Hvilken er airtrack er bedst i test?

Der er kommet virkelig mange airtracks på markedet de sidste par år. Der er specielt kommet mange fra østen. Eller det skal forståes sådan, at stort set alle kommer derovre fra. Både de gokde og de dårlige.

Men dem som producerer de knap så gode af dem prøver at overflyde markedet. Det er selvfølgelig godt for dem, som ikke har en stor pengepung. På den anden side, så holder de billige ikke super godt og kvaliteten af de materialer, som er brugt kan være meget tvivlsomme, da de ikke er regulerede som vi normalt ser det i Danmark.

Airtrack-test

Hvilke mærker er sammenlignet?

 • Abilica
 • FlipZ
 • VidaXL

De mærker og modeller, som er sammenlignet er typiske og meget solgte aritracks. Umiddelbart ligger de jo ikke op ad hinanden i prisniveau.🏅 BEDST i TEST 🏅
1. Abilica AirTrack – 5m x 1,5m x 15cm – 4.549 kr.

Abilica sælger høj kvalitet og går ikke på kompromis med kvaliteten overhovedet. De har nogle af de absolut bedste airtracks. Priserne er en lille smule højere end de to andre airtracks. Og jeg kan godt afsløre nu, at den er pengene værd og er den bedste airtrack af dem i testen.

Grunden til at Abilica bestemt er pengene værd er, at den både er bredere (+0.5m) og tykkere (+5cm) end de to sammenlignede aritracks.

Dimensionern alene gør det selvfølgelig ikke. Men hele finishen emmer af kvalitet på Abilica springbanen.

airtracks-abilica-airtrack-5-meter

 

2. FlipZ – 5m x 1m x 10cm – 3.299 kr.

Denne airtrack fra FlipZ tager 2. pladsen i “sikker” stil. Der er et stykke vej op til Abilicas kvalitet. Det skyldes primært, at den kun er 10 cm tyk. Det gør en hel del ved den type spring man kan lave. Den “bouncer” ikke nær så godt og tager man lidt luft ud for, at få mere “bounce” i, så kommer man faretruende tæt på jorden grundet de kun 10 cm tykkelse.

Bredden er her 0,5 m smallere end Abilica airtrack’en. De godt 30% man mangler i bredden gør, at der er lidt mindre mulighed for at tumle og være flere på den.

Men den tager en fin 2. plads, da prisen er til at komme til for de fleste, og den kan opfylde en del behov til trods for de mangler den har i forhold til Abilica. Har du lidt højere ønsker om kvalitet og udviklings-muligheder, så tager denne springbane ikke pokalen.

flipz-airtrack-5-meter

 

3. VidaXL – 6m x 1m x 10cm – 2.049 kr. (OBS – kun med fodpumpe!)

VidaXL hører med i testen fordi den er virkelig prisstærk. Der er dog nogle klare “down-sides”. Der følger en fodpumpe med. Det er altså en stor fejl. Det er ganske umuligt, at pumpe en airtrack op med en fodpumpe, medmindre man har god tid og vil have varme i benene.

En anden ulempe er igen tykkelsen. Med sine kun 10 cm, så er den ikke beregnet til de vilde spring og tunge folk. Den har en bredde på 1 meter, hvilket er til den absolut lille side. Det kan være svært for flere unger at lege på samme tid. Men den trods det være god til mindre børn og folk som ikke kommer til at bruge den så tit.

Udover det så virker den til, at være fin i svejsningerne og de steder som den er samlet. Til prisen er den helt fin, og man kan ikke forvente mere.

vidaxl-airtrack-6-meter

 

Der burde have været en 4. airtrack med i testen

Ja, der burde have været en Funtrax airtrack med i testen også, men jeg har kun hørt om den fra venner som har én. Der er meget positive røster omkring den. Fin kvalitet, solid og tyk, mindst 15 cm. Det er i hvert fald nogle af de vigtige parametre. Og så set i lyset af, at den er dansk designet og importeret, så de er ikke fremstillet med skadelige stoffer. På down-siden er at den er tung for børn og unge at flytte – og voksne. Men det skyldes også det “gods” og materiale den er lavet af. Den er bare solid.

 Hvorfor skal du købe den bedste airtrack?

En god kvalitet på en airtrack giver dig ikke bare de bedste muligheder for, hvordan du bruger den til, at udføre tekniske bevægelser og spring. Det sikre også at den vil holde i årevis.

På dagens marked er der mange producenter, som producerer airtracks, hvilket kan forvirre dig en hel del, for hvad der er god kvalitet eller hvad der er dårlig kvalitet. Mange forfalskede produkter sælges som gode kvalitetsprodukter til kunderne, hvilket resulterer i konsekvenser af, at det er svært for brugerne at identificere, om de oppustelige springbaner er af gode eller ej.

De bedste airtracks bruges af klubber og de dygtige springgymnaster

Airtrack produkter er meget brugte i springklubber, gymnastikforeninger, dansestudioer, til performance-træning og til træning og/eller leg i hjemmet og i haven. De kan også bruges på vandet om sommeren. De er nemlig lavet af samme materiale som oppustelige SUPs. Ikke at de på nogen måde kan sammenlignes og bruges som en SUP. Men ungerne elsker at lege på dem på vandet. Airtracks er især i høj kurs hos børn og unge.

funtrax-airtrack-springbane-til-hjem-og-profKvalitet og anmeldelser af airtrack

Før du køber så skal du skal være helt sikker på, at din kommende airtrack har gennemgået streng inspektion for, at sikre et sikkert produkt uden fejl og mangler.

Hvordan man kan identificere en god springbane er, at du kan se på de forskellige mærkninger og certificeringer, samt anmeldelser fra andre købere på diverse sider.

