Kan man genbruge padel bolde | JA! I flere måneder endda

15. maj 2022 | Padel

Padel bolde mister relativt hurtigt deres tryk. Trykket i padel boldene falder stille og roligt så snart de kommer ud af røret som du køber dem i. Men kan man genbruge padel bolde?

Du har sikkert lagt mærke til, at man nærmest åbner et rør med padel bolde som man åbner en dåsesodavand og du kan høre det tryk boldene er under fiser ud.

De rigtig dygtige og ambitiøse spillere spiller med nye bolde hver gang de har spillet 3-4 timer. Flere spiller med dem omkring 2-4 uger. Men så er boldene også ved at være så bløde, at man skal lægge sit spil og ens slag om efter bløde bolde.

Det giver et helt enormt forbrug af padel bolde. Både økonomisk og ressourcemæssigt er det ikke hensigtsmæssigt.

Så kan man genbruge padel bolde?

Se hvordan du både kan genbruge dine padel bolde og fortsætte med at spille med de samme bolde i månedsvis.

OPDATERING!

Jeg har nu brugt Bullpadel Pascal Box 3 i ca. 6 måneder. Og boldene holder stadig!

Jeg har ofte tænkt på om det er nok, at de holder trykket eller om der også skal tages noget slidtage i betragtning. Det er jeg ret sikker på, at der skal. Det er bare ikke noget jeg har oplevet.

Ny opdatering: Der er efter endnu flere måneders brug begyndt, at komme lidt erodering i selve gummiet og hårene bliver mere slidte. Så jeg har skiftet boldene ud med nogen magen til.

Selv bolden har det rette tryk. Den føles fin i gummiet og de gule fibre yderst ser også fine ud. De bære ikke synderligt præg af brug.

Hvordan er boldene så brugt?

Jeg har spillet med dem én gang i ugen i ca. 6 måneder af 2 timers varighed. Det svarer til godt 50 timers padel tennis. Og de fungerer stadig bedre en mange helt nye “almindelige” bolde.

Jeg har smidt boldene i tasken før jeg tog til padel og sætter dem under tryk igen ca 4 timer senere – efter 2 timers padelkamp.

… og så kan jeg fortsætte med at spille med dem stadig. Har dog købt 3 nye bolde, da jeg gerne vil skifte dem ud og se om jeg kan mærke forskel på en form for slidtage.

Bullpadel Pascal Box

Forlænge levetiden på din padel bolde men en Pascal Box fra Bullpadel. Pascal Box er en trykbeholder, som du kan lægge 3 bolde ned i. Boldene kommer under tryk og de vil her blive genoplivet.

Bullpadel Pascal Box 3B

Bullpade Pascal Box 3B er din ultimative løsning for boldvedligeholdelse. Trykrør med pumpe - Bullpadel Pascal Box 3BEfter træning eller kamp bevarer denne trykbeholder konstant tryk i boldene, forlænger deres levetid og sparer dig penge. Med et reguleret
TILBUD

Bullpadel Pressure Charger

Nu kan du genvinde trykket i dine padel eller tennisbolde og 4 doble levetiden på bare en bold! Genbrug dine tennis og padelbolde! Med denne trykbeholder bliver det nu muligt at genbruge dine padel eller tennis bolde 4 gange mere end normalt. På den

Genbrug dine padel bolde igen og igen med Bullpadel Pressure Charger (Pascal Box)

Hvis du skal spille igen og igen med de samme padel bolde, så skal du undgå at de taber for meget tryk. Og hvordan gør man det, når der ikke er en ventil, hvor du lige kan pumpe dem op igen?

Hemmeligheden er en Pascal Box.

Hvor længe holder en padel bold, når den ligger under tryk i en Pascal Box?

Det kan være svært, at sige præcist hvor lang tid ekstra dine padel bolde kan holde, hvis du bruger Bullpadels PascalBox. Det kan komme an på hvor god du er til, at få dem under tryk, hvordan du spiller, hvilken kvalitet boldene har fra ny osv.

Men indtil videre oplever jeg at kunne bruge dem i mindst 3-4 måneder længere end hvis jeg ikke lagde mine padel bolde under tryk efter spil og træning.

