Indhold
- 1 Jeg har testet Odin T800 (T8) løbebånd og app’en
- 2 Alternativer til Odin T800 (T8)
- 3 Først lidt om de i øjnefaldende ting, som giver løbebåndet værdi for mig
- 4 Alternativer til Odin T8
- 5 Specifikationer for Odin T800 (T8)
- 6 👟 Testen af Odin T800 (T8) løbebåndet
- 7 Løbebåndet pakkes nemt væk
- 8 Løbebåndets størrelse og vægt betyder noget
- 9 Odin T800 (T8) er uden tvivl bedst til prisen
- 10 Konklusion af testen
- 11 App til styring af løbebåndet, programmer og overblik over fremskridt
- 12 App’en til Odin T800 (T8) kan også bruges udendørs
- 13 Der findes to versioner af Fitshow. Fitshow og Fitshow Lite.
- 14 Er det bedre for dig, at løbe på løbebånd eller udendørs?
- 15 Sådan vedligeholder du dit løbebånd
- 16 Sådan smører du dit løbebånd
- 17 Sådan justerer du selve båndet på dit løbebånd
- 18 Justering af båndet og rengøring
Jeg har testet Odin T800 (T8) løbebånd og app’en
Læs testen og konklusionen af løbebåndet længere nede, men først skal du lige se nogle af de fordele og ulemper jeg har fundet…
Lad det være sagt fra starten, Odin T800 (T8) løbebåndet er et super lækkert løbebånd!
Det er et løbebånd for den løber, som gerne vil give den gas og ikke have et løbebånd, som føles som om løbebåndet kunne give op når som helst.
Jeg lægger ud med, at give dig alle specifikationer og nogle features på Odin T800. (T8) Klik på bjælkerne for mere info.
Features & Specifikationer for Odin T800 (T8)
Maks. hastighed:
20 km/t.
Hvilket er pænt stærkt for selv den meget habile løber!
Motoreffekt:
3-5 hk.
Når den yder sit maks på 5 hk, så skal du virkelig have speederen i bund!
Stigningsmuligheder:
15 stk.
Du kan altså komme godt op og svede på selv de lave stigningsprocenter.
Antal forprogrammerede træningsprogrammer:
12 stk forprogrammeret løbeprogrammer, så ikke selv skal indstille eller sammenstrikke et løbeprogram.
App (iOS & Android):
Du kan styre T8 løbebåndet med en app og du kan opsamle dine løbeture og statikker i app’en også.
Foldbar:
Ja.
Løbetbåndet er foldbart. Den er styret af en “pumpe” og en sikring, som gør det både nemt og sikkert et hejse og sænke løbebåndet.
Løbetbåndets vægt:
89 kg.
Mål:
Længde: 180 cm.
Bredde: 86 cm.
Højde: 139 cm.
Mål (sammenfoldet):
Længde: 110 cm.
Bredde: 86 cm.
Højde: 156 cm.
Pris:
Nu. 8.999,-
Før: 14.000,-
Og så er det bare rigtig behændigt – og motiverende for en løber som mig – at man kan tilkoble både smartphone og tablet – og selvfølgelig styre løbebåndet med app’en.
Jeg giver løbebåndet lidt mere end bare ros, omend det er meget og fortjent.. Følg med..
Allerførst, så har jeg selv købt og betalt løbebåndet – og jeg bruger det, flittigt – både vinter og sommer. Jeg vil forklare dig hvorfor.
Alternativer til Odin T800 (T8)
Kettler Sprinter 2.0 Løbebånd
Kettler Alpha Run 800 Løbebånd
Kettler Alpha Run 600 Løbebånd
Kettler Alpha Run 400 Løbebånd
Kettler Alpha Run 200 Løbebånd
Kettler Sprinter 2.0 Løbebånd
Reebok Løbebånd ZJET 460 m. Bluetooth Sort
Reebok Løbebånd FR30 Floatride Sort
Reebok SL8.0 Løbebånd
Reebok Jet 300 Series Løbebånd
Reebok Beskyttelsesmåtte til Løbebånd & Romaskiner
NordicTrack Commercial 2950 løbebånd 373931
Lige en lille afklaring før vi starter. Præcist dette løbebånd er set afbilledet online med påtrykt navne som Odin, Fitland og Powerland.
Det har ført til lidt forvirring blandt købere – for eksempel mig, da jeg gennem-trawlede internettet for al info. Hvorfor?
