Her får du en guide til valg af dit næste padel bat, plus en guide til køb af padel bolde. Først kommer der en kort intro til padel tennis – ved du alt om det, så spring bare videre ned til guiden under videoen.

Hvad er padel tennis?

Kort fortalt så er padel tennis en blanding af tennis og squash. Banen er lavet som en hybrid af en tennisbane og en squashbane.

Så en mindre tennisbane med glasvægge i stedet for yderstregerne som man kender det fra tennisbanen. Reglerne er også en hybrid af dem man har i tennis og squash.

Man spiller padel tennis med et stort bat og med padel bolde, som minder meget om tennisbolde.

Se videoen nedenfor tjek en fed og intensiv sport ud.

Padel tennis er voldsomt god underholdning – både for tilskuere og spillere

Se bare denne video og bedøm selv!

Vil du bare til padel bat-guiden, så kommer den lige under videoen…

 

Babolat padel bat

Babolat har altid lavet kvalitetsketchere til tennis, så derfor er det også helt naturligt, at de skulle lave bat til padel tennis.

Du kan se et udvalg af padel bat fra Babolat her:

Babolat Air Veron Padel Bat

Se produktet her

Babolat Air Vertou Padel Bat

Se produktet her

Babolat Counter Veron Padel Bat

Se produktet her

Babolat Counter Vertuo Padel Bat

Se produktet her

Babolat Reflex 2021 Padel Bat

Se produktet her

Babolat Sensa Padelsko Dame

Se produktet her

Babolat Storm Padel Bat

Se produktet her

Babolat Technical Veron Padel Bat

Se produktet her

Babolat Technical Vertuo Padelbat

Se produktet her

Guide til valg af padel tennis bat – 6 ting skal du overveje…

Når du skal spille padel tennis, skal du selvfølgelig have det helt rigtige udstyr. Og det vigtigste er et padel bat – eller en padel ketcher, som nogen vil kalde det – selvom det rettere er et bat. Padel tennis battet er lavet af glasfiber, kulfiber og carbon.

De kan selvfølgelig fås i forskellige modeller og prisklasser, og man bør vælge det padel tennis bat, som passer bedst til ens niveau, type og pengepung.

Hvad er dit niveau?

Som nævnt så skal du allerførst finde battet til dine evner og dit niveau. Det kan du inddele i tre grove kategorier som begynder, øvet og professionel.

Da padel tennis generelt er et hurtigt spil, så kommer den hastighed du kan spille med, med mere erfaring. Så du skal vælge et hurtigt padel bat, hvis du er erfaren og et langsommere, hvis du er begynder.

Vægten på padel battet

Vægten på et padel bat ligger generelt mellem 365 og 395 gram. Et “let” bat ligger mellem op til 375 gram og et “tungt” bat er over 375 gram og op til 395 gram. 

Som begynder skal du vælge et padel bat i den lette ende, da de er nemmere at håndtere. De tungere padel bat er sværere, at få op i fart, men de kan til gengæld give bolden ekstra fart.

  • Junior: 240 – 280 gram
  • Dame: 340 – 370 gram (360 gram er populær)
  • Mænd: 360 – 390 gram (375 gram er populær)

*Vægtene er generelle guidelines og kan være forskellige på tværs af køn, alder og preferencer.

Padel tennis battets hovedform

Der findes tre forskellige hovedforme på padel battet.

padel-bat-hovedform

🎾 Det diamant-formede padel bat er foretrukket af mange erfarne spillere. De er top-balancerede. Det giver mere power i slaget, flytter balancen væk fra håndledet, men gør også slaget sværere at kontrollere. Det såkaldte sweetspot er sværere at ramme.

Diamant er god til erfarne spillere, som er angrebsivrige.

🎾 Det dråbe-formede padel bat er det mest populære blandt øvede eller lettere øvede spillere. Det dråbe-formede bat giver en god blanding af kontrol og power. Battet vil virke afbalanceret i de fleste situationer.

🎾 Det runde padel bat er det ideelle padel bat for begyndere. Balancen i battet er tættere på hånden end ved de to andre former, og det gør battet nemmere at håndtere. Det er også nemmere, at ramme sweetspot og det er et mere eftergiven bat, hvis ikke bolden rammer midt på padel battet.

