Hvilket padel bat skal du vælge? Der er en række ting, som du skal tage i betragtning, når du vælger et padel bat.

For eksempel skal du først og fremmest vælge padel bat efter hvor erfaren du er. Så skal du også vælge padel bat efter, hvilken type padel-spiller du er.

Og husk først og fremmest, at vælge et bat efter hvor du er lige nu, og ikke hvilken type spiller du ønsker at blive.

Her får du en guide til valg af dit næste padel bat – og en mulighed for at tage en padel bat test, så du kan blive guidet til dette padel tennis bat.

Padel bat-guide lavet af Padelshoppen.com

Padelshoppens bat-rådgiver består af 10 simple spørgsmål. Når de 10 spørgsmål i guiden er besvaret, så får du med det samme serveret en række padel bat, som passer på dine svar.

Selve udformningen og udvælgelsens-processen i padel bat guiden er skabt af padel-eksperten Mikkel fra Padelshoppen.

Padel bat-guide lavet af PadelSpecialist.dk

Padel bat guiden hos PadelSpecialist er lavet af Niklas og Peter. To padelspillere som betragtes som eksperter på padel-området.

7 steps skal du igennem før du får vist et lille og præcist udvalg af bat – baseret på dine svar i guiden. Testen er simpel og prøver at finde ud af hvilket niveau du er på og hvilken type padel-spiller du er.

Guide til valg af padel tennis bat – der er nogle ting skal du overveje…

Når du skal spille padel tennis, skal du selvfølgelig have det helt rigtige udstyr. Og det vigtigste er et padel bat – eller en padel ketcher, som nogen kalder det – men det er et bat. Padel tennis battet er lavet af glasfiber, kulfiber og carbon.

De kan selvfølgelig fås i forskellige modeller og prisklasser, og du bør vælge det padel tennis bat, som passer bedst til dit nuværende niveau og din spillertype.

Generelt set kan du – som første udgangspunkt – basere dit valg således:

Hygge-spiller: Før du får din teknik pudset af, skal du vælge et padel bat, som er let at spille med. Det er let og balanceret. Battet skal have god kontrol og have et stort sweet spot, så være “tilgivende” overfor mindre “fejl” og “svag” teknik.

Mellem-øvet spiller: Din spillestil er ikke helt på plads endnu, og du kan kigge efter et alsidigt bat, som kan dække enhver situation. Du bør kigge efter en god blanding af power og kontrol.

Avanceret spiller: Afhængigt af din spillestil skal du se efter et padel tennis bat med enten maksimal power eller stor præcision.

Hvad er dit niveau?

Som nævnt så skal du allerførst finde battet til dine evner og dit niveau. Det kan du inddele i tre grove kategorier som begynder, øvet og professionel.

I flere klubber benævnt Grøn, Blå og Rød.

Vær opmærksom på, at du skal vælge bat efter dit nuværende niveau, og ikke den type spiller du håber på at blive.

Padel tennis battets hovedform

Der findes, som udgangspunkt, tre forskellige hovedforme på padel battet.

padel-bat-hovedform

🎾  Det diamant-formede padel bat er foretrukket af mange erfarne spillere. De er top-balancerede. Det giver mere power i slaget, flytter balancen væk fra håndledet, men gør også slaget sværere at kontrollere. Det såkaldte sweetspot er sværere at ramme.

Diamant er god til erfarne spillere, som er angrebsivrige.

🎾  Det dråbe-formede padel bat er det mest populære blandt øvede eller lettere øvede spillere. Det dråbe-formede bat giver en god blanding af kontrol og power. Battet vil virke afbalanceret i de fleste situationer.

🎾  Det runde padel bat er det ideelle padel bat for begyndere. Balancen i battet er tættere på hånden end ved de to andre former, og det gør battet nemmere at håndtere. Det er også nemmere, at ramme sweetspot og det er et mere eftergiven bat, hvis ikke bolden rammer midt på padel battet.

Vægten på padel battet

Vægten på et padel bat ligger generelt mellem 365 og 395 gram. Et “let” bat ligger mellem 365 gram og op til 375 gram og et “tungt” bat er over 375 gram og op til 395 gram. 

Som begynder skal du vælge et padel bat i den lette ende, da de er nemmere at håndtere. De tungere padel bat er sværere, at få op i fart, men de kan til gengæld give bolden ekstra fart.

