Få mere overskud i hverdagen med sport

20. feb 2018 | Motion, Sundhed

Det at få hverdagen til at hænge sammen kan for mange være rimelig udfordrende. Der er mange ting, som man følger sig nødsaget til at tage sig af, og derudover sigter de fleste efter at være den bedste til alt, hvad de foretager sig. Dette kræver en masse energi, koncentration og overskud. Hvis noget pludselig ikke lykkes, vil mange opleve det som et slag i hoved, og det kan være udfordring at komme op på hesten igen. Når først man er faldet af, kan det føles som om, at hele ens verden bryder sammen, og det bliver kun endnu mere uoverskueligt at tage sig af sine daglige opgaver.

Hvor der før i tiden har være særlige roller påduttet de forskellige køn, som gjorde, at man som mor kunne fokusere på at tage sig af sine børn og som far sørge for, at man tjente de nødvendige penge, er disse roller brudt ned. Dette er selvfølgelig enormt positivt, da dette giver flere lige rettigheder til begge køn, men det betyder altså også, at man som både mand og kvinde pludselig skal tage sig af rollen som en god forælder og en god medarbejder. Derudover er der også en forventning om, at man skal leve en sund livsstil, hvor man får hjemmelavet mad hver eneste dag og dyrker sport som fitness og yoga. Man vil være nødt til at prioritere, og det er desværre ofte sportsdelen, som man ofte nedprioriterer. Dette er en skam, da man netop kan opnå overskud gennem sporten.

Find en sportsgren eller aktivitet, som giver dig ro

Når man dyrker sport, vil man nemlig udløse en masse gode stoffer i kroppen, der kan hjælpe en med at få mere ro på. Derudover kan det også fungere som en tid, hvor man kan sætte tankerne lidt på pause og blot fokusere på at bruge sin krop. Det er selvfølgelig meget forskellige fra person til person, og det er selvfølgelig vigtigt, at man finder den sport, som man finder mest ro og glæde ved. F.eks er kajakroning en rigtig sund form for motion. Den belaster ikke kroppen synderligt. Alle kan deltage. Og den giver det mentale et sundt og dejligt boost og giver en indre ro.

Få noget socialt ud af at dyrke noget motion

Udover, at man selvfølgelig får det godt med sig selv og sin krop, når man dyrker sport, kan man også tilføje et socialt aspekt. Man kan hurtigt komme til at blive utrolig egoistisk, fordi man bare ønsker at gøre alt for at få hverdagen til at hænge sammen, men gennem sporten kan man finde tid til at dyrke sit sociale liv. Det kan gennem en holdsport, men kan i ligeså høj grad være i en løbeklub eller lignende.

SE OGSÅ