Derfor er vandsport godt for din krop og sjæl

12. jul 2017 | Vandsport

Det er den årstid hvor dagene begynder at blive længere, og vi har dejlige aftener. Det er også den tid på året, hvor mange tænker på at miste de kilo, der har tendens til at blive akkumuleret om vinteren. At gå i motionscenter virker måske ikke for dig?

Forskning har bevist, at nogle af de lykkeligste mennesker er i vandet ofte.

Forskning fra Bayler University Medical Center har bevist, at folk, der træner med vandsport, nyder deres fitness-tid mere end dem, der træner på “land” – men hvorfor?

Vand holder dig fra træthed, så du kan træne i længere tid, hvilket resulterer i større og bedre fitnessudbytte.
At komme i form ved hjælp af et Stand Up Paddle Board kræver for eksempel balance og stabilitet, hvilket styrker dine core muskler og styrker hele kroppen.
Vandsport finder sted i maleriske omgivelser, hvor du er i ét med naturen, beroliger sindet og lindrer stress.

Så hvilken vandsport giver dig den bedste træning?

Stand Up Paddle Boarding

SUP eller Paddle boarding er en sand, total body workout. Det kræver, at du udfører en balancehandling, der involverer søjlerne i hofter, skuldre og core. Ved hjælp af dine hoftebøjler, core, skuldre og triceps overfører du kraften fra vandet op gennem hele kroppen.

En anden form for god og grundig workout og træning kan du få ved at bruge en Ironmaster Super Bench. Tjek den ud her.

Du kan se et udvalg af oppustelige (SUP) paddle boards her.

Advanced-Elements-Hula-11-Inflatable-SUP-Board

Ro kajak

En fantastisk måde at aflaste stress på, samtidig med at de passer til hinanden, er kajaksejlads en meget givende vandsport, der danner grundlaget for en sund og fit livsstil!

At sætte din pagaj i vandet og fuldføre et godt tag igangsætter det væsentlige i alle muskler i overkroppen og nogle af underkroppens muskler – din core.

Det bedste ved kajakroning er, at de grundlæggende færdigheder kan læres på en dag eller to, og du kan have det sjovt med at perfektionere disse færdigheder og lære nye i årevis. At ro kajak i flotte omgivelser er perfekt for krop og sind.

Du kan se et udvalg af oppustelige kajakker her.

advanced-elements-advancedframe-groen-oppustelig-kajak

Dinghy sejlads

Dinghy sejlads er sjovt, hurtigt og vådt! Det er en populær vandsport.

Sejlads er ikke kun en stor vandsport du kan lave med dine venner og familie mens du er på ferie, den har også nogle store fordele for krop og sind.

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor du sover så godt, når du besøger kysten? På grund af havluften! Havluften er fyldt med sunde negative ioner, der fremmer vores evne til at absorbere ilt, hvilket er grunden til et eventyr på vandet. Du vil føle dig mere opmærksom, afslappet og energisk.

Ved at hænge ud på båden opbygges dine core-, arm- og benmuskler. Sejlads forbedrer også din balance, koncentration og udvikler hånd-øje-koordinering, når du styrer.

Stand up Paddle boarding, kajak og sejlads, er kun tre eksempler på vandsport, der kan forbedre din form, fitness og helbred. Der er mange flere, og da Danmark har masser af kystlinie, søer og åer, vil du aldrig være langt væk fra et sted eller en klub, der vil sætte dig i stand til at komme på vandet. Så stop med at tænke på det og komme ud på vandet i en kajak eller på et oppustelig paddle board!

Husk en redningsvest faktisk er obligatorisk, at have ombord på dit paddle board. Der er ingen regler om at have den på. Men den skal med.

Nu vi er i gang med, at snakke redningsveste til dig og ungerne, så er der også noget andet sjovt til ungerne – nemlig oppustelige badedyr. På Vandleg.dk kan du finde gode råd og tips, samt masser af store badedyr 🙂

[kkstarratings]

SE OGSÅ