  • Junior: 240 – 280 gram
  • Dame: 340 – 370 gram (360-365 gram er populær)
  • Mænd: 360 – 390 gram (375 gram er populær)

*Vægtene er generelle guidelines og kan være forskellige på tværs af køn, alder og preferencer.

Er du den offensive spiller eller den defensive?

De fleste angribende spillere spiller i venstre side og de defensive spillere spiller ofte i højre side. Som en offensiv spiller vil du sikkert foretrække et aggressivt padel bat, som har mere power end kontrol.

Det modsatte er selvfølgelig gældende, hvis du er den mere defensive type.

Grebet

Der findes forskellige tykkelser på selve grebet. Du kan også selv regulere tykkelsen via forskellige grebbånd. Det anbefales, at du skifter grebbånd med jævne mellemrum. Du kommer til, at svede en del og det vil ændre følelsen på grebet og med tiden og ødelægge det. Det vil kunne mærkes specielt meget, når du ikke ramme sweetspot’et. Så giver det en del rystelser i battet.

Padel battets ramme

Et padel bats ramme er oftes lavet af enten carbon eller glasfiber. Fiberglas er billigere end carbon, og det som oftes det materiale du finder anvendt på de “billigere” modeller. Tykkelsen er ofte mellem 36 og 38 mm.

Padel bat-guide lavet af Padelshoppen.com

Padelshoppens bat-rådgiver består af 10 simple spørgsmål. Når de 10 spørgsmål i guiden er besvaret, så får du med det samme serveret en række padel bat, som passer på dine svar.

Selve udformningen og udvælgelsens-processen i padel bat guiden er skabt af padel-eksperten Mikkel fra Padelshoppen.

Padel bat-guide lavet af PadelSpecialist.dk

Padel bat guiden hos PadelSpecialist er lavet af Niklas og Peter. To padelspillere som betragtes som eksperter på padel-området.

7 steps skal du igennem før du får vist et lille og præcist udvalg af bat – baseret på dine svar i guiden. Testen er simpel og prøver at finde ud af hvilket niveau du er på og hvilken type padel-spiller du er.

Babolat padel bat

Babolat har altid lavet kvalitetsketchere til tennis, så derfor er det også helt naturligt, at de skulle lave bat til padel tennis.

Populære padel bat fra Babolat:

TILBUD

Babolat Counter Viper 2022

Fakta om Counter Viper 2022 fra Babolat: Type: Dette bat er til dig, der har en omstillingsparat spillestil på banen. Du forsøger, at kontrollere spillet via defensiven, men når chancen for point byder sig, angriber du med power. Bedst i Test: Blandt de 9
TILBUD

Babolat Counter Veron 2022

Fakta om Counter Veron 2022 padel bat fra Babolat: Spillertype: Dette bat er til dig, hvis du er en allround padelspiller med et fint niveau. Du søger både kontrol men også power. Særligt vil vi fremhæve overfladen der er en blanding af fiberglas og carbo
TILBUD

Babolat Air Veron 2022

Fakta om Air Veron padel bat fra Babolat: Spillertype: Dette bat er til dig, hvis du er en let øvet og øvet spiller, som søger et let bat, og din spillestil er allround. En bred målgruppe kan spille med dette bat. Form: Hybrid / Dråbe Tykkelse: 38 mm Bal
TILBUD

Babolat Air Vertuo 2022

Fakta om Air Vertuo padel bat fra Babolat: Spillertype: Dette bat er til dig, som søger et virkelig godt padelbat til en fornuftig pris. Et meget let bat med fin power, som hjælper dig oppe ved nettet når duellen skal afgøres. Form: Dråbe Tykkelse: 38
TILBUD

Babolat Viper Junior 2022

Fakta om Viper Junior 2022 padel bat fra Babolat: Type: Allround bat til børn der både hjælper defensivt og offensivt. Et populært bat til børn der enten skal have nyt bat eller sågar skal have sit første. Til børn i alderen 6-10 år. Form: Dråbe Tykkels
TILBUD

Babolat Air Viper 2022

Fakta om Air Viper 2022 padel bat fra Babolat: Spilletype: Air Viper er til dig, der søger et fantastisk manøvredygtigt bat. Det er meget let padel bat, så den henvender sig til en bred målgruppe af spillere, der søger et bat i højeste kvalitet. Du får r
TILBUD

