Hvor meget fedt forbrænder man ved 1000 kalorier?

19. maj 2020 | Løb, Sundhed

Mange vil gerne vide, hvor meget rent fedt de forbrænder ved at forbruge 1000 kalorier?

Men regnestykket er noget nemmere, når man regner med 900 kalorier.

Fordi når du forbrænder 900 kalorier, så svarer det til at forbrænde eller tabe 100 gram fedt.

For at forbrænde 900 kalorier, så skal du som udgangspunkt gå eller løbe det antal kilometer som resultat er af 900 kalorier divideret med din vægt pr. kilo.

Altså 900 (kalorier) divideret med (fx) 70 (kilo) lig med 12,8 km.

Forvirret?

Du forbrænder ca. det antal kalorier som du vejer (i kg) på én kilometer, uanset om du løber eller går. I virkeligheden er det nok lige lidt under din vægt pr kilometer.

Din vægt er fx 70 kg.

Du flytter dig 1 kilometer.

Så forbrænder du ca. 70 kalorier.

Det vil sige, at du på én kilometer taber omkring 7-8 gram fedt – forudsat du vejer 70 kg.

Sagt på en anden måde:

Du forbrænder 1 gram fedt pr 8 kalorier du bruger.

Det skal dog bemærkes, at du kan forbrænde lidt mere ved løb, da du også har en slags afterburner. Altså du forbrænder lidt ekstra kalorier efter du har stoppet dit løb.

Stadig lidt forvirret?

Du vejer 80 kg. Du løber 5 kilometer. 80 kg x 5 km = 400 kalorier

BTW en Twix indeholder 250 kalorier. Og en dåse Coca Cola indeholder ca. 140 kalorier.

400 kalorier / 7,5 = 53 gram fedt.

Du forbrænder altså 53 gram fedt på en løbetur på 5 kilometer, hvis du vejer 80 kg.

Kan du tabe dig ved at cykle? Læs om det her

Imperial
Metric
Basic Information
years
kg
cm
Activity Level
Your results:
Target calorie intake per day:
0

Forbrænder man lige meget fedt om man går eller løber?

Som en tommelfingerregel, så ja. Men har du en højere intensitet, så forbrænder du en smule mere ved løb, da du også får en afterburner.

Ca. 25% flere kalorier ved løb end ved gang.

MEN spørgsmålet gik på fedtforbrænding. Ved høj intensitet, så forbrænder du ikke fedt, men kulhydrater. Ved lav intensitet forbrænder du mere fedt en kulhydrater.

Ved du hvor langt du løber?

Forbrænder man lige mange kalorier uanset om man går eller løber?

Umiddelbart så ja, så forbrænder du det samme antal kalorier uanset om du løber eller går. Men som nævnt, så kan kalorieforbruget blive øget i takt med intensiteten. Du får også en afterburner på efter din aktivitet, som vil øge forbrændingen af kalorier.

Du kan læse mere om forbrænding af kalorier ved løb her.

Men som tidligere nævnt, så er der noget afterburner på, når du har løbet. Og ved højere intensitet kan der også forbrændes en smule flere kalorier.

Men når du forbrænder tæt på det samme antal kalorier uanset om du går eller løber, så skal det findes i fysikkens love.

Du har en vægt, som skal flyttes over en hvis distance, det vil kræve den samme mængde energi – hvis alle forhold er ens vel at mærke.

Se en guide til valg af gåbånd til kontoret eller hjemmet.

Læs også: Kan man tabe sig ved at gå?

Hvor mange kalorier er 1 kg fedt?

For at tabe 1 kg kropsfedt, skal man have et kalorieunderskud på ca. 8.000 kalorier til 9.000 kalorier. Dette betyder, at hvis man forbrænder 8-9.000 flere kalorier, end man indtager i form af mad, vil man tabe sig 1 kg kropsfedt.

Det er vigtigt at bemærke, at dette er en generel tommelfingerregel, og at den nøjagtige mængde af kalorier, der kræves for at tabe 1 kg kropsfedt, kan variere afhængigt af faktorer såsom kropsvægt, alder, køn og fysisk aktivitetsniveau.

Derudover er det vigtigt at huske på, at kroppen ikke kun består af fedt, men også af muskler, organer, knogler og væsker. Så når man taber sig, kan man også miste væske, muskelmasse og knoglemasse, og ikke kun fedt. Det er derfor vigtigt at fokusere på en sund og afbalanceret diæt og træningsprogram for at opnå en sund og varig vægttab.

Er det nemt at forbrænde 1000 kalorier?

Det er et godt spørgsmål. Det kommer an på lidt forskellige ting. Vil du fx forbrænde 1.000 kalorier ekstra hver dag, udover det du normalt forbrænder? Og er du generelt en person som elsker at være aktiv? Og så er det nogle fysiologiske aspekter som ens stofskifte.

At forbrænde 1000 kalorier kræver en betydelig indsats og kan være udfordrende for de fleste mennesker. Hvor let eller svært det er, afhænger af flere faktorer, såsom ens kropsvægt, alder, køn og fysisk form.

For eksempel kan en person på 70 kg forbrænde omkring 550-700 kalorier ved at løbe i en time med moderat intensitet, mens en person på 90 kg kan forbrænde omkring 700-900 kalorier ved at gøre det samme.

Forbrændingen af kalorier kan øges ved at øge intensiteten og varigheden af træningen eller ved at kombinere forskellige former for fysisk aktivitet.

Det er vigtigt at huske på, at kalorieforbrændingen også afhænger af, hvad man spiser og drikker, samt ens hvilemetabolisme, som er mængden af kalorier, man forbrænder i hviletilstand. For eksempel vil en person med en højere muskelmasse have en højere hvilemetabolisme og vil forbrænde flere kalorier i hviletilstand end en person med en lavere muskelmasse.

I det store hele kan det være udfordrende at forbrænde 1000 kalorier, men det er ikke umuligt. Det kræver dog en dedikeret indsats, en varieret træningsrutine og en sund og afbalanceret diæt for at opnå en effektiv kalorieforbrænding og forbedre ens fysisk form og sundhed.

 
SE OGSÅ