Vandresokker | Sådan finder du de bedste vandrestrømper [Guide]

19. nov 2021 | Sportstøj, Vandring

Hvorfor er vandresokker så vigtige?

Vandresokkerne er helt essentielle, når du skal gå langt, da de sikrer, at du har den helt rette komfort omkring foden, hvilket er mere vigtigt, end du tror på de længere ture.

Mange tror, at fodtøjet er det eneste, der skal være på plads, når de bevæger sig ud på længere ture, men dette er langt fra tilfældet. Selvom fodtøjet sørger for støtte, aflastning og stabilitet på turen, og dermed står for størstedelen af beskyttelsen mod skader, så har vandresokker altså også en nøglerolle på turen.

Vandresokker regulerer varme, håndtere fugt og sikre fodens komfort i fodtøjet

Med ordentlige vandresokker, er det nemlig disse der regulerer varme, håndterer fugt og sikrer, at foden sidder godt i fodtøjet, hvorfor de for eksempel spiller en helt særlig rolle, hvad angår forebyggelse af vabler.

Har du en tendens til vabler, når du går langt, så er sokkerne det helt rigtige sted at starte og begynde at regulere, da vabler nemmere dannes, hvis du har for varme, fugtige og svedige fødder.

Undgå vabler med vandresokker

Får du først en vabel, har du tendens til at træde anderledes på foden, da du forsøger at aflaste og finde den måde, hvor vablen generes mindst muligt. Dermed går du pludselig på en måde, der ikke er hensigtsmæssig, hvilket som minimum kan resultere i unødvendigt ømme muskler og eventuelle skader.

Derfor er det altså enormt vigtigt at vælge de bedste vandresokker til dig og dit formål.

Her kan du blive klogere på, hvilke vandresokker eller strømper, er passer bedst til dig, samt hvorfor det er så vigtigt at finde de helt rette.

Vandresokker

Sensor vandresokker

Sensor Hiking Bambus - Vandresokker - Grå - Str. 3-5 / 35-38


Se produktet her

Sensor Hiking Merino - Vandresokker - Khaki/Safari - Str. 3-5 / 35-39


Se produktet her

Sensor Hiking Merino - Vandresokker - Khaki/Safari - Str. 6-8 / 39-42


Se produktet her

Sensor Hiking Merino - Vandresokker - Sort/Grå - Str. 6-8 / 39-42


Se produktet her

Trespass vandresokker

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Wolf vandresokker

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Sådan vælger du de rette vandresokker

Det er ikke blot vandresokkens opbygning, der er helt essentiel, når det kommer til at vælge de bedste vandresokker til dit formål. Det er nemlig også helt essentielt at have den tur som du skal på med i tankerne.

Derfor kan du med fordel overveje nogle af de følgende spørgsmål, inden du begiver dig ud på en rejse med dine første vandresokker på fødderne.

  • Skal jeg vælge vandresokker af uld eller et syntetisk materiale?

Uld absorberer fugt og er i det hele taget mere behageligt, hvis du sveder om fødderne, mens syntetiske strømper bør kombineres med en åndbar sko eller støvle, da disse har en bedre svedtransport.

  • Hvor tyk skal mine vandresokker være?

Dette afhænger af temperaturen, hvor stiv din støvle er, samt oppakningens vægt.

  • Hvor mange sokker skal jeg bruge på en tur?

Dette afhænger for det første i høj grad af, hvor længe du er afsted. Dog er det som minimum en god ide at have to par sokker med, så du altid har mulighed for at skifte.

At tage på vandretur er en uforudsigelig rejse, hvor mange ting kan ske – at få våde sokker er derfor ikke usandsynligt. For komfort kan det dog anbefales at medbringe tre; dette er dog ikke oplagt, hvis du vil spare vægt.

Læs også guiden om klatresko her.

Vandresokker i bambus

Sensor Hiking Bambus - Vandresokker - Grå - Str. 3-5 / 35-38


Se produktet her

De bedste vandresokkers markante kendetegn

Vandresokker – de gode af slagsen – har nogle helt særlige kendetegn, som du skal være opmærksomme på, hvis du er opsat på at få fingrene i et fornuftigt par.

Faktisk er vandresokken relativt kompliceret opbygget i forhold til, hvor simpelt et produkt en sok virker til at være. Dog er der en række essentielle ting, der særligt er vigtige for de bedste vandresokker: Det rette stræk og den rette kompression, der hvor dette hører sig til, den rette blanding af materialer, differentierede tykkelser i form af polstring nogle steder og ventilation andre samt flade syninger og samlinger.

Der er særligt tre ting vedrørende vandresokkens opbygning, som du med fordel kan være opmærksomme på, når du køber vandresokker, og særligt hvis det er første gang, du er ude og kigge på dine muligheder. Vandresokkerne kompleksitet afspejles nemlig i prisen, hvorfor du vil være sikker på, at du får fat i de rette.

1.     Vandresokkens materiale

Først og fremmest er det vigtigt, at vandresokkerne sikker helt tæt til foden, hvilket bedst opnås ved at valget af det rette materiale. Hvis sokkens materiale indeholder enten elastan, lycra eller et andet elastisk materiale, så er chancen for, at sokken vil sidde tættere på din fod, større. Vær særligt opmærksom på, at der skal være god elasticitet omkring anklen og over vristen.

2.     Vandresokkens syninger og samlinger

For det andet er det vigtigt, at du er opmærksom på syninger og samlinger. Disse skal gerne være lavet så flade som overhovedet muligt – særligt omkring tæerne – da de ellers kan være generende for huden og for dig.

Der er nogle vandresokker, der er enten højre- eller venstresyede, hvorfor du kan se, hvilken fod sokken er beregnet til. Dog sørger elasticiteten ofte for, at det ikke er nødvendigt med denne syning, hvorfor det simpelt sagt blot er vigtigt, at der ikke er nogen generende syninger ved udsatte steder.

3.     Vandresokkens polstring

Sidst, men ikke mindst, har vandresokker en markant polstring under hælen og forfoden, da det er her, du primært vil lægge trykket, når du går. Dette gælder selv de tynde sokker, da det har en stødabsorberende og aflastende effekt af især trædepuderne.

Er vandresokker vigtige for dig?

Vandresokker er ikke must, men det bliver det så snart du går flere og længere ture.

Vandresokker vil også være vigtige for dig, som bare vil have den esktra gode komfort det giver med et par lækre sokker med perfekt fit på din fod. Ingen syninger som skarver, ingen klamme og kolde fødder. Plus at flere vandresokker er designet til at give støtte.

Når du har fundet dine vandrersokker, så skal det overvejes om ikke også du skal kigge på nogle andre vigtige ting til en vandretur. Nemlig vandrestøvler, vandrebukser, vandrejakke og vandrestave.

SE OGSÅ