HED hjul – hjulsæt fra USA med forhandlere i Danmark

6. feb 2018 | Cykling

HED hjul forhandlere og HED i Danmark

I Danmark er der ikke ret mange forhandlere af HED. Det skyldes formentlig, at der tidligere har været problemer med levering af cykelhjulene.

Men nu er der kommet en ny distributør og forhandler i Danmark. Agenturet ligger hos AC Sports. Sitontop.dk har som en af de få fået forhandlingen af HED hjul i Danmark. De har deres egen webshop og sælger hjulene til gode priser og har stort set altid mulighed for straks-levering.

HED hjul og historien bag

Lavet i Minnesota. Passioneret og dedikeret til, at gøre dem til de bedste og hurtigste cykelhjul på Jorden.

HED Cycling er producent af førsteklasses cykelhjul. Baseret i Roseville, Minnesota, er HED stolt over at være amerikansk styret og baseret, og med de fleste produktions- og montagearbejder på deres egen amerikanske fabrik.

Firmaet blev grundlagt i midten af ​​1980’erne af Steve og Anne Hed, og fortsætter med sin designfilosofi selv efter sin tragiske overlevelse i 2014. Kendt som True Speed ​​indkapsler dette mantra et tema for, at bringe hver rytter det bedst mulige, mest pålidelige og hurtigste hjulsæt.

Steves arv lever videre, og selskabet drives nu af Steves kone, Anne, i en helt ny Minnesota-fabrik. I 2014 blev Anne tildelt årets virksomhedsejer i Minnesota, af “National Association of Women Business Owners”. For nylig var HED i 2016 vinder “FedEx Small Business Grant”, og blev nomineret til “Deubener Award” og “Forbes Small Giants i 2016”.

HED sponsorerer og deltager i flere begivenheder, herunder: “I Can Shine Bike Camp” for “Downs syndrom Association of Minnesota”, FB4K (Gratis cykler til børn), UHCCF Children’s Foundation Century Ride, Greg Lemond CEO Ride til Para-OL, Forældre med et formål, NPH USA 5K til børnehjem i Honduras, Pablove Foundation for Børnecancer, Cykel Kunstudstillingsfordel ved Spye, Minnesota Lyme Association, Concordia Academy School i Roseville til skoleudvidelse, Break Away Kids Triathlon i Lake Elmo.

Derudover sponsorerer de mange cykel- og triathlon-arrangementer og atleter som en del af deres engagement for at støtte industrien og sporten, herunder Northstar Development cykelholdet hos Jr. High through College Age Kids, og den Minneapolis-baserede Team Rally Pro Cycling.

HED hjulsæt

HED Jet 6 Plus Carbon Clincher Hjulsæt

Der er få komponenter på en cykel, der vil have så stor effekt på den måde, den udfører og føles ude på vejen som et kvalitetshjulsæt. Det er ansvarligt for, at din cykel køre godt og bør være holdbart nok til langvarig brug og give dig den ekstra fordel på dine venner i feltet.

Aerodynamiske HED er ikke fremmede for fremstilling af præstationshjulsæt. Med Jet Plus-sortimentet af hjulsæt kombinerer det amerikanske selskab sin vind-kendskab med et prøvet og slidstærkt fælgdesign, der skaber en line up af hjul, der i hvert fald på papiret synes, at krydse alle de kasser, som rytterne skal forvente.

Hvem kan bruge dette HED hjulsæt: Dig der søger fordele ved et high-end carbonhjulsæt med komfort og holdbarhed af et high-end hjulsæt.

Hvad vi kan lide: Imponerende pris, prøvet aerodynamisk ydeevne, og fantastisk til at bremse i vådt og tørt vejr.

Carbon Clinchers, men ikke som du ville forvente

Jet-serien af carbon clinchers (4, 6 og 9) har en 1k carbon fairing i modsætning til en solid carbon struktur. Dette betyder, at hjulet i det væsentlige er et aluminiumshjul, med en carbon tilsat for forbedret aerodynamik og hastighed.