Babolat Counter Vertuo 2022

Fakta om Counter Vertuo 2022 padel bat fra Babolat: Spillertype: Dette bat er til dig, der er omstillingsparat på banen. Du vil gerne være kontrollerende og det vil du få med det store sweet spot. Counter Vertuo vil også give dig den fornødne power når du
TILBUD

Babolat Counter Veron

Babolat har med deres padel bat været inde og kigge på forskellige spiller typer for at kunne lave de mest velegnede padel tennis bat til hver type! Babolat Counter Veron til den modangribende spillertype! Et ideelt padel bat til typen der gerne vil v
TILBUD

Babolat Air Veron

Babolat har udviklet forskellige padel bat så de kan ramme flere forskellige spillertyper! Til spillertypen Air Striker kommer dette eksplosive og manøvredygtige padel bat! Et padel bat til spilleren der vil benytte hver chance for at komme op til net
TILBUD

Babolat Counter Vertuo

Babolat kommer her med Counter Vertuo padel tennis bat i sort, gul og grønne farver med en masse lækre farvekombinationer og effekter! Babolat Counter Vertuo - Kontrol og power samlet i et bat! Dette padel bat er udviklet til at kunne modstå din modstan
TILBUD

Babolat Counter Viper

Counter Viper fra Babolat er det padelbat til det defensive spil - med en nyudviklet hovedform med et bredere sweetspot vil du formå at modstå din modstanders aggressive og offensive spille-stil! Det defensive Counter Viper padelbat fra Babolat! Counte
TILBUD

Babolat Air Viper

Det lette og powerfulde Air Viper padelbat i genkendelig Babolat kvalitet. Dette er padelbat er til dig der ønsker et manøvredygtigt og kraftfuldt paddelbat! Det manøvrevenlige Air Viper padelbat fra Babolat! Air Viper padelbattet er udviklet til at væ
Indlæs flere

Populære padel bat fra Drop Shot:

TILBUD

Drop Shot Delta 1.0

Fakta om Delta 1.0 padel bat fra Drop Shot: Spillertype: Dette padelbat er til dig, der er en let øvet padelspiller, som søger et bat med maksimal kontrol. Delta 1.0 er lavet med blød skum som giver en god feeling, hvor overflade og ramme er carbon. Derfo

Drop Shot Kibo 2.0

Fakta om Kibo 2.0 padel bat fra Drop Shot:   Spillertype: Dette bat er til dig, der søger dit første padelbat. Du har ikke meget erfaring med ketchersport og dit første bat skal derfor give dig kontrol. Med den runde hovedform og det bløde materiale skal

Drop Shot Tiger 1.0 JR

Fakta om Tiger 1.0 JR fra Drop Shot: Spillertype: Dette bat er til den helt unge padelspiller der er omkring de 3-8 år. Den runde form samt det bløde materiale giver fint med kontrol for både drenge og piger.  Form: Rund Tykkelse: 38 mm Balance: Even ba
TILBUD

Padelbat Pakketilbud: Drop Shot Kibo 2.0

Fakta om Kibo 2.0 padel pakketilbud fra Drop Shot: Spillertype: Dette pakketilbud er til jer, der søger maksimal kontrol. I har ingen erfaring med ketchersport og skal derfor have et bat med meget kontrol. Indeholder 1 rør RS bolde, hvor der er 3 stk p
TILBUD

Drop Shot Explorer Pro 3.0

Fakta om Explorer Pro 3.0 fra Drop Shot: Spillertype: Dette bat er til dig der er øvet padelspiller og søger kontrol. Du vil opleve et bat med meget kontrol grundet det store sweetspot. Du får et godt touch med bolden. Et virkelig solidt padelbat fra Dro
TILBUD

Drop Shot Osaka 1.0

Fakta om Osaka 1.0 padel bat fra Drop Shot: Spillertype: Dette bat er til dig, der er en powerspiller men stadigvæk søger maksimal kontrol. Et bat der generer meget power og lavet af det bedste materiale. Form: Dråbe Tykkelse: 38 mm Balance: Even balanc
TILBUD

Drop Shot Essence

Fakta om Essence padel bat fra Drop Shot: Spillertype: Dette bat er til dig der er en let øvet eller øvet padelspiller. Sweetspottet er placeret relativt højt, hvilket sikrer en optimal power. Er perfekt til dig, som tidligere har erfaring fra tennisverde
TILBUD

