Airtracks til haven og hjemmet >> airtrack bedst i test

16. maj 2018 | Børn og unge, Spring & Gymnastik

Hvilken er airtrack er bedst i test?

Der er kommet virkelig mange airtracks på markedet de sidste par år. Der er specielt kommet mange fra østen. Eller det skal forståes sådan, at stort set alle kommer derovre fra. Både de gokde og de dårlige.

Men dem som producerer de knap så gode af dem prøver at overflyde markedet. Det er selvfølgelig godt for dem, som ikke har en stor pengepung. På den anden side, så holder de billige ikke super godt og kvaliteten af de materialer, som er brugt kan være meget tvivlsomme, da de ikke er regulerede som vi normalt ser det i Danmark.

Airtrack-test

Hvilke mærker er sammenlignet i denne airtrack-test?

 • Abilica
 • FlipZ
 • VidaXL

De mærker og modeller, som er sammenlignet er typiske og meget solgte aritracks. Umiddelbart ligger de ikke op ad hinanden i prisniveau.

*De tre airtracks i testen er alle købt og afprøvet af personligt mig, og det er mine egne erfaringer, som former testen. Jeg har ikke en professionel baggrund for, at teste airtracks, og det er udelukkende til sjov og leg i haven derhjemme.



🏅 Airtracken som er BEDST i TEST 🏅
1. Abilica AirTrack – 5m x 1,5m x 15cm – 4.549 kr.

Abilica sælger høj kvalitet og går ikke på kompromis med kvaliteten overhovedet. De har nogle af de absolut bedste airtracks. Priserne er en lille smule højere end de to andre airtracks. Og jeg kan godt afsløre nu, at den er pengene værd og er den bedste airtrack af dem i testen.

Én af grundene til at Abilica bestemt er pengene værd er, at den både er bredere (+0.5m) og tykkere (+5cm) end de to sammenlignede aritracks.

Dimensionerne alene gør det selvfølgelig ikke. Men hele finishen emmer af kvalitet på Abilica springbanen. Den viser den ingen tegn på slidtage efter lang tids brug. Og den holder luften i dagevis.

airtracks-abilica-airtrack-5-meter

 

2. FlipZ – 5m x 1m x 10cm – 3.299 kr.

Denne airtrack fra FlipZ tager 2. pladsen i “sikker” stil. Der er et stykke vej op til Abilicas kvalitet. Det skyldes primært, at den kun er 10 cm tyk. Det gør en hel del ved den type spring man kan lave. Den “bouncer” ikke nær så godt og tager man lidt luft ud for, at få mere “bounce” i, så kommer man lidt tæt på jorden grundet de kun 10 cm tykkelse. Men til mindre børn er det ikke noget problem.

Bredden er her 0,5 m smallere end Abilica airtrack’en. De godt 30% man mangler i bredden gør, at der er lidt mindre mulighed for at tumle og være flere på den.

Men den tager en fin 2. plads i testen, da prisen er til at komme til for de fleste, og den kan opfylde en del behov til trods for de mangler den har i forhold til Abilica. Har du lidt højere ønsker om kvalitet og udviklings-muligheder for dine spring, så tager denne springbane ikke førstepladsen.

flipz-airtrack-5-meter

 

3. VidaXL – 6m x 1m x 10cm – 2.049 kr. (OBS – kun med fodpumpe!)

VidaXL hører med i testen fordi den er virkelig prisstærk. Der er dog nogle klare “down-sides”. Der følger en fodpumpe med. Det er altså en fejl. Det er ganske svært og tidskrævende, at pumpe en airtrack op med en fodpumpe, medmindre man har god tid og vil have varme i benene.

En anden ulempe er tykkelsen. Med sine kun 10 cm, så er den ikke beregnet til de vilde spring og tunge folk. Den har en bredde på 1 meter, hvilket er til den lille side. Det kan være svært for flere unger at lege på samme tid. Men den er det til trods god til mindre børn og folk som ikke bruger den så tit.