Fordi jeg ville have absolut mest for pengene og ville og kunne ikke investere 20-25.000 kr i et løbebånd.
(Skulle du være til top of the line-løbebånd, så tjek de vilde Nordictrack Commercial løbebånd ud her eller se ét at de mest populære Sole F85. Og så kan jeg også nu tilføje et nyt fremragende løbebånd fra Tunturi.)
Her er hvad jeg fandt ud af.
Der er absolut intet, at være nervøs for. Det er nemlig det samme fremragende løbebånd, hvor nogen forhandlere enten har sat et andet klistermærke på da de tog et billede til markedsføringen med eget navn/logo eller redigeret billedet. Men den går som et Odin T800 (T8) løbebånd.
Først lidt om de i øjnefaldende ting, som giver løbebåndet værdi for mig
🏃🏼♂️ Stærk motor. Op til 5 hk i ydeevne. Rigtig godt! Man SKAL mindst have 3 hk i ydeevne for, at båndet og motoren ikke sløves ved hvert skridt. Specielt hvis man vejer “gennemsnitligt” eller mere.
🏃🏼♂️ Maks hastighed er på hele 20 km/t. Et must for de fleste, da løbebånd på 12-16 er tæt på umulige, at træne for eksempel intervaltræning på.
🏃🏼♂️ Mulighed for stigningsgrad på 15%. Er rigtig godt til forskellige slags træning, og både til de gående og løbende.
🏃🏼♂️ Du kan koble en tablet til løbebåndet via Bluetooth. Både iPad og Android kan tilkobles. OG du kan kontrollere Odin T8 via en app.
Da jeg er lidt af en gadget freak var det et krav, at jeg kunne tilkoble mobil eller tablet til, at så jeg kunne tracke mine fremskridt og træning.
🏃🏼♂️ Odin T8 har et rigtig lækkert display til, at holde styr på din løbeinfo. Det ligner ikke noget fra 80’erne eller 90’erne som de fleste andre løbebånd gør. Looks matters 🙂
🏃🏼♂️ I displayet er der indbygget højtalere, så du kan afspille den musik du ønsker via et AUX-stik. Der er også et USB-stik, så en tablet eller smartphone kan oplades mens du bruger dine gadgets.
🏃🏼♂️ Med en tablet kan du også blive underholdt, hvis du har brug for lidt “distraktion” fra at løbe indenfor.
🏃🏼♂️ Løbebåndet kan nemt “pakkes væk”. Eller rettere foldes op, så det fylder mindre. Der sidder en “pumpe”, som man kender det fra bagagerumsklapper, som hjælper med at få selve løbefladen op og ned. Plus der er en sikkerhedsanordning, så den ikke bare lige kan klappe ned.
Alternativer til Odin T8
Inden du får hele anmeldelsen, så får du lige nogle specifikationer. Og de er faktisk rigtig rigtig fine.
Det du især skal lægge mærke til er motorens ydeevne, maks hastigheden og stigningsgraden.
🏃🏼♂️ Motoren kan trække op til 5 hk (som er meget godt for et løbebånd til private personer.
🏃🏼♂️ Maks hastigheden er på hele 20 km/t, hvor de billigere ligger på mellem 12 og 16 km/t. Det er bare ikke altid nok for mange løbere. Specielt ikke når man skal lave intervaltræning.
🏃🏼♂️ Så skal du også bemærke den høje stigningsprocent som du kan give dig selv. 15% er pænt stejlt.
Specifikationer for Odin T800 (T8)
Specifikationer for Odin T800 (T8) | |
Motor HK | 3 |
Motor HK Peak | 5 |
Motor Type | DC |
Hastighed | 0,8 – 20 km/t |
Stigning | 0 – 15 % |
Justering af stigning | Elektronisk |
Computer | 4 LED skærme viser konstant de mest vigtige informationer. Du kan yderligere tilslutte en tablet (f.eks. iPad eller Android), som kan overtage styrringen af programmer og meget mere. |
Træningsprogrammer | 12 stk |
Pulsmåling | Håndpuls |
Bluetooth (Tilslutning af tablet & smartphone) | Ja |
Løbeflade, bredde | 51 cm |
Løbeflade, længde | 140 cm |
Dimensioner | 180 x 86 x 139 cm |
Foldbar | Ja |
Dimensioner – Sammenfoldet | 110 x 86 x 156 cm |
Vægt | 89 kg |
👟 Testen af Odin T800 (T8) løbebåndet
Da jeg først bestilte løbebåndet var det med en hvis skepsis. Der findes et hav af løbebånd. Både i den gode og den mindre gode ende. Jeg var ikke interesseret i, at teste et som var til “professionelt” brug til f.eks. motionscentre. Men teste et, som kunne købes til en god pris af “almindelige” mennesker. Så prisen skulle være spiselig. Men samtidig være et som kunne tåle mosten.