Drop Shot Allegra 1.0

Fakta om Allegra 1.0  padel bat fra Drop Shot: Spillertype: Allegra 1.0 er til dig, der er en allround padelspiller. Du ønsker et bat, hvor du føler kontrol, der giver dig en god defensiv. Tilmed ønsker du at kunne gå i offensiven når chancen byder sig
TILBUD

Drop Shot Explorer 5.0

Fakta om Explorer 5.0 padel bat fra Drop Shot: Spillertype: Explorer 5.0 er til dig, der enten er en let øvet spiller eller øvet, som søger et bat du kan vokse sammen med. Battet giver dig god kontrol samt kraftfulde slag, grundet sit dråbeformede hoved.
TILBUD

Drop Shot Explorer Pro 4.0

Fakta om Explorer Pro 4.0 padel bat fra Drop Shot: Spillertype: Dette bat er til dig der er øvet padelspiller og søger kontrol. Du vil opleve et bat med meget kontrol grundet det store sweetspot. Du får et godt touch med bolden. Et virkelig solidt padelb
TILBUD

Drop Shot Explorer Pro Soft 1.0

Fakta om Explorer Pro Soft 1.0 padel bat fra Drop Shot: Spillertype: Dette bat er til dig der er øvet eller let øvet padelspiller og søger maksimal kontrol. Du vil opleve et bat med meget kontrol grundet det store sweetspot. Du får et godt touch med bolde

Drop Shot Stage Pro

Fakta om Stage Pro padel bat fra Drop Shot: Spillertype: Stage Pro er til dig, der er en ny padelspiller og søger et allround padel bat. Du vil opleve en god blanding af power og kontrol med dette bat. Til en meget bred målgruppen. Form: Dråbe Tykkelse:
Indlæs flere

Babolat padel bat

Babolat har altid lavet kvalitetsketchere til tennis, så derfor er det også helt naturligt, at de skulle lave bat til padel tennis.

Du kan se et udvalg af padel bat fra Babolat her:

TILBUD

Babolat Counter Viper 2022

Fakta om Counter Viper 2022 fra Babolat: Type: Dette bat er til dig, der har en omstillingsparat spillestil på banen. Du forsøger, at kontrollere spillet via defensiven, men når chancen for point byder sig, angriber du med power. Bedst i Test: Blandt de 9
TILBUD

Babolat Storm

Fakta om Storm padelbat fra Babolat: Type: Til den nye spiller, som er på udkig efter sit første padelbat efter at have spillet nogle gange. Ønsker at forlænge dueller på banen via kontrollerende spil. Form: Dråbe Tykkelse: 38 mm Balance: Mellem Vægt: 335
TILBUD

Babolat Technical Viper 2022

Fakta om Technical Viper 2022 fra Babolat: Type: Dette bat er til dig, der er en meget teknisk angrebsspiller. Du vinder pointene ved at spille offensivt og med power. Technical Viper kræver styrke eller god teknik, da battets sweetspot ikke er stort. B
TILBUD

Babolat Storm Pakketilbud 2 stk

Fakta om Storm Pakketilbud 2 stk fra Babolat: Type: Til den nye spiller, som er på udkig efter sit første padelbat efter at have spillet nogle gange. Ønsker at forlænge dueller på banen via kontrollerende spil. Form: Dråbe Tykkelse: 38 mm Balance: Mellem
TILBUD

Babolat Contact

Fakta om Contact padel bat fra Babolat: Spillertype: Dette bat er til dig, som er forholdsvis ny i padel. Du er på jagt efter dit første bat og søger et bat der giver dig god kontrol. Det vil du få med dette bat grundet det store sweetspot. Bedst i Test:
TILBUD

Padelbat Pakketilbud: Babolat Contact

Fakta om pakketilbud Contact padelbat fra Babolat: Pakketilbud på 2 stk Babolat Contact padel bat + 1 rør bolde fra Babolat. Et rigtig fint sæt til venneparret eller familien der gerne vil have deres første eget bat. Et fint bat til spillere der søger k
TILBUD

Padelbat Pakketilbud: Babolat Reflex

Fakta om pakketilbud Reflex fra Babolat: Pakketilbud på 2 stk Babolat Reflex padelbat + 1 rør bolde fra RS. Et rigtig fint sæt til vennerne eller familien der gerne vil have deres første eget bat. Dette bat giver dig en god defensiv, men også fint med p
TILBUD