Udover det så virker den til, at være fin i svejsningerne og de steder som den er samlet. Til prisen er den helt fin, og man kan ikke forvente mere.

vidaxl-airtrack-6-meter

 

Der kunne have været en 4. airtrack med i testen

Der kunne have været en Funtrax airtrack med i testen også, men jeg har kun hørt om den fra venner som har én. Der er meget positive røster omkring den. Fin kvalitet, solid og tyk, mindst 15 cm. Det er i hvert fald nogle af de vigtige parametre. Og så set i lyset af, at den er dansk designet og importeret, så de er ikke fremstillet med skadelige stoffer. På down-siden er at den er tung for børn og unge at flytte – og voksne. Men det skyldes også det “gods” og materiale den er lavet af. Den er bare solid.

 



Hvorfor skal du købe den bedste airtrack?

En god kvalitet på en airtrack giver dig ikke bare de bedste muligheder for, hvordan du bruger den til, at udføre tekniske bevægelser og spring. Det sikre også at den vil holde i årevis.

På dagens marked er der mange producenter, som producerer airtracks, hvilket kan forvirre dig en hel del, for hvad der er god kvalitet eller hvad der er dårlig kvalitet. Mange forfalskede produkter sælges som gode kvalitetsprodukter til kunderne, hvilket resulterer i konsekvenser af, at det er svært for brugerne at identificere, om de oppustelige springbaner er af gode eller ej.

De bedste airtracks bruges af klubber og de dygtige springgymnaster

Airtrack produkter er meget brugte i springklubber, gymnastikforeninger, dansestudioer, til performance-træning og til træning og/eller leg i hjemmet og i haven. De kan også bruges på vandet om sommeren. De er nemlig lavet af samme materiale som oppustelige SUPs. Ikke at de på nogen måde kan sammenlignes og bruges som en SUP. Men ungerne elsker at lege på dem på vandet. Airtracks er især i høj kurs hos børn og unge.

funtrax-airtrack-springbane-til-hjem-og-prof



Kvalitet og anmeldelser af airtrack

Før du køber så skal du skal være helt sikker på, at din kommende airtrack har gennemgået streng inspektion for, at sikre et sikkert produkt uden fejl og mangler.

Hvordan man kan identificere en god springbane er, at du kan se på de forskellige mærkninger og certificeringer, samt anmeldelser fra andre købere på diverse sider.

Airtracks kan produceres af rigtig mange producenter. Er der et stort marked for et produkt, så vil der dukke mange producenter op. Både dem som vil producere gode produkter, men desværre også dem, som vil tjene hurtige penge og lave noget billigt skrammel.

Følgende forslag er en god hjælp til dig til, at vælge en god kvalitet af din nye airtrack. Uanset om du er en professionel atlet eller bruger den i hjemmet eller om du er ung eller gammel, så vil en airtrack af en god kvalitet, som fx. Funtrax, give dig en behagelig, sjov og sikker træning og oplevelse.

Størrelsen på springbanen ​ kan tilpasses efter behov, korrekt størrelse kan medvirke til at forbedre brugernes færdigheder og øge effektiviteten under træningen.

En airtrack er bærbar og nem at opbevare hjemme

Det mest fremtrædende træk ved en perfekt bane er at den skal være let, bærbar, nem at opbevare. Det er meget bekvemt, at kunne transportere den hvor hen du ønsker og som du har brug for. Airtracken skal være tyk nok til, at forhindre brugerne i at komme til skade. At have en god springbane kan sikre at undgå usikker motion og træning. Vælg en god kvalitet af airtrack, hvis det er vigtigt for dig, at forbedre dine færdigheder i sikkerhed – og fordi det bare giver dig en langt bedre oplevelse og vil holde i årevis.

funtrax-pro-airtrackfuntrax-pro-airtrack-inclinefuntrax-pro-airtrack-crash-mat



 

Børn elsker at tumle på airtracks

Udover at tumle på en airtrack, en trampolin eller en stor blød madras, så kan du også finde på mange andre ting som dine børn kan få stor glæde ved. Ovre på Klodsmajor.dk har de samlet en masse gode idéer og tips til en god og sund hverdag for dine børn.

