Den bedste sommermad med sous vide metoden

sous-vide
5 (100%) 7 votes

Er du klar til en dejlig sommer med godt vejr og dejlig mad? Der er mange måder at tilberede sommermaden på, og grillen er helt naturligt vores foretrukne metode om sommeren. Den kan samle familien eller et selskab og sætte et fantastisk præg på råvarerne. I denne guide vil vi dog give dig et tip til, hvordan du tager sommermaden et skridt op med sous vide metoden.

Hvad er sous vide?

Du har måske hørt, hvad sous vide metoden er. Mange associerer metoden med et vandbad, og når du hører det, forestiller du dig måske et rædselsfuldt vand kogt måltid. Sous vide er bare meget mere end det. Metoden indebærer, at man tilbereder maden på en meget nøjagtig måde, således at du opnår høj kvalitet med en eminent smag. Den benyttes især på fremragende restauranter, men der er intet i vejen for at tage den med hjem i det private køkken. Det vil efter vores mening blot skabe endnu større motivation for at blive i hjemmet og spise dejlige måltider, frem for at skulle ud på dyre restauranter.

Hvorfor bør man kombinere sous vide og grill?

Sous vide og grill er en udsøgt kulinarisk kombination, da du får det bedste fra begge verdener. Grillen er efterhånden blevet et omdrejningspunkt for mange mennesker under sommeren, da den både kan samle familien eller selskabet – men samtidig give en helt speciel smag, som mange forbinder med årstiden. Denne smag kan du gøre endnu bedre med sous vide. Sous vide metoden giver i sig selv flotte resultater, hvor måltidet ender med at blive ekstraordinært mørt og saftigt – specielt kød fra kvæg eller kylling. Vandet er langt bedre til at overføre varmen, end grillen alene. Du kan derfor stege dit måltid langsomt på grillen efterfølgende og få fremragende resultater hver gang.

Fremgangsmåden er relativt simpel – du kan starte med sous vide en dag før, du tænker at skulle grille. Når du er klar til at grille, tager du blot maden ud af poserne og steger dem på grillen.

Hvilke redskaber skal bruges?

Det er klart, at sous vide er en tand mere kompliceret end grillen i sig selv. Men hvis du virkelig vil forkæle dig selv, dine gæster eller din familie, er dét det hele værd. Processen kræver et vandbad og vakuumposer som det helt elementære og afgørende. Der findes flere forskellige løsninger efter dit behov, og du kan se meget mere om udstyret og teknikken her.

Teknikken kan altså med fordel benyttes i tilberedningen af især kød, men også grøntsager som asparges og kartofler er anbefalelsesværdige.

Andre gode tips

Det kan være svært at finde den helt rigtige metode til at lave gode og sprøde pommes frites i det private hjem. Mange dropper det måske helt efter mange mislykkede forsøg, men sous vide kan dog være løsningen. Tilberedningen er ikke afhængig af grillen, men det ændrer ikke på, at pommes frites er udsøgt tilbehør til grillmaden. Hemmeligheden er, ganske kort forklaret, at skære dine kartofler og herfra smide dem i et vandbad under vakuumpakning. Slutteligt frituresteges de. Dette vil skabe sprøde pommes frites med rigtig god smag. Du kan finde andre gode opskrifter her.

Vi håber, at det kan give jer inspiration til at kokkerere de bedste måltider på denne årstid. Sous vide eller grill skal dog ikke begrænses udelukkende til sommeren – det kan tilberedes til hver en tid.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.