Babolat Reflex 2022

Fakta om Reflex 2022 padel bat fra Babolat: Spillertype: Reflex er til dig, der er begynder/let øvet og søger et super angrebs padelbat. Formen er diamant, hvilket gør at du kan få godt med power på dine slag. Form: Diamant Tykkelse: 38 mm Balance: Even
TILBUD

Babolat Technical Veron 2022

Fakta om Technical Veron 2022 padel bat fra Babolat: Spillertype: Dette bat er til dig, der er en hardhitter og ønsker et bat med god power. Overfladen er af carbonflex hvilket stadig sikrer en fin kontrol. Ideelt til tidligere tennisspillere da hovedtung
TILBUD

Babolat Technical Vertuo 2022

Fakta om Technical Vertuo 2022 padelbat fra Babolat: Spillertype: Technical Vertuo 2022 er til dig, der er en let øvet spiller, som ønsker et powerbat af høj kvalitet til en super god pris. Sweetspottet ligger i toppen af power, så du kan med dette bat
TILBUD

Babolat Technical Vertuo 2021

Fakta om Technical Vertuo padelbat fra Babolat: Spillertype: Technical Vertuo er til dig, der er en let øvet spiller, som ønsker et powerbat af høj kvalitet til en super god pris. Sweetspottet ligger i toppen af power, så du kan med dette bat generere f
TILBUD

Babolat Counter Veron 2022

Fakta om Counter Veron 2022 padel bat fra Babolat: Spillertype: Dette bat er til dig, hvis du er en allround padelspiller med et fint niveau. Du søger både kontrol men også power. Særligt vil vi fremhæve overfladen der er en blanding af fiberglas og carbo
Indlæs flere

Sådan vælger du padel tennis bolde

En padel tennis bold ligner en helt almindelig tennisbold, men er det dog ikke.

Dit valg af bolde til padel tennis skal afhænge hvor meget du spiller og hvor erfaren du er.

🎾 Du spiller lejlighedsvist…

Spiller du lejlighedsvist, så vil du sikkert foretrække en bold med et lavt tryk, da boldens bouce ikke er så hurtigt. Det vil give Jer flere dueller og mere spil.

🎾 Du spiller på regulær basis…

Spiller du på mere regulær basis, så har du brug for bolde, som er slidstærke og har lidt højere tryk. De er mere livlige og giver et bedre bounce.

🎾 Du spiller meget…

Hvis du spiller ofte og meget padel tennis, så vil du sikkert foretrække en mere livlig padel bold med et hurtigt bounce. En padel bold med et højt tryk vil give dig dette. Du vil også kunne give bolden mere spin.

Kan man genbruge padel bolde? [læs om det her…]

Padel bolde med højt tryk vs. lavt tryk

Padel bolde med lavt tryk er lavet af tykkere materiale og vil holde i længere tid. Padel bolde med højt tryk er lettere og er lavet med et tyndere materiale. De vil give dig mere komfort i spillet.

Du kan se en sammenlignings-video af forskellige tryk i padel boldene nedenfor.

Find dine padel bolde her:

TILBUD

HEAD Padel Pro (3 rør)

Info om HEAD Padel Pro (3 rør): HEAD Padel Pro boldene betragtes som nogle af de mest benyttede padelbolde lige nu. Bolden bliver bl.a. brugt i forbindelse med World Padel Tour (den førende turneringsserie inden for padel). Premium bolden, som bl.a. bruge
TILBUD

HEAD Padel Pro (7 rør)

Info om HEAD Padel Pro (7 rør): HEAD Padel Pro er verdensklasse padelbolde, der har vundet indpas hos både professionelle og amatører. World Padel Tour (den største padelturnering i verden) har bl.a. taget boldene til sig, og du kan spille med akkurat de

HEAD Padel Pro S (3 rør)

Info om HEAD Padel Pro S (3 rør): HEAD Padel Pro S er det nyeste skud på stammen inden for padelbolde fra populære HEAD. Den populære turneringsbold er udviklet i samarbejde med nogle af de førende spillere og eksperter på området. Sammenlignet med HEAD

HEAD Padel Pro S (7 rør)

Info om HEAD Padel Pro S (7 rør): HEAD Padel Pro S er det helt rigtige valg for dig, der leder efter en padelbold med masser af speed. Det er ligeledes en god bold for dig, der stiller høje krav til kontrollen, som ligeledes har stor betydning for din pr
TILBUD