TILBUD

Babolat Ace Padel X3 3 stk

Lækker Babolat padel bold, der er hurtig, livlig og har en suveræn holdbarhed!Suveræn performance - Babolat Ace Padel X3Dette rør padel bolde er perfekt til padelspilleren, der er på udkig efter en hurtig bold med overlegen respons, fart og holdbarhed! De
TILBUD

Wilson Padel X3 3 stk.

Kvalitets padelbolde fra Wilson - og de kommer i et rør med tre styks! En padelbold, der leverer massere af performance og spilleglæde - Wilson Padel X3 Denne kvalitets bold er under dens udvikling blevet grundigt testet, og den er udviklet til at have de
TILBUD

Wilson Padel X3 Speed 3 stk.

Spil hurtigere end nogensinde før med Wilson Padel X3 Speed! En padel bold med fuld fart på Wilson har fået et godt greb om padelverdenen med deres kvalitetsprodukter. Derfor har de også udviklet en række padel bolde, der kan tilfredsstille selv de mest
TILBUD

Babolat Court Padel X3 3 stk

Her får du en padel bold i højeste kvalitet fra Babolat. Babolat Court Padel X3 - Den officielle APT padel bold Babolat Court Padel X3 er den officielle APT padel tour bold. APT Padel Tour er sammen med World Padel Tour, den største internationale padel t
TILBUD

Babolat Padel Tour X3 3 stk.

Babolat padelbolde kommer i et rør med 3 stk. bolde i. Det er Babolats bedste Padelbolde og de bruges på Touren.

Head Padel X3

Endnu en super god padel bold fra HEAD Padelbolde fra Head - God Pris! Padel tennis bolden er godkendt som officiel padel bold af det Danske Padel forbund (DTF Padel). Der lidt mindre tryk i, end de andre bolde fra HEAD hvilket gør den nemmere at spille m
TILBUD

Babolat Padel + X3

Babolat Padel X3 er fremragende padelbolde! Du får her et rør med 3 bolde i. Disse bolde har en gennemsnitlig hastighed, og er super gode at bruge til træninger og kampe. Komforten er god og du får en god holdbarhed på disse Babolat bolde.

Bullpadel Pascal Box

Forlænge levetiden på din padel bolde men en Pascal Box fra Bullpadel. Pascal Box er en trykbeholder, som du kan lægge 3 bolde ned i. Boldene kommer under tryk og de vil her blive genoplivet.

Bullpadel Pascal Box 3B

Bullpade Pascal Box 3B er din ultimative løsning for boldvedligeholdelse. Trykrør med pumpe - Bullpadel Pascal Box 3BEfter træning eller kamp bevarer denne trykbeholder konstant tryk i boldene, forlænger deres levetid og sparer dig penge. Med et reguleret
TILBUD

Bullpadel Pressure Charger

Nu kan du genvinde trykket i dine padel eller tennisbolde og 4 doble levetiden på bare en bold! Genbrug dine tennis og padelbolde! Med denne trykbeholder bliver det nu muligt at genbruge dine padel eller tennis bolde 4 gange mere end normalt. På den

Der produceres over 300 millioner (!) padel- og tennisbolde om året! Det er et enormt ressourcespild af filt og gummi, som ryger til skrot hvert år. Og disse tal vil helt sikkert øges i takt med den enorme og stigende interesse for padel.

Kan man redde helt gamle padel bolde?

Hvis du fx har nogle gamle padel bolde (eller tennisbolde), som er blevet for bløde, så er det faktisk muligt at få pumpet liv i dem igen.

Det er dog ikke alle bolde det er muligt at redde. De kan være for slidte i materialet så de ikke kan holde så godt mere. Og nogle kan ikke holde til det samme tryk mere.

Men måden det gøres på er med en BullPadel Pascal Box (Pressure Charger).

Det skal bare gøres gradvist og med tålmodighed.

Man kan øge trykket i røret ca 3 gange indtil trykket når det ens padel bolde har fra ny – omkring de 11 psi.

Som sagt er det ikke alle som kan reddes og vil tage luft ind.

