Discgolf & Ultimate | Se her hvordan du kommer nemt i gang >>

5. apr 2021 | Discgolf, Sportsgrene

Discgolf er én af de nye og super hippe sportsgrene. Discgolf har næsten fået den samme vækst og popularitet som padeltennis – se guiden til valg af padel tennis ketcher her.

Discgolf er en meget sund og nem sport at gå til. Du få en let motion, som ikke er belastende for kroppen. Du får stillet din konkurrencelyst og tunet fin finmotorik. Discgolf er primært en social sport, men den kan også dyrkes alene, når du synes det.

Hvis du vil blive klogere på discgolf for at finde ud af, om det er noget for dig, så kan du blot læse mere her, hvor du netop kan læse mere om denne sport.

Hvad er discgolf?

Discgolf er en spændende, sjov og anderledes oplevelse, som du kan tage hele familien med ud for at prøve af.

Det er et spil, der hurtigt vil ringe en klokke, hvis du i stedet tænker på det som frisbee golf, da det netop er magen til traditionel golf, men hvor du i stedet bruger en speciel frisbee til spillet. Freespien kaldes for en golfdisc, og ligesom der findes mange forskellige typer køller, når du spiller golf, så findes der også forskellige typer golfdisc. På den måde er det en sport, som du kan blive bedre til – både igennem træning og erfaring, men også igennem dit valg af værktøj.

I stedet for at hul, som der er i normal golf, er det i discgolf en specielt designet stålkurv, som du skal forsøge at ramme. Fra toppen hænger der stålkæder, og selve kurven er monteret på en stålstang.

disc-golf

Sådan kommer du i gang med discgolf

Der er mange, der bliver afskrækket fra, at komme i gang med en sport, fordi det kræver for meget. Hvis dette er tilfældet for dig, så er discgolf igen en god mulighed. Du behøver blot at investere i et begyndersæt – hvilket starter i nogle hundrede kroner – og så kan du eller tage ud til den nærmeste bane og komme i gang.

De fleste steder er der baner, som er gratis at spille på. Og de står ofte på offentlige steder – i dejlige smukke lokationer.

Hvis du vil have styr på teknikker og forbedre dit spil, så kan du altid søge information på nettet. Det er også her, at du kan finde reglerne for spillet, men i virkeligheden kan du komme langt og få en masse underholdning ud af omstændighederne ved blot at spille efter intuitionen.

Spillet er altså nemt og ligetil, og det behøver ikke at være en sport, som du dyrker på højt niveau. Faktisk er det også genialt at benytte det som en familieudflugt, da børnene også kan være med.

disc-golf

Hvordan spiller man discgolf?

Discgolf spilles i høj grad ligesom du ville spille golf, men hvor du i stedet kaster med en golfdisc. Der findes som sagt forskellige golfdiscs, der egner sig til forskellige kast, ligesom der findes forskellige køller til forskellige skud i golf, og på den måde er der altså mange ligheder.

Spillet spilles ved, at du bevæger dig rundt på en bane, hvor der står forskellige stålkurve, der kaldes disc golf kurve. Det er dem, som du skal ramme i med dine golfdiscs.

Du starter med at kaste fra et tested – altså et startsted. Herefter kaster du fra, hvor golfdiscen lander, indtil du rammer golfdiscen i kurven. Når du har ramt golfdiscen i kurven, så er hullet spillet færdig. Det kaldes et putt, når du rammer golfdiscen i kurven.

disc-golf

Hvor kan man spille discgolf?

Der findes efterhånden utroligt mange steder i Danmark, hvor der er opsat discgolf-baner – og det er i virkeligheden kriteriet for, om du kan spille discgolf eller ej.

Størstedelen af banerne finder du i offentlige parker, hvor det er gratis at spille. Dermed er det en sport, der er utroligt tilgængelig for alle – også dig, der ikke nødvendigvis vil betale for at dyrke motion.

Det eneste, som du skal betale for, er i virkeligheden udstyret. Du kan finde en masse information om, hvilket udstyr du skal bruge for at få fornøjelse ud af spillet. Her kan du også få et overblik over, hvor meget det vil koste dig at komme i gang.

SE OGSÅ