HEAD Padel Pro (1 rør)

Info om HEAD Padel Pro (1 rør): HEAD Padel Pro padelbolde er kvalitetsbolde, der er tilegnet såvel amatører som professionelle spillere. Boldene bliver brugt af mange af de største stjerner og er bl.a. kendt fra World Padel Tour. Vil du spille med de samm

HEAD Padel Pro (24 rør)

Info om HEAD Padel Pro (24 rør): HEAD Padel Pro er et sikkert valg, hvis ønsket går på at købe de allerbedste padelbolde til prisen. Med Padel Pro bolde fra HEAD er der nemlig ikke en finger at sætte på hverken kontrollen eller slidstyrken. Boldene er ne

HEAD Padel Pro S (1 rør)

Info om HEAD Padel Pro S (1 rør): HEAD Padel Pro S er en godkendt turneringsbold (World Padel Tour), hvilket er et stort kvalitetsstempel i sig selv. Boldene bliver i stor stil brugt i professionelle sammenhænge, men fungerer også glimrende til træning
TILBUD

RS Padel Tour X (1 rør)

RS har udviklet denne bold i samarbejde med den svenske topspiller, Simon Vasquez. En meget komfortabel padelbold med rigtig god fart. Og det kan være en fordel, hvis du gerne vil spille med en bold der hopper mere end mange andre. Fx. i regnvejr. RS Pade
TILBUD

RS Padel Tour X (24 rør)

RS har udviklet denne bold i samarbejde med den svenske topspiller, Simon Vasquez. En meget komfortabel padelbold med rigtig god fart. Og det kan være en fordel, hvis du gerne vil spille med en bold der hopper mere end mange andre. Fx. i regnvejr. RS Pade
TILBUD

RS Padel Tour X (3 rør)

RS har udviklet denne bold i samarbejde med den svenske topspiller, Simon Vasquez. En meget komfortabel padelbold med rigtig god fart. Og det kan være en fordel, hvis du gerne vil spille med en bold der hopper mere end mange andre. Fx. i regnvejr. RS Pade
TILBUD

RS Padel Tour X (7 rør)

RS har udviklet denne bold i samarbejde med den svenske topspiller, Simon Vasquez. En meget komfortabel padelbold med rigtig god fart. Og det kan være en fordel, hvis du gerne vil spille med en bold der hopper mere end mange andre. Fx. i regnvejr. RS Pade

Drop Shot Tournament (1 rør)

Turneringsbold fra Drop Shot med maksimal holdbarhed. I 1 rør er der 3 stk bolde.
Indlæs flere

Padel boomer i den grad

Oprindeligt blev padel kun spillet i Spanien og Latinamerika, og her spilles den selvfølgelig stadig. Der er dog også mange andre lande, der har taget hul på at spille denne spændende sport, og det gør vi også her i Danmark.

Hvis man gerne vil prøve noget nyt og anderledes, kan man meget roligt kaste sig ud i padel tennis. Der er nemlig plads til rigtig mange timers sjov og spas, og med padel tennis kan man stille med alle dem, man godt kan lide.

I padel tennis spiller man altid 4 sammen. Det vil sige, at man er sammen to og to, og at man spiller mod hinanden.

Det er med til at gøre det rigtig sjovt og spændende, og man kan rigtig udfordre hinanden. Man skal derfor også være god til at spille sammen og til at bevæge sig på banen i forhold til hinanden. Det kan selvfølgelig godt kræve lidt øvelse, men så er det heller ikke sværere. Man lærer hurtigt hvordan man skal få det til at fungere på banen.

Det kan være en god idé at vælge med medspiller, der er på samme niveau som en selv, men det er altså ikke en forudsætning for at spille sammen. Man skal dog altid vælge modstandere, der samlet set er på cirka samme niveau, da spillet så bliver noget sjovere. Det er bare at komme ud og finde sig en makker og et sæt modstandere.

En anden sport, som også er blevet rigtig populær i Danmark er Discgolf.

Hvad er padel tennis?

Kort fortalt så er padel tennis en blanding af tennis og squash. Banen er lavet som en hybrid af en tennisbane og en squashbane – og så spiller man med et bat og ikke en ketcher.

Så en mindre tennisbane med glasvægge i stedet for yderstregerne som man kender det fra tennisbanen. Reglerne er også en hybrid af dem man har i tennis og squash.

Man spiller padel tennis med et stort bat og med padel bolde, som minder meget om tennisbolde.