Jeg startede med, at kigge efter nogle specifikationer, som jeg mener kan indikere et godt løbebånd. Det jeg kiggede efter var:
Motorkraft, tophastighed, mulighed for stigning, design, maks. personvægt, foldbar. Og nogle nice to have som tilslutning af tablet (bluetooth), lyd, pulsmåling og pænt display.
En motorkraft fra 3 hk og op er fin og indikerer en hvis kvalitet. Ydermere kan tophastigheden også fortælle dig lidt om kvaliteten. Har du f.eks. en maks. hastighed på 12 km/t, så har du formentlig fundet et lav-kvalitets løbebånd.
Med en stigning på op til 15% ligger den godt til i forhold til de fleste standard løbebånd til små priser.
Med en maks. personvægt på op til 150 kilo skal den være solidt bygget. Og det må jeg sige, at Odin T8 er! Med det samme man begynder, at samle den – hvilket i øvrigt tager 10-15 maks – kan man mærke hvor solid den er. Det er ikke noget som dingler eller dalrer her!
Jeg synes det er super fedt med mulighed for tilslutning af tablet via Bluetooth. Det giver mulighed for, at følge programmer man selv har valgt. Mulighed for at følge ens fremgang og statistikker. Så kan man selvfølgelig også fordrive løbetiden med film eller serier. Og man kan selvfølgelig også tage kontrol over løbebåndet via smartphone eller tablet.
Løbebåndet pakkes nemt væk
En af de største anker, når folk køber løbebånd er den plads som det optager. Dette løbebånd har både hjul og kan pakkes sammen i lodret position. Selve løbebåndet kan klappes op, så det ikke optager så meget plads.
Nu vi snakker om pladsen, så tænk over hvor du placerer løbebåndet, da der meget hurtigt bliver varmt, dårlig luft og fugtigt. Sørg for god udluftning – uden at blive iskold hvis det er om vinteren.
Vedligeholdet er minimalt på en Odin T800 (T8). Der medfølger noget olie, som du skal smøre den med. Det skal selvfølgelig gøres efter behov og brug. Anbefalingen siger at den skal smøres efter mellem 2 til 6 måneders brug.
Baseret på et tidsforbrug på løbebåndet, som så skal være mellem 3 timer i ugen og 5 timer i ugen. Hvor selvfølgelig mere end 5 timers brug gør, at løbebåndet skal smøres hver 2. måned.
Løbebåndets størrelse og vægt betyder noget
Et tungt løbebånd kan være at foretrække, hvis du ønsker et som er stabilt. De billige er som regel lette og ustabile og føles som om de er ved at give efter. Det handler selvfølgelig ikke kun om vægt, men i høj grad også om en større og stærkere motor, samt et stærkere “skellet” vil give en tungere totalvægt af løbebåndet.
Odin T8 er 51 cm bred og har en længde på 140 cm, hvilket er ganske fint i forhold til, at man ikke skal føle, at man løber med bagenden udover eller tæt på bagkanten. Rent mentalt føler man sig sikker på et løbebånd med en vis længde.
Odin T800 (T8) er uden tvivl bedst til prisen
Og jeg fortæller dig hvorfor…
Der er flere grunde til, at Odin T800 (T8) løbebåndet er super super godt til prisen er, at den med den nedsatte pris er en af de absolut eneste, som både kan have tablet tilsluttet, har en motor på 5 hk og kan klare en max hastighed på 20 km/t.
Stødabsoberingen er i top på T800 (T8). Den har det nyeste Multi Shock Absorption system. Det er både med til at skåne din led, men sørger også for lyddæmpning og skåner hele dit løbebånd.
Og så vil jeg igen nævne displayet som er virkelig lækkert og tidssvarende.
Konklusion af testen
Jeg har testet den i flere måneder nu. Og jeg er imponeret. Det skal også ses i lyset af prisen. Om den har haft en førpris på 14.000 kr er jeg ikke overbeviste om, da jeg ikke har fundet den til den pris på noget tidspunkt. MEN havde den kostet 14.000 så ville jeg stadig have det fint med et køb. Men til 9.999 kr, så er det bestemt ét af de absolut bedste løbebånd jeg har prøvet.
