Kan man køre Alpe d’Huez på Zwift & hvordan gør man det?

25. jul 2023 | Cykling, E-cykling, E-sport, Zwift

Hvad er Alpe d’Huez?

Alpe d’Huez er en af de mest berømte stigninger i cykling. Det er en 13,8 km stigning i de franske Alper med 21 hårnålesving og en gennemsnitlig hældning på 8,1%.

Zwift har en virtuel Alpe d’Huez

Zwift har genskabt Alpe d’Huez-stigningen som en af sine virtuelle ruter. Alpe d’Huez-ruten i Zwift er en nøjagtig gengivelse af den rigtige stigning.

Den hedder Alpe du Zwift!

Og den kan køres som en del af ruten Route to Sky.

Sådan får du adgang til Alpe du Zwift på Zwift

Der er to måder at få adgang til Alpe du Zwift-ruten på Zwift:

  • Lås den op selv ved at nå niveau 12
  • Deltag i en gruppetur eller begivenhed, hvor værten har valgt Alpe d’Huez som ruten. Dette gør det muligt at køre den, selvom du endnu ikke har låst den op.
    Når den først er låst op eller du er med på en gruppetur, kan du få adgang til Alpe d’Huez fra det bjergrige Watopia-område og begynde at køre.

Hvad kan du forvente, når du kører Alpe du Zwift på Zwift

At køre Alpe d’Huez på Zwift er ganske udfordrende, men også ekstremt tilfredsstillende. Ruten har stigninger på op til 14 %, som vil teste din form. Kør op ad de 21 hårnålesving ligesom professionelle. Nyd bjerglandskabet, mens du kører. Følelsen af at krydse Alpe d’Huez-målstregen gør den hårde indsats værd.

Når du kører på Alpe du Zwift så kan dy følge med i alle svinge, tider, personlige rekorder osv. Så kan du se om du forbedre dig løbende, og der kommer en masse motivation ved det også.

Konklusion

At køre det ikoniske Alpe d’Huez på Zwift er en sjov måde at udfordre dig selv på. Lås op for ruten ved at nå niveau 12, eller deltag i en gruppetur for at få adgang. Gør dig klar til en hård, men tilfredsstillende virtuel tur op ad denne berømte Tour de France-stigning.

SE OGSÅ

Følg Linde eCykling’s Zwift streaming