Sidste gang jeg prøvede at pumpe nyt liv i gamle bolde fik jeg 4 ud af 6 bolde på rette kurs igen. De havde dog ligget så langt tid, at et par stykker af dem tabte noget luft efter 1-2 timers spil. MEN det var ældre bolde, som jeg ikke havde passet på fra da jeg købte dem. Det var først da jeg prøvede BullPadels Pascal Box Pressure Charger, at jeg fik det testet af.

Pressureball er et alternativ til Bullpadel Pressure (Pascal Box)

Hvor længe holder padel bolde?

Padel bolde mister deres tryk relativt hurtigt, når de spilles med. Og jo mere og hårdere de spilles med, jo hurtigere går det.

Udover et faldene tryk, så bliver filtet og gummiet også langsomt slidt. Gummiet i boldene mørner og bliver porøst med tiden.

Det er svært at sætte tid på hvor lang tid padel bolde holder, da der er en masse faktorer i spil. Men udover du kan teste dem ved at klemme på boldene, så kan du som en grov tommelfingerregel sige, at de holder 3-4 måneder længere end normalt. Det kan sikkert være både kortere og længere tid, alt efter de nævnte parametre.

Hvor meget tryk er der i padel bolde?

I helt nye padel bolde er trykket 11 psi.

For at opfylde turnerings-reglementet skal padel bolde have et lufttryk på mellem 10 og 11 psi.

Der findes dog en “ekstra” udviklet padel bold, som skal bruges hvis man spiller padel på baner, som ligger placeret højere end 500 meter over havets overflade. Når du kommer højere op end 500 meter, så er luften tyndere og boldene vil hoppe endnu mere.

Når der fx spilles turneringer og kampe i Mexico City, så kan der spilles i op til 2.000 meters højde. Her kan det være svært for spillerne, at vende sig til boldenes højere og længere spring.

En “high altitude” padel bold er begrænset til, at hoppe mellem 121,92 og 135 cm, når den droppes fra 254 cm højde.

Hvordan kan man genbruge gamle padel bolde?

Udover løsningen med en Pascal Box eller en PressureBall, hvor du kan sætte boldene under tryk, så kan du genbruge dine gamle padel bolde til flere sjove ting.

  • Lav dem til små filtpuder, som kan bruges til at skåne borde, gulve og andet. (Du kan også vælge, at købe færdige filtpuder her)
  • Lav sjove smiley-bolde ud af dem. Bliv inspireret af dine smileys på telefonen og lav ansigterne med en sprittuds.
  • Brug de gamle bolde som hunde-legetøj.
  • Brug dem som små krukker til blomster.
  • Skær boldene op og brug dem som gulvbeskyttere under stole, borde eller noget helt tredje.
  • Brug dem i tørretumbleren, når du skal tørre dyner, dunjakker og lignende.
  • Brug dem som beskyttelse, hvis du skal sende noget skrøbeligt. Men husk at de vejer en smule, hvis du bruger flere bolde.
  • Lav et sjovt møbel af dem – ved at sætte boldene på et “stel” eller omkring et “stel”.

Tjek evt. Pinterest ud for idéer til genbrug af tennis- og padel bolde – hvis ikke du bestemmer dig for en BullPadel Pascal Box.

Se her hvordan du vælger det rette padel bat?

Hvad er forskellen på padel bolde og tennis bolde?

Der er næsten ingen forskel på padel bolde og tennisbolde. Det er faktisk kun selve trykket i boldene, som er til forskel.

Fra ny og frisk ud af dåsen har tennisbolde et tryk på 14 psi. For padel bolde er det 11 psi.

Når man spiller padel så skal boldene ikke hoppe og springe så langt som en tennisbold, så derfor er trykket lidt lavere i en padel bold.

Læs mere om padel bolde vs. tennisbolde

Ressourcer for forskelle på tennis- og padel bolde

https://www.itftennis.com/en/

http://www.worldpadeltour.com/media-content/2016/03/REGULATIONS-OF-THE-GAME-OF-PADEL-FIP-2017.pdf

https://worldpadelinsider.com/what-is-the-difference-between-a-padel-ball-vs-tennis-ball/

SE OGSÅ