Sikkerhed på en airtrack

For at få stor gavn af din airtrack i mange år, så kan du se et sæt regler her, som er baseret på erfaringer og feedback fra flere brugere, og som bør respekteres:

 • Airtracks skal opsættes efter anvisningner fra producenten.
 • Kontrollér altid overfladen, den skal være ren, tør og jævn. Når du er udenfor skal du altid sørge for et helt plant underlag under airtracken.
 • Hvis du vil flytte med springbanen, skal du, om muligt, bruge håndtagene på siderne. Undgå at trække den over jorden for ikke at skade eller slide den.
 • Der bør være en passende ledsager tilstede, i tilfælde af at nogen kommer til skade, hvis den er i brug.
 • Brug ikke en airtrack i fugtige rum. Den kan blive glat og det kan resultere i personskader.
 • Brug ikke en springbane i regn. Den kan blive glat og det kan resultere i personskader.
 • Opbevar den ikke snavset eller våd. Rengør den efter brug. Sådan sikrer du at den holder i årevis.
 • Brug ikke sko, men enten bare fødder eller strømper, som er beregnet til denne type måtter.
 • Hvis man bruger et manometer (trykmåler) under oppustningen, så skal man fjerne manometeret, mens luftbanen er i brug.
 • Anbring sikkerhedsmåtte (crash mat) i enderne af din airtrack.
 • Når du bruger springbanen, skal der være en måtte til landing. Denne kan forbindes med velcro, som også vil undgå et lille rum mellem måtterne.


 

flipz-airtrack-5-meter

Airtracks til hjemmet er virkelig blevet populære de seneste år. I mange år har havetrampolinen været danskernes sikre valg, når børnene skulle lege i haven. På det seneste har der dog været en tendens til, at flere har valgt at købe en såkaldt mini airtrack, da den er noget mindre end de klassiske airtracks, som findes i gymnastikklubber og på efterskoler.

Men kan man bruge en mini airtrack i haven?

Hvor stor er en mini airtrack?

Netop det at mini airtracks kan fås i praktiske størrelser helt ned til omkring 3 meter i længden og bare 1-1,5 meter i bredden gør, at de passer ind i de fleste danskeres have eller på terrassen.

En mini airtrack kan nemlig både anbringes på en græsplæne og på en terrasse med fliser. Den kan ligeledes også sagtens opsættes indendørs, hvis du har god plads derhjemme i stuen eller i gangen. Hvis du anbringer den udenfor kan det dog anbefales, at du lægger et tæppe eller en presenning under den, for at skåne den mod små sten, sand eller grene, der kan slide unødigt på din airtrack.

Disse mini airtracks fås i mange forskellige prisklasser alt efter længden og tykkelsen på den, samt materialevalget. Her på siden finder du en god og overskuelig oversigt over de bedste mini airtracks til hjemmet, så du kan blive klogere på, hvilken airtrack du skal have hjemme hos dig.

Hav altid styr på sikkerheden

Selvom en mini airtrack ligger hjemme på græsset i haven og ser meget fredelig ud, så bør du altid være opmærksom på sikkerheden, da der altid vil være en risiko for uheldige episoder, der kan ende galt, når man hopper på en airtrack. Det er derfor vigtigt at være klar over, hvordan man bruger en airtrack og ikke bare kaster sig ud i vilde tricks og saltomortaler, da dette kan gå helt galt, hvis du ikke har styr på det.

Hvis du gerne vil øve dig i at lave eksempelvis saltomortaler, så kan du med fordel lægge en almindelig madras oven på airtracken eller ved siden af, så du lander blødt, hvis du skulle lande lidt uheldigt.