Jeg kan give vores varmeste anbefalinger til dette løbebånd 🏃🏼♂️💨
Læs også om løbebånd til Zwift.
Eller om Technogyms løbebånd MyRun.
App til styring af løbebåndet, programmer og overblik over fremskridt
Som nævnt så er jeg lidt af et gadget freak og derfor har jeg med vilje kigget efter en trædemølle, hvor man kunne bruge en app til, at styre trædemøllen med, styre programmer og tracke ens fitness fremskridt.
Jeg er én af dem, som bliver motiveret af at kunne tracke mine fremskridt og gerne bliver “presset” lidt af et program jeg skal udfører eller eventuelt nogle konkurrenter, som jeg skal batle imod.
App’en til Odin T800 (T8) kan også bruges udendørs
Vil du have nogle ture udenfor og stadig tracke dine fremskridt og løb samme sted?
Ikke noget problem. Du kan stadig bruge Fitshow-app’en til dine udensørsture.
Fitshow app’en er meget simpel. Få funktioner, men præcist de funktioner du har brug for.
Og så er app’en gratis.
Der findes to versioner af Fitshow. Fitshow og Fitshow Lite.
Det er faktisk lidt midvisende, da det normalt vil betyde, at den ene er betalt og den anden er gratis. Men sådan er det ikke. De er begge gratis. Fitshow Lite er en tand mere simpel i brug.
Jeg har brugt begge to. Havde lidt problemer med Fitshow i starten, men de blev løst af udviklerne i deres senere opdateringer.
Jeg har dog brugt Fitshow Lite mest. Du kan selv teste af hvilken en, som passer dig bedst. De er jo gratis at teste og bruge.
Er det bedre for dig, at løbe på løbebånd eller udendørs?
Der er flere meninger til dette spørgsmål, men når alt kommer til alt, så er det din egen krop og beslutning, som skal afgøre dette.
Se video her og hør hvad andre har af holdinger til om det er bedre for din krop, at løbe på løbebånd end at løbe udendørs.
Der er virkeligt mange faktorer, som spiller ind. Jeg kan nævne nogle stykker her, og så kan du helt sikkert selv tilføje nogen. Hvor stor vægtning de forskellige faktorer har kan være et individuelt spørgsmål.
🏃🏼♂️ Har du svage led?
🏃🏼♂️ Har du svage knæ – eller døjet med knæskader?
🏃🏼♂️ Er du en “tung” løber, rent vægtmæssigt?
🏃🏼♂️ Løber du på asfalt, grus, græs eller skovbund?
🏃🏼♂️ Hvordan lander du på foden? Med foden langt foran knæet eller under knæet?
🏃🏼♂️ Hvordan er din skridtkandance?
🏃🏼♂️ Konsultér en sportsfys, “løbeekspert” eller lignende for rådgivning om din løbestil og din krops “tilstand”.
Sådan vedligeholder du dit løbebånd
Du vil have brug for, at vedligeholde dit løbebånd, så det holder i flere år og så det virker optimalt.
Odin T800 (T8) har, som nogen andre løbebånd, mulighed for at justere stigningsgrader. Så derfor er der et ekstra element du skal vedligeholde.
Det er faktisk super nemt, at vedligeholde og justere din træningsmaskine. Og jeg vil give dig de vigtigste ting, som du skal holde øje med og hvordan du vedligeholder.
Sådan smører du dit løbebånd
Jeg kunne godt skrive en masse linier om hvordan du skal smøre dit løbebånd, men denne video er faktisk super god og viser dig, hvordan du meget simpelt klarer smøringen.
Sådan justerer du selve båndet på dit løbebånd
I både højre og venstre side er der en bolt, som du kan skrue ind eller ud. Eller rettere, så hverken skrues bolten ud eller ind. Den justerer et træk i selve båndet.
På de to bolte justerer du så både stramheden og centreringen af båndet, hvis det skulle være skredet lidt til enten højre eller venstre.
Det er vigtigt, at den både kører centralt og stramt nok.
Jeg skal nok lægge nogle illustrationer på snarest.
Justering af båndet og rengøring
Denne video viser hvordan du skal justere selve båndet. Husk også at rengøre løbebåndet og omkring det. Så løber det bedst og holder længere, da der ikke kommer støv, skidt og småsten i motor og andre bevægelige dele.