Hvilken trampolin skal jeg købe?

20. jun 2020 | Spring & Gymnastik

Skal man købe en trampolin, så skal man overveje sine behov på forhånd. Så snart beslutningen om at købe en er truffet, skal man i gang med at se nærmere på de overvejelser, man skal gøre sig, inden man anskaffer sig en. Det er ikke nok at tage stilling til, hvor ofte trampolinen skal bruges, det er også vigtigt at finde ud af, hvor mange der skal bruge den. Der er stor forskel på, hvilken man skal anskaffe sig, alt efter om man kun er en enkelt, der skal bruge den, eller hvis der f.eks. er flere personer, der skal kunne hoppe sammen. Man skal også finde ud af, om trampolinen udelukkende skal anskaffes til børnene, eller om der også er forældre, der gerne vil have glæde af den.

trampolin-valg

Både form og farver er noget, man skal tænke over, og man skal naturligvis tage stilling til, hvilken størrelse trampolinen skal have. Det er også væsentligt at finde ud af, om den skal være rund eller firkantet, og om den skal være stående på fod, eller om den skal graves ned i haven. Der er mange spørgsmål i denne proces, og vil man finde ud af, hvad man skal tage stilling til, så er det væsentligt at læse med her.

Hvordan vælger man en trampolin?

Som det første kan man finde ud af, om trampolinen skal være rund eller firkantet. På en rund trampolin regerer alle fjedre på samme tid, når den benyttes. Det er det, der i denne verden kaldes for et kontrolleret hop, og man bliver som udøver naturligt ledt ind mod midten af den. Det er en fordel, da man så ikke behøver være opmærksom på, hvor på trampolinen man hopper.

Med en firkantet trampolin ser det anderledes ud, for her vil fjedrene reagerer forskelligt på det enkelte hop, og de vil også reagere på forskellige tidspunkter. Det betyder, at man som udøver her kan hoppe hvor som helst på den og samtidig på et godt hop. Sammenlignet med en rund trampolin giver det mere frihed, og en sådan er perfekt til at udføre stunts og tricks. Vil man det, har man også brug for et sikkerhedsnet.

Hos Trampolin.ninja kan du finde en rigtig god guide til valg af trampolin.

trampolin-fjedre

Sådan finder man ud af om en trampolin er god

Skal man købe en trampolin, er det naturligvis væsentligt, at pris og kvalitet hænger sammen. Vægten kan blandt andet sige noget om kvaliteten, og det er derfor en god idé at holde øje med denne. En billig trampolin vil som regel have en vægt på mellem 50 og 70 kg, mens en lidt dyrere model vil veje 90 kg eller mere.

Antallet af fjedre har også en hel del at sige. Længden på disse har også en betydning. Det er derfor altid en god idé at undersøge, om fjedrene er lange, og hvor mange af dem der er.

trampolinspring

Kantpuden skal man også holdeøje med. Det er nemlig den primære beskyttelse af trampolinen. Den beskytter både hovedet og knoglerne ved kontakt til stellet, og der vil her være kontant afregning, hvis kantpuden mangler.

Man skal også være opmærksom på stellet. Det er grundlaget for hele trampolinen. Billige trampoliner har også stel, der er udarbejdet af billige materialer. Man kan blandt andet tjekke, om der er tilført et galvaniseret lag på trampolinens inder- og yderside. Hvis der er, betyder det, at der er tilført et rustfrit og stærkt lag.

Derudover skal man beslutte sig for, om man ønsker at have trampolinen stående frit, eller om det er at foretrække, at den bliver gravet ned i haven. Det er også en god idé at kigge på tilbehør til trampolinen.

Kunne du tænker dig noget, som ikke fylder så meget eller som kan pakkes ned efter brug? Og noget som ungerne vil elske at tumle på, så er det en airtrack. Du kan se en airtrack guide her.

Du kan også se vores test af 3 airtracks.

SE OGSÅ