Grebet

Der findes forskellige tykkelser på selve grebet. Du kan også selv regulere tykkelsen via forskellige grebbånd. Det anbefales, at du skifter grebbånd med jævne mellemrum. Du kommer til, at svede en del og det vil ændre følelsen på grebet og med tiden og ødelægge det. Det vil kunne mærkes specielt meget, når du ikke ramme sweetspot’et. Så giver det en del rystelser i battet.

Padel battets ramme

Et padel bats ramme er oftes lavet af enten carbon eller glasfiber. Fiberglas er billigere end carbon, og det som oftes det materiale du finder anvendt på de “billigere” modeller. Tykkelsen er ofte mellem 36 og 38 mm.

Er du den offensive spiller eller den defensive?

De fleste angribende spillere spiller i venstre side og de defensive spillere spiller ofte i højre side. Som en offensiv spiller vil du sikkert foretrække et aggressivt padel bat, som har mere power end kontrol.

Det modsatte er selvfølgelig gældende, hvis du er den mere defensive type.

Sådan vælger du padel tennis bolde

En padel tennis bold ligner en helt almindelig tennisbold, men er det dog ikke.

Dit valg af bolde til padel tennis skal afhænge hvor meget du spiller og hvor erfaren du er.

🎾 Du spiller lejlighedsvist…

Spiller du lejlighedsvist, så vil du sikkert foretrække en bold med et lavt tryk, da boldens bouce ikke er så hurtigt. Det vil give Jer flere dueller og mere spil.

🎾 Du spiller på regulær basis…

Spiller du på mere regulær basis, så har du brug for bolde, som er slidstærke og har lidt højere tryk. De er mere livlige og giver et bedre bounce.

🎾 Du spiller meget…

Hvis du spiller ofte og meget padel tennis, så vil du sikkert foretrække en mere livlig padel bold med et hurtigt bounce. En padel bold med et højt tryk vil give dig dette. Du vil også kunne give bolden mere spin.

Padel bolde med højt tryk vs. lavt tryk

Padel bolde med lavt tryk er lavet af tykkere materiale og vil holde i længere tid. Padel bolde med højt tryk er lettere og er lavet med et tyndere materiale. De vil give dig mere komfort i spillet.

Du kan se en sammenlignings-video af forskellige tryk i padel boldene nedenfor.

Find dine padel bolde her:

Babolat Court Padel bolde - 3 stk.

Se produktet her

Babolat Padel plus Bolde, 3 stk.

Se produktet her

Babolat Padel Tour Padelbolde (3 pk.)

Se produktet her

Padel boomer i den grad

Oprindeligt blev padel kun spillet i Spanien og Latinamerika, og her spilles den selvfølgelig stadig. Der er dog også mange andre lande, der har taget hul på at spille denne spændende sport, og det gør vi også her i Danmark.

Hvis man gerne vil prøve noget nyt og anderledes, kan man meget roligt kaste sig ud i padel tennis. Der er nemlig plads til rigtig mange timers sjov og spas, og med padel tennis kan man stille med alle dem, man godt kan lide.

I padel tennis spiller man altid 4 sammen. Det vil sige, at man er sammen to og to, og at man spiller mod hinanden.

Det er med til at gøre det rigtig sjovt og spændende, og man kan rigtig udfordre hinanden. Man skal derfor også være god til at spille sammen og til at bevæge sig på banen i forhold til hinanden. Det kan selvfølgelig godt kræve lidt øvelse, men så er det heller ikke sværere. Man lærer hurtigt hvordan man skal få det til at fungere på banen.

Det kan være en god idé at vælge med medspiller, der er på samme niveau som en selv, men det er altså ikke en forudsætning for at spille sammen. Man skal dog altid vælge modstandere, der samlet set er på cirka samme niveau, da spillet så bliver noget sjovere. Det er bare at komme ud og finde sig en makker og et sæt modstandere.

En anden sport, som også er blevet rigtig populær i Danmark er Discgolf.

Padel tennis regler

I padel tennis er det, som i alle andre sportsgrene, vigtigt at lære reglerne godt at kende, inden man starter. De er tilmed ikke så svære. Det kan være godt, at tage sig tid til at lære de officielle regler.

