Forskellige slags underlag på minigolfbaner

11. aug 2020 | Minigolf, Sportsgrene

Der findes tre forskellige slags underlag på minigolfbaner.

Dem kan du læse mere om her i denne artikel.

Underlag af eternit

Eternit er den mest udbredte type af underlag til minigolf her i Danmark, men også i udlandet. Disse baner kræver ikke så meget plads.

Et komplet minigolfanlæg anvendt til turnering på 18 baner fylder nemlig ikke mere end 600 – 800 kvm. Når man skal vælge sin bane, så kan man typisk udvælge den blandt 24 baner.

Eternitbanerne ses rigtig mange steder her i Danmark, og man benytter sig også af dem på rigtig mange campingpladser og andre former for feriesteder. Selvom de ikke er så lange, så er der rent faktisk mange, der bliver overrasket over, hvor svære de egentlig er.

Banerne kræver en hel del vedligeholdelse, når det er forår, men hvis man er en klub, så kan klubbens medlemmer nemt få gjort banerne klar til, at man kan spille på dem, når vinteren er overstået.

Man må ikke træde på disse baner.

Underlag af filt

I både Sverige og FInland finder man filtbaner. Banernes underlag er af filt, og selve banens konstruktion er udformet i træ. Der er mange udfordringer i denne anlægstype, da banernes er noget længere. Det ses også, at denne type bliver mere og mere udbredt i Europa. Dette fordi det er til stor glæde og fornøjelse at spille på denne banetype.

Almindeligvis kræver banerne langt mere anlægsplads. Typisk skal man bruge omkring 1.000 – 1.500 kvm, men det kan godt variere en del. Det er dog også muligt at sammensætte banen efter de pladsmuligheder, som man har.

Næsten hvert eneste år spilles der internationel minigolfmesterskaber på disse baner. Det betyder også, at de bliver mere og mere udbredt i andre lande. Og også i Danmark. Det er tilladt at træde på banerne, og det er i mange tilfælde nødvendigt for, at man som spiller kan stå rigtigt i forhold til bolden. Man går dog typisk ikke på banerne.

Underlag af beton

Betonbanerne blev udviklet i 1950’erne. De er meget udbredte i både Østrig, Sydtyskland og Schweiz. Der findes 18 forhindringstyper, og uanset hvor man finder disse baner, så har de præcis den samme rækkefølge.

En betonbane er bygget med et betonfundament og med runde metalbander. Det er dyrt at anlægge denne type, og den er også meget pladskrævende. Det er dog baner, der er meget attraktive at spille på.

Typisk går man heller ikke på denne banetype.

Du kan også finde yderligere information om minigolf-banernes underlag her, hvor det er yderligere beskrevet.

SE OGSÅ