Den rigtige kost kan ændre dit liv – læs med her

27. nov 2018 | Ernæring

Mange danskere kæmper med forskellige slags helbredsproblemer og mange af de problemer, kunne undgås hvis kosten blev ændret. Selvfølgelig er det ikke alting der kan undgås og mange af tingene kan heller helbredes med kosten, men det kan afhjælpe eventuelle problemer og på den måde være med til at gøre det bedre. Dertil kan motion også gøre meget for din generelle sundhed. Læs med her og se hvad du kan gøre for dig selv gennem din kost.

Kosten er nøglen

Den rette kost er meget vigtigere end man lige går og regner med. Det har en meget stor betydning for vores kroppe at spise den rette kost. Det kan både påvirke alt fra din hud, dine led, dit energiniveau til hovedpiner, sygdom og så videre. Så derfor kan det være en fordel at undersøge, hvordan du kan lægge din kost om, hvis du døjer med nogle forskellige ting. For eksempel hvis man har gigt eller er tilbøjelig til at få gigt, kan du spise dig til at få ”velsmurte” led. Som for eksempel kan fed fisk afhjælpe inflammation i lederne på grund af deres omega-3-fedtsyrer. Derudover kan for eksempel æg og mandler hjælpe dig til at få pæn hud, da æg gavner cellefornyelsen og mandler modvirker rynker og urenheder. Hvis du døjer med noget bestemt, kan det være en fordel at undersøge, hvordan den rette kost kan hjælpe lige netop dig med dine problemer.

Motion og træning

Et andet vigtigt element der kan hjælpe dig, er motion og træning. Dette kan booste dine energiniveauer, styrke dit immunforsvar og give dig en generelt bedre følelse og velvære. Det kan også afhjælpe forskellige dårligdomme, nogle af os eventuelt oplever. Regelmæssig fysisk aktivitet kan også være med til at afhjælpe sygdomme som hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes. Det er altså også vigtigt at bevæge sig tilstrækkeligt og helst lidt mere til. Hvis kost og motion er noget du brænder for og på den måde noget du godt kunne tænke dig at arbejde med eller lære mere om, kan du med fordel undersøge idrætslæreruddannelserne på paulpetersen.dk. Her kan du få et forløb der klæder dig godt på til at kunne begå dig i den aktive verden.  Så kan du både lave det du brænder for og hjælpe andre samtidigt.

Etablér din hverdag

Det kan være svært at skulle gøre, alle de ting man skal for at holde sig sund og rask. Det kan være, at man føler, at man ikke har tid eller at man simpelthen ikke har overskud til det. Det kan også godt være overvældende at skulle få det hele til at løbe rundt. I sidste ende handler det hele dog om en god etablering af tingene i hverdagen og derfor om at prioritere sin tid korrekt. Det er ikke umuligt at få tid til at handle ind. For hvis du har handlet ind, så er der mindre risiko for at man køber takeaway. Hav dit træningstøj med i en taske, så du ikke behøver at tage hjem efter arbejde. På den måde kan du ”tvinge” dig selv til at tage direkte efter arbejde og så er træningen klaret hurtigere. De små ting vil efter lidt tid blive til vaner og på den måde kan du få etableret tingene i din hverdag.

SE OGSÅ