Der er også spørgsmålet om vandindtrængning. Da der skal være huller til egerne, med noget ekstra rum for at tillade spidsbøjning og rotation, er vandindtrængen fra vandsprøjt efter kørsel i regn uundgåelig. Heldigvis har HED placeret dræningshuller for, at udlede det meste af vandet af hjulene.

Det handler om bredden

Skub Jet 6 Plus ud af sin velpakkede kasse, og bredden er det første, der umiddelbart er tydelig. HED hjulsættet har altid været forud for sine konkurrenter.

Selv om bredden ikke er et problem på en moderne ramme, er det værd at bemærke, at nogle ældre rammestile eller aero-specifikke cykler med strammere tolerancer kan føre til nogle problemer med dækgnid som følge af den ekstra bredde.

Bevist bremse teknologi

På trods af overvældende efterspørgsel fra forbrugerne har HED aldrig været villig til, at tilbyde en fuld carbon clincher på grund af sikkerhedsproblemerne. Heldigvis sikrer dette engagement i sikkerhed, at Jet 6’erne bringer dig til et stop lige på stedet.

HED hjulsættet har bremsebånd fremstillet af CNC-legering og giver al varmeafledning, bremsemodulering og stopkraft i en god legeringsfælg. Kombineret med SwissStop GXP bremseklodser, klarede Jet 6’s bremseoverflade under alle forhold fra sommermorgen og mudrede grusveje til nedstigninger i regnen, sig perfekt i hele testperioden.

Det er værd at bemærke, at der findes en mere premium version af Jet 6 med overlegen bremseeffekt. Jet 6 Black bærer en række opgraderinger over standardhjulene, herunder straight pull eger og et opdateret nav design, og især en bearbejdet og anodiseret bremseoverflade. HED hævder, at dette forbedrer bremsning i vådt med yderligere 70% over den allerede imponerende bremsning, der findes på standardmodellen.

Køre-indtryk

Med et væld af vindtunnel-data og specifikationer, der tilbydes fra HED og tredjeparts kilder, er der lidt at benægte, at Jet 6 Plus på papiret et superhjulsæt.

Jet 6’erne ruller lige så godt som de kører. HED hjulsættet Jet 6 Plus har 545 hubs, der har 5 paler med 45 tænder. Dette resulterer i en aggressiv frihjulsstøj, der kan vise sig at være lidt meget for følsomme ører i feltet.

Lejerne i navene er kvalitets ABEC 5-stållejer på store aksler (12 mm foran og 15 mm bagud). Disse overdimensionerede aksler hævdes at være fleksfrie, hvilket resulterer i glattere belastninger og mindre træk for et hjul, der spinder mere ubesværet.

Med en dybde på 60 mm foran og bagpå, kan man ikke fornægte, at dette er et aerohjulsæt, der er designet til at blive kørt hurtigt. Med en vægt på 1706g tog hjulene lidt indsats for, at komme op til racehastigheder, men det giver rytteren mulighed for at holde højere hastigheder med mindre indsats. Men for dem, der lever i kuperede områder, kan den ekstra vægt stadig vise sig at være en ulempe, med et sammenlignelig hjulsæt på ca. 200 g mindre.

Stabiliteten af HED ​​hjulsættet ved hastigheder under tørre forhold er sublime, men jeg vil advare brugere, der ofte kører i uvejr. Vandindtrængen, der opstod under kørsel i regnen med tanke på dræning og talte huller, skabte en stor hæmning af ustabilitet. Da hastighederne nærmer sig 80 km/t under testen, havde hjulene udviklet en radial ustabilitet (hoppende op og ned), der var mærkbart følt. Heldigvis var jeg ikke i stand til, at replikere denne samme “wobble” i det tørre, men det er stadig værd at være forsigtig med, hvis du træner og kører under dårlige vejrforhold.

Det legendariske HED tri spoke (3 hjul)

Hed laver nogen af de absolut bedste hjulsæt på markedet og specielt et bestemt hjul er blevet legendarisk. Nemlig deres tri spoke hjul. Hed tri spoke hjul kan nu heldigvis købes i Danmark – og det kan anbefales! Det er super fedt at se på. Det ruller som en drøm og driver dig frem.

hed tri spoke hjulhed tri spoke hjul h3

[kkstarratings]

SE OGSÅ