Tilbehør til en airtrack

Man kan faktisk få en masse tilbehør til en airtrack.

Af det mest populære tilbehør kan nævnes “tønder”. Tønder er de her store runde oppustelige tønder, som man kan bruge til, at øve flikflak på. De er også sjove bare at lege på.

Af andet nyttigt tilbehør kan man købe oppustelige springbræt og nogle landingsmadrasser.

Landingsmåtte til en airtrack er vigtig, hvis du øver spring

En crash mat – eller en landingsmåtte – er designet til, at give bedre komfort og sikkerhed i landingen efter spring. Den kan både gøre dig langt mere tryg i dine spring, når du ved, at der ligger en crash mat, hvor du skal lande, og den kan sikre dig imod skader og uheld, hvis du skulle lande dine spring en anelse skævt eller usikkert. Derfor er det helt naturligt for mange at placere en crash mat i forlængelse af airtracken, hvis den bruges til spring, tumbling og avancerede gymnastik.

Den kan integreres helt naturligt i forlængelse af din airtrack for at give dig mulighed for at udnytte hele airtracken for derefter at springe videre fra den og ud på landingsmåtten, eller den kan placeres oven på airtracken, hvis du skal øve stående spring på den.

Her på siden kan du blive meget klogere på, hvorfor du bør købe en crash mat og samtidig få det store overblik over, hvilke landingsmåtter der er de bedste på markedet lige nu.

Optimér din sikkerhed, når du springer på en airtrack

At have en mini airtrack derhjemme i haven eller i stuen er en garanti for mange timers sjov og god træning af de gymnastiske færdigheder. Det er dog ikke kun ren leg, da det hurtigt kan gå rigtig galt, hvis der bliver sløset med sikkerheden eller kontrollen i et hurtigt spring. Derfor er det vigtigt, at der altid er fokus på sikkerheden, når du eller dine børn bruger jeres airtrack derhjemme.

En af de vigtigste og nemmeste måder at sikre sikkerheden ved spring på en airtrack er at integrere en crash mat i forlængelse af airtracken. Her vil der være mulighed for at lande alle spring på en special designet enhed perfekt til at sikre gode og komfortable landinger. Den vil både støtte dine led i landingen, så du ikke vrider rundt, og den vil afdæmpe selve stødet for landingen, så det vil føles meget blidere for din krop.

De fleste landingsmåtter er designet med et skridsikkert materialer under måtten, så den ikke skrider eller bevæger sig, når man lander på den. Ofte vil man kunne påmontere landingsmåtten på selve airtracken med velcro, så de to enheder vil sidde godt sammen og derfor udgøre en samlet del af airtracken. Derudover kan de fleste af dem foldes sammen og let flyttes rundt på med et håndtag på siden.

Bedre sikkerhed og tryghed giver bedre spring

Når du sætter en crash mat på din airtrack som en naturlig forlængelse af den, vil du både sikre bedre og mere komfortable landinger, der skåner kroppen for skader og uheld.

Herudover vil det at have en landingsmåtte give helt nye muligheder for selve springene på airtracken. Når du ved, at der ligger en crash mat for enden af airtracken, medfører det en tryghed, der åbner muligheden for at prøve nye spring og udfordre dig selv på spring, som du ikke ville turde gøre uden crash matten. Derfor kan du løfte dine muligheder for at forbedre dine spring og teknikker markant ved at tilføje en landingsmåtte til dit set up derhjemme.

Hvad er en airtrack?

En airtrack er som sagt en stor gymnastikmåtte, men det kan også beskrives som en stor oppustelig flade, der bruges til flere forskellige former for motion i haven eller i gymnastiksalen. Særligt er den velegnet til gymnastik, da den tager noget af faldet, hvis ikke øvelsen går til held. Springmåtten bliver primært brugt til træning af springkombinationer som for eksempel flikflak, saltomortaler, vejrmøller, kraftspring og lignende øvelser. 

