ting når at man skal vælge sunde sko.

  • Skoens størrelse: Dine fødder har brug for plads til at kunne trække vejret, og tæerne skal kunne bevæge sig forholdsvist frit, derfor er det nemlig vigtigt at dine sunde sko ikke er for små, her anbefales det at der ca. er 1-1.5 cm plads mellem tæerne og enden af skoen.
  • sålen: Skoen skal have en smidig sål, så du har mulighed for at kunne bøje dine tæer.
  • Behagelighed: Du skal gå med dem i op til mange timer, afhængig af dit job, derfor er det vigtigt at du syntes de er behagelige at gå i.

Hvilke sunde sko findes der? Er der eksempler?

Nu hvor vi har fået afklaret hvad ”sunde sko” betyder, hvor kan man egentligt finde sunde sko? Et eksempel på et brand der laver sunde sko, som er beregnet til at have på i mange timer uden ubehag, er Relaxshoe.

Mange sko i kasse

Hvad gør Relaxshoe’s sko, sunde sko?

En af grundene til at de sunde sko fra Relaxshoe, er så behagelige at have på er at de er blevet designet til at folk der har job, hvor man går op til flere kilometer om dagen, ville have mulighed for at kunne bruge dem på arbejde uden at føle nogen form for ubehag. Skoene besidder derfor momeryskum, og memoryskum gør at skoen former sig efter din fods form, så at skoen altid vil passe perfekt, til den enkelte fod. Memoryskum gør også at skoen føles blød at gå på, og derfor vil de sunde sko heller ikke være noget problem at gå længere distancer med. Skoen er til alle der sætter sunde fødder højt oppe i hierarkiet.

Hvornår skal man gå i Relaxshoe?

Det eneste formål med Relaxshoe, er ikke ”kun” at være sunde sko, det er også muligt at købe, sko, støvler, sandaler og hjemmesko i flere størrelser og farver, så man har altid mulighed for at kunne vælge sko ud fra klimaet, begivenheden, eller en helt tredje ting, til hver en anledning ville der være et par sko som ville passe lige meget hvor og hvornår! Et alternativ til Relaxshoe er Aerosoft sandaler.

SE OGSÅ