Padel tennis regler

I padel tennis er det, som i alle andre sportsgrene, vigtigt at lære reglerne godt at kende, inden man starter. De er tilmed ikke så svære. Det kan være godt, at tage sig tid til at lære de officielle regler.

🎾 Du kan finde padel tennis regler her.

Der spilles padel tennis altid med fire spillere ad gangen, og det vil altså sige, at det altid spilles som double.

Spillet sættes i gang med en underhåndsserv, og de to par skiftes altid til at serve.

Når bolden har ramt jorden én gang, må den gerne ramme de omkringliggende vægge, der er rundt om banen. Man må også gerne ramme de vægge, der er på ens egen banehalvdel.

Det er altså ganske frit, hvor man må ramme, og det gælder om at gøre det så svært for modstanderen som overhovedet muligt, så det ikke bliver muligt for dem at returnere bolden.

Man må også gerne ramme hegnet på modstanderens banehalvdel, men man må aldrig ramme det hegn, der er på egen banehalvdel.

I padel tennis får man point efter præcis samme system som i almindelige tennis, og det vil altså sige, at det hedder 15, 30, 40, parti – og at 6 partier giver et sæt. I enhver kamp spilles der altid bedst á 3 sæt.

Størrelsen på en padel tennis bane

I padel tennis måler banen 10 x 20 meter, og banen deles af et net i midten. Det er selvfølgelig dette net, bolden skal skydes over.

Du kan se alle målene på en padel tennis bane på illustrationen her:

Se en video med padel tennis regler

Fordele ved padel tennis

Der er mange fordele ved at spille padel tennis. Det er også nogle af disse fordele, der kan gøre det yderst interessant at komme i gang med at spille denne spændende og unikke sport for alle aldre.

For det første er det rent faktisk sådan, at padel tennis er nemmere at lære end nogen anden form for ketsjersport. Det betyder, at man altså meget hurtigt kan lære at spille spillet, og så bliver det jo altså alt andet lige meget sjovere.

Padel tennis regler er også meget nemme at lære, mens det heller ikke er svært at komme i gang med at svinge ketcheren.

Padel tennis er desuden en sportsgren, der kræver langt mindre styrke og teknik end andre tilsvarende sportsgrene, der spilles med en ketcher. Det betyder altså også, at det er langt nemmere for børn at spille, mens det for begynderen også vil være rigtig nemt at komme i gang.

Det er super sjovt at dyrke en sport, der er til at finde ud af, og i padel tennis er det også ganske nemt at holde spillet kørende. Det gør det jo også sjovere for alle parter, og imodsætning til tennis behøver man som begynder ikke at være bange for at blive slået ud lige med det samme. Da spillet ikke er direkte hårdt fysisk – omend det er en fordel at have lidt form – vil man også opleve, at man i langt mindre grad er udsat for skader. Det giver mere fornøjelse omkring spillet, og så kan man jo i øvrigt også spille langt oftere.

Padel tennis banen er mindre end en almindelige tennisbane. Det betyder, at man ikke skal bevæge sig nær så meget over distancer, og det er der nogle fordele ved, når det handler om en ketsjersport. Så kan spillet holdes nemmere kørende, for der er ikke meget ved, når man gang på gang ikke når bolden.

Med padel tennis bliver det en helt anden og mere sikker fornøjelse at spille.

Mere effektiv spilletid med padel

I padel tennis er der 2 – 3 gange mere effektiv spilletid end i almindelig spilletid. Det sikrer langt større fornøjelse både i og omkring spillet, og det gør også, at man samlet set får en helt anden glæde ud af at spille.

I padel bliver bolden – næsten – altid på banen, og det er netop det, der adskiller spillet fra det helt almindelige tennisspil, hvor bolden meget let kommer til at forlade banen. Derfor er det også, at det er langt nemmere og samtidig også meget mere fornøjeligt at spille padel tennis.

Med den meget mere effektive spilletid er det et spil, der godt kan anbefales til alle. At bolden altid bliver på banen gør det meget nemmere at spille.

Padel er altså et spil, man roligt kan give sig i kast med, og man kan finde rigtig mange steder herhjemme, hvor det er muligt at spille det. Det gode er også, at man kan spille på alle tider af året, og at man sagtens kan lære at spille det som nybegynder. Padel tennis er super moderne, og det er derfor også værd at komme i gang med.