🎾 Du kan finde padel tennis regler her.

Der spilles padel tennis altid med fire spillere ad gangen, og det vil altså sige, at det altid spilles som double.

Spillet sættes i gang med en underhåndsserv, og de to par skiftes altid til at serve.

Når bolden har ramt jorden én gang, må den gerne ramme de omkringliggende vægge, der er rundt om banen. Man må også gerne ramme de vægge, der er på ens egen banehalvdel.

Det er altså ganske frit, hvor man må ramme, og det gælder om at gøre det så svært for modstanderen som overhovedet muligt, så det ikke bliver muligt for dem at returnere bolden.

Man må også gerne ramme hegnet på modstanderens banehalvdel, men man må aldrig ramme det hegn, der er på egen banehalvdel.

I padel tennis får man point efter præcis samme system som i almindelige tennis, og det vil altså sige, at det hedder 15, 30, 40, parti – og at 6 partier giver et sæt. I enhver kamp spilles der altid bedst á 3 sæt.

Størrelsen på en padel tennis bane

I padel tennis måler banen 10 x 20 meter, og banen deles af et net i midten. Det er selvfølgelig dette net, bolden skal skydes over.

Du kan se alle målene på en padel tennis bane på illustrationen her:

Se en video med padel tennis regler

Fordele ved padel tennis

Der er mange fordele ved at spille padel tennis. Det er også nogle af disse fordele, der kan gøre det yderst interessant at komme i gang med at spille denne spændende og unikke sport for alle aldre.

For det første er det rent faktisk sådan, at padel tennis er nemmere at lære end nogen anden form for ketsjersport. Det betyder, at man altså meget hurtigt kan lære at spille spillet, og så bliver det jo altså alt andet lige meget sjovere.

Padel tennis regler er også meget nemme at lære, mens det heller ikke er svært at komme i gang med at svinge ketcheren.

Padel tennis er desuden en sportsgren, der kræver langt mindre styrke og teknik end andre tilsvarende sportsgrene, der spilles med en ketcher. Det betyder altså også, at det er langt nemmere for børn at spille, mens det for begynderen også vil være rigtig nemt at komme i gang.

Det er super sjovt at dyrke en sport, der er til at finde ud af, og i padel tennis er det også ganske nemt at holde spillet kørende. Det gør det jo også sjovere for alle parter, og imodsætning til tennis behøver man som begynder ikke at være bange for at blive slået ud lige med det samme. Da spillet ikke er direkte hårdt fysisk – omend det er en fordel at have lidt form – vil man også opleve, at man i langt mindre grad er udsat for skader. Det giver mere fornøjelse omkring spillet, og så kan man jo i øvrigt også spille langt oftere.

Padel tennis banen er mindre end en almindelige tennisbane. Det betyder, at man ikke skal bevæge sig nær så meget over distancer, og det er der nogle fordele ved, når det handler om en ketsjersport. Så kan spillet holdes nemmere kørende, for der er ikke meget ved, når man gang på gang ikke når bolden.

Med padel tennis bliver det en helt anden og mere sikker fornøjelse at spille.

Mere effektiv spilletid med padel

I padel tennis er der 2 – 3 gange mere effektiv spilletid end i almindelig spilletid. Det sikrer langt større fornøjelse både i og omkring spillet, og det gør også, at man samlet set får en helt anden glæde ud af at spille.

I padel bliver bolden – næsten – altid på banen, og det er netop det, der adskiller spillet fra det helt almindelige tennisspil, hvor bolden meget let kommer til at forlade banen. Derfor er det også, at det er langt nemmere og samtidig også meget mere fornøjeligt at spille padel tennis.

Med den meget mere effektive spilletid er det et spil, der godt kan anbefales til alle. At bolden altid bliver på banen gør det meget nemmere at spille.

Padel er altså et spil, man roligt kan give sig i kast med, og man kan finde rigtig mange steder herhjemme, hvor det er muligt at spille det. Det gode er også, at man kan spille på alle tider af året, og at man sagtens kan lære at spille det som nybegynder. Padel tennis er super moderne, og det er derfor også værd at komme i gang med.