En airtrack kan bruges af alle uanset alder og niveau, og de er særligt populære i hjemmet, da de er nemme at opbevare. I og med du puster måtten op, når den skal bruges, så fylder den væsentligt mindre, når du har den til at ligge. Dermed kan den også flyttes rundt og tages med til forskellige destinationer.

Airtrack H15 til den seriøse gymnast

Mange vil kunne nøjes med en airtrack på enten 5 meter eller med to airtracks, der kan sættes sammen for at skabe en lang måtte. Dog er der også nogle gymnaster, der er meget seriøse med deres træning – særligt i teenagealderen eller som voksne – og for dem vil de måske opleve mangler ved airtracks, der primært egner sig til hjemme brug.

Opgraderingen vil højest sandsynligt finde sted, når den gamle model er ved at være slidt, og der alligevel skal købes en ny. Fokus vil ofte være på tykkelsen, og der er mange, der vælger en model, der måler 15 cm. i tykkelsen i stedet for de 10 cm., som en airtrack til hjemmet normalt vil være på.

Her er det samme princip der gælder på den måde, at mange vælger at købe flere korte airtracks, som de kan sætte sammen. Altså vil det ofte være en airtrack med målene 15 cm. i tykkelsen og måske 3 meter i længden. Denne kan fint bruges til at træne enkelte spring, men så snart du skal træne en serie, vil den føles begrænsende.

Hvilken airtrack er det rigtige valg for dig?

Det er svært at give et generaliserende svar på dette spørgsmål, da alle er forskellige, og vi har alle forskellige behov. Derfor er det vigtigt, at du laver din egen dybdegående research, hvis du vil være sikker på, at du ender op med den rigtige model.

Det, du kan blive klogere på, er derimod, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber din første airtrack.

Valget af airtrack handler primært om, hvad du ønsker at bruge måtten til, samt hvor meget du vejer. Jo større du er – jo mere du vejer – jo tykkere en airtrack skal du bruge, da du gerne skal have ordentligt aftræk, hvis du vil kunne lave dine spring ordentligt og også opnå en blødere landing, hvilket jo er formålet.

Den perfekte airtrack til børn

Hvis du er på udkig efter den perfekte airtrack til dine børn, og de enten bare skal bruge den til sjov og leg, eller er nybegyndere indenfor gymnastik, så er en kort airtrack med en tykkelse på 10 cm. højest sandsynligt et udmærket valg.

En airtrack af denne type vil byde på mange timers sjov. De vil have mulighed for at hoppe rundt og lege på måtten, og de vil samtidig træne både motorikken og deres generelle fysik.

Den perfekte airtrack til større børn med en interesse for gymnastik

Har du derimod enten lidt større børn, eller har dine børn en interesse for gymnastik, som de gerne vil videreudvikle derhjemme, så kan du med fordel kigge på airtracks, der er er lidt tykkere, men også airtracks, der er lidt længere.

Det er længden på airtracken, der er afgørende for, hvor komplicerede kombinationer, som dine børn kan træne. Hvis ikke den er lang nok til at lave flere spring efter hinanden, så bliver kombinationerne, som dine børn kan træne, hurtigt relativt simple.

Den perfekte airtrack for de øvede gymnaster og voksne

Den perfekte airtrack for de øvede gymnaster og voksne, der enten interesserer sig for gymnastik, eller blot vil bruge det som en måde at dyrke motion på, vil en airtrack med en tykkelse på 20 cm. være det rigtige valg.

En tykkelse på 20 cm. giver det rette afsæt, og den sikrer også, at du ikke rammer jorden, når du er landet, selvom du er voksen.

Airtracken skal også gerne have en vis længde, hvilket igen skyldes, at kombinationerne ellers bliver relativt simple. Jo ældre børnene bliver, jo bedre vil de også blive, og de vil derfor være i stand til at sætte flere øvelser efter hinanden. I denne periode findes der næsten ikke noget mere irriterende, end en airtrack, der begrænser dine muligheder.

SE OGSÅ