🎾 Padel Bold vs. Tennisbold | Hvad er forskellen?

11. sep 2022 | Padel

Hvad er forskellen på padel bolde og tennis bolde?

Som du sikkert allerede har tænkt, men vil være helt sikker på så du ikke forveksler de to når du køber padel bolde, så er der ikke den store forskel på padel bolde og tennisbolde. Og så er der alligevel én stor og afgørende forskel.

Den afgørende forskel på tennis- og padel bolde er lufttrykket

Der er næsten ingen forskel på padel bolde og tennisbolde. Det er faktisk kun selve trykket i boldene, som er til forskel.

  • Lufttryk i (helt nye) padel bolde: 11 psi
  • Lufttryk i(helt nye) tennisbolde: 14 psi

Fra ny og frisk ud af dåsen har tennisbolde et tryk på 14 psi. For padel bolde er det 11 psi.

Er der forskel på at spille padel med en padelbold eller en tennisbold?

Forskellen på trykket gør en stor forskel på banen. Det vil være meget svært at håndtere og spille padel med en bold som har et højt tryk, som en tennisbold har, da den vil hoppe og springe så langt. Så derfor er trykket lidt lavere i en padel bold end en tennisbold. Det vil simpelthen være for svært at spille med en tennisbold. Det skal dog nævnes, at man til nøds godt kan spille med tennisbolde. Det vil bare ikke give det samme flydende og tekniske spil. Samt det vil forkorte nogle dueller, da det er sværere at forsvare de meget hurtige bolde som vil blive spillet.

Ligesom der er forskel på de forskellige typer bolde, så er der også forskel på padel bat. Du kan prøve en padel bat guide her.

TILBUD

Babolat Ace Padel X3 3 stk

Lækker Babolat padel bold, der er hurtig, livlig og har en suveræn holdbarhed!Suveræn performance - Babolat Ace Padel X3Dette rør padel bolde er perfekt til padelspilleren, der er på udkig efter en hurtig bold med overlegen respons, fart og holdbarhed! De
TILBUD

Wilson Padel X3 3 stk.

Kvalitets padelbolde fra Wilson - og de kommer i et rør med tre styks! En padelbold, der leverer massere af performance og spilleglæde - Wilson Padel X3 Denne kvalitets bold er under dens udvikling blevet grundigt testet, og den er udviklet til at have de
TILBUD

Wilson Padel X3 Speed 3 stk.

Spil hurtigere end nogensinde før med Wilson Padel X3 Speed! En padel bold med fuld fart på Wilson har fået et godt greb om padelverdenen med deres kvalitetsprodukter. Derfor har de også udviklet en række padel bolde, der kan tilfredsstille selv de mest
TILBUD

Babolat Court Padel X3 3 stk

Her får du en padel bold i højeste kvalitet fra Babolat. Babolat Court Padel X3 - Den officielle APT padel bold Babolat Court Padel X3 er den officielle APT padel tour bold. APT Padel Tour er sammen med World Padel Tour, den største internationale padel t
TILBUD

Babolat Padel Tour X3 3 stk.

Babolat padelbolde kommer i et rør med 3 stk. bolde i. Det er Babolats bedste Padelbolde og de bruges på Touren.

Head Padel X3

Endnu en super god padel bold fra HEAD Padelbolde fra Head - God Pris! Padel tennis bolden er godkendt som officiel padel bold af det Danske Padel forbund (DTF Padel). Der lidt mindre tryk i, end de andre bolde fra HEAD hvilket gør den nemmere at spille m
TILBUD

Babolat Padel + X3

Babolat Padel X3 er fremragende padelbolde! Du får her et rør med 3 bolde i. Disse bolde har en gennemsnitlig hastighed, og er super gode at bruge til træninger og kampe. Komforten er god og du får en god holdbarhed på disse Babolat bolde.

Er der forskel på materialet på en padel bold og en tennisbold?

Der er ingen forskel på materialet som boldene er lavet i. Hverken selve gummiet i bolden eller filten på ydersiden.

Det er stort set også de samme producenter, som laver boldene til henholdsvis padel og tennis. Hvilket giver god mening, da de allerede har den fornødne ekspertise, eksisterende salgskanal og produktions-setup.

Er der forskel på størrelsen på en padel bold og en tennisbold?

Der er heller ingen forskel på størrelsen på boldene. Og så alligevel kan det lade sig gøre, at der er nogle helt få millimeters forskel.

Den næsten ikke-eksisterende størrelses-forskel på de to bolde er kun pga trykket i tennisbolden, som er lidt højere end på padel bolde.

  • Størrelsen på en tennisbold: 654 – 686 mm
  • Størrelsen på en padel bold: 635 – 677 mm

Er der forskel på vægten på en tennisbold og en padel bold?

De to bolde vejer omtrent det samme. De vejer mellem 56 og 59,4 gram.

Kan man genbruge padel bolde?

Ja, og hvordan du kan genbruge dine padel bolde og holde gang i dem i månedsvis kan du læse om her: Sådan kan du genbruge dine padel bolde i månedsvis.

SE OGSÅ