Kan man snyde i Zwift? Se metoderne du IKKE må bruge!

27. jul 2023 | Cykling, E-cykling, E-sport, Zwift

Er det muligt at snyde i Zwift? Nogle finder det åbenbart i orden at snyde i Zwift for at booste deres placeringer og chancer for at vinde. Problemet er bare, at de store konkurrencer og turneringer, som er sjove at vinde, altid kræver dokumentation for watt, vægt, højde og mere. Så lad være med at gøre det, og sørg for at konkurrencen er fair og sjov for alle.

Jeg anbefaler ikke at snyde i Zwift eller andre spil. Men for at du bedre kan spotte andre som snyder i Zwift, så er det godt at kende metoderne. Der er nemlig flere måder hvorpå man kan snyde i Zwift.

Hvilke snydemetoder findes der i Zwift

At indstille sin vægt kunstigt lavt

Det ville gøre at man lettere kunne køre op ad bakker. Men det er uhæderligt og giver en meget unfair fordel. At snyde med vægten er den suverænt mest brugte snydemetode.

Det skal tilføjes, at på flad vej handler det om de watt man kan træde. Her er det ikke nødvendigvis en fordel at være let – medmindre du kan træde høje watt. Men vægten betyder alverden opad!

At bruge elektrisk hjælp på en smart trainer

Nogle tilslutter måske ekstra motorer eller batterier for at få hjælp. Fx ved brug af en elcykel i stedet for en Zwift-cykel.

At manipulere data fra sin wattmåler

Ved at hacke signalet fra wattmåleren kunne man sende falske, forhøjede watt-tal til Zwift. Men det er åbenlys snyd og skader platformens integritet.

At oprette en konto som kvinde hvis man er mand

Nogle mænd opretter kvindelige profiler for at udnytte kvindekategorierne. Det er uetisk og tager muligheder fra kvindelige konkurrenter.

Bevidst eller ubevidst at fejlkalibrere wattmåleren eller hometraineren

En unøjagtig wattmåler kan give en fordel ved at underrapportere ens indsats og ydeevne. Kalibrer altid din hometrainer til Zwift korrekt.

At angive en lavere højde end ens rigtige

At angive en lavere højde øger ens watt pr. kilo unfair. Kør ærligt med din rigtige højde.

Tage præstationsfrem midler

Præstationsfremende midler er selvfølgelig heller ikke okay, og vil blive betragtet som snyd.

Selvom det kan virke fristende for nogle at snyde, så går det imod fair play, sportsmanship og ærlighed. Jeg anbefaler, at man fokuserer på at træne hårdt og konkurrere rent. Det er sådan man opnår sand præstation. Og ærlige ryttere kan hjælpe med at afsløre potentielle snydere ved at være opmærksomme på disse usportslige taktikker. Men igen, jeg anbefaler ingen rent faktisk prøver dette. Følg reglerne og hold Zwift sjovt!

SE OGSÅ

Følg Linde eCykling’s Zwift streaming