Airtracks kan produceres af rigtig mange producenter. Er der et stort marked for et produkt, så vil der dukke mange producenter op. Både dem som vil producere gode produkter, men desværre også dem, som vil tjene hurtige penge og lave noget billigt skrammel.

Følgende forslag er en god hjælp til dig til, at vælge en god kvalitet af din nye airtrack. Uanset om du er en professionel atlet eller bruger den i hjemmet eller om du er ung eller gammel, så vil en airtrack af en god kvalitet, som fx. Funtrax, give dig en behagelig, sjov og sikker træning og oplevelse.

Størrelsen på springbanen ​ kan tilpasses efter behov, korrekt størrelse kan medvirke til at forbedre brugernes færdigheder og øge effektiviteten under træningen.

En airtrack er bærbar og nem at opbevare hjemme

Det mest fremtrædende træk ved en perfekt bane er at den skal være let, bærbar, nem at opbevare. Det er meget bekvemt, at kunne transportere den hvor hen du ønsker og som du har brug for. Airtracken skal være tyk nok til, at forhindre brugerne i at komme til skade. At have en god springbane kan sikre at undgå usikker motion og træning. Vælg en god kvalitet af airtrack, hvis det er vigtigt for dig, at forbedre dine færdigheder i sikkerhed – og fordi det bare giver dig en langt bedre oplevelse og vil holde i årevis.

funtrax-pro-airtrackfuntrax-pro-airtrack-inclinefuntrax-pro-airtrack-crash-mat 

Børn elsker at tumle på airtracks

Udover at tumle på en airtrack, en trampolin eller en stor blød madras, så kan du også finde på mange andre ting som dine børn kan få stor glæde ved. Ovre på Klodsmajor.dk har de samlet en masse gode idéer og tips til en god og sund hverdag for dine børn.

Sikkerhed på en airtrack

For at få stor gavn af din airtrack i mange år, så kan du se et sæt regler her, som er baseret på erfaringer og feedback fra flere brugere, og som bør respekteres:

 • Airtracks skal opsættes efter anvisningner fra producenten.
 • Kontrollér altid overfladen, den skal være ren, tør og jævn. Når du er udenfor skal du altid sørge for et helt plant underlag under airtracken.
 • Hvis du vil flytte med springbanen, skal du, om muligt, bruge håndtagene på siderne. Undgå at trække den over jorden for ikke at skade eller slide den.
 • Der bør være en passende ledsager tilstede, i tilfælde af at nogen kommer til skade, hvis den er i brug.
 • Brug ikke en airtrack i fugtige rum. Den kan blive glat og det kan resultere i personskader.
 • Brug ikke en springbane i regn. Den kan blive glat og det kan resultere i personskader.
 • Opbevar den ikke snavset eller våd. Rengør den efter brug. Sådan sikrer du at den holder i årevis.
 • Brug ikke sko, men enten bare fødder eller strømper, som er beregnet til denne type måtter.
 • Hvis man bruger et manometer (trykmåler) under oppustningen, så skal man fjerne manometeret, mens luftbanen er i brug.
 • Anbring sikkerhedsmåtte (crash mat) i enderne af din airtrack.
 • Når du bruger springbanen, skal der være en måtte til landing. Denne kan forbindes med velcro, som også vil undgå et lille rum mellem måtterne.


 

flipz-airtrack-5-meter

Airtracks til hjemmet er virkelig blevet populære de seneste år. I mange år har havetrampolinen været danskernes sikre valg, når børnene skulle lege i haven. På det seneste har der dog været en tendens til, at flere har valgt at købe en såkaldt mini airtrack, da den er noget mindre end de klassiske airtracks, som findes i gymnastikklubber og på efterskoler.

Men kan man bruge en mini airtrack i haven?

Hvor stor er en mini airtrack?

Netop det at mini airtracks kan fås i praktiske størrelser helt ned til omkring 3 meter i længden og bare 1-1,5 meter i bredden gør, at de passer ind i de fleste danskeres have eller på terrassen.

En mini airtrack kan nemlig både anbringes på en græsplæne og på en terrasse med fliser. Den kan ligeledes også sagtens opsættes indendørs, hvis du har god plads derhjemme i stuen eller i gangen. Hvis du anbringer den udenfor kan det dog anbefales, at du lægger et tæppe eller en presenning under den, for at skåne den mod små sten, sand eller grene, der kan slide unødigt på din airtrack.

Disse mini airtracks fås i mange forskellige prisklasser alt efter længden og tykkelsen på den, samt materialevalget. Her på siden finder du en god og overskuelig oversigt over de bedste mini airtracks til hjemmet, så du kan blive klogere på, hvilken airtrack du skal have hjemme hos dig.

Hav altid styr på sikkerheden

Selvom en mini airtrack ligger hjemme på græsset i haven og ser meget fredelig ud, så bør du altid være opmærksom på sikkerheden, da der altid vil være en risiko for uheldige episoder, der kan ende galt, når man hopper på en airtrack. Det er derfor vigtigt at være klar over, hvordan man bruger en airtrack og ikke bare kaster sig ud i vilde tricks og saltomortaler, da dette kan gå helt galt, hvis du ikke har styr på det.

Hvis du gerne vil øve dig i at lave eksempelvis saltomortaler, så kan du med fordel lægge en almindelig madras oven på airtracken eller ved siden af, så du lander blødt, hvis du skulle lande lidt uheldigt.

Tilbehør til en airtrack

Man kan faktisk få en masse tilbehør til en airtrack.

Af det mest populære tilbehør kan nævnes “tønder”. Tønder er de her store runde oppustelige tønder, som man kan bruge til, at øve flikflak på. De er også sjove bare at lege på.

Af andet nyttigt tilbehør kan man købe oppustelige springbræt og nogle landingsmadrasser.