Indendørs fodboldsko | De 5 bedste sko med teknik og mål i ⚽️

12. aug 2020 | Fodbold

Når du skal have nogen af de bedste indendørs fodboldsko, så skal du gå efter fodboldsko, som har god kontakt til halgulvet og god kontakt med bolden. Indendørs fodbold er en sport, hvor det handler meget om detaljer og fin teknik.

Nogle fodboldsko er selvfølgelig bedre end andre. Der er forskellige prisniveauer og forskellige typer af sko alt efter hvilken type boldspiller du er – og hvad du finder behageligt.

Der findes flere forskellige mærker på markedet. Nike og Adidas er de mest populære så de er bestemt værd at se på. De dækker et meget bredt udvalg af de forskellige indendørs fodboldsko.

Guiden til de bedste indendørs fodboldsko

Den guide giver dig et overblik over, hvilken model indendørs fodboldsko, som vil passe bedst til dig – eller hvilke som er vurderet til, at være de bedste fodboldsko – er det den blå legende Adidas Handball Special eller en af de mere moderne med sokker fra Nike eller Adidas?

I guiden kan du få info til at beslutte dig for, hvad det er for nogle indendørs fodboldsko, du skal købe. Der er nemlig en række ting, som du skal tage stilling til, når det er det, du skal ud at købe. Det er som med alt andet vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du træffer valget om dine nye indendørssko fodbold.

Du finder følgende svar + meget mere

 • Hvilken er egentlig den bedste indendørs fodboldsko?
 • Hvilken indendørs fodboldsko giver bedst kontrol med bolden?
 • Hvilken fodboldsko giver bedst kontakt med gulvet?
 • Er den legendariske fodboldsko, Adidas Handball Special, (stadig) bedst?
 • Kan man vælge de samme sko til Futsal og almindelig indendørsbold?
 • Typer af indendørs fodboldsko
  • -med sok eller en klassisk model?
 • Hvilken slags materiale skal man vælge – syntetisk eller læder?
 • Hvordan får man bedst komfort uden at gå på kompromis med kontrol?
 • og mange mange flere svar ..
TILBUD

adidas Performance Fodboldstøvler - Copa Sense 3 - Navy Blue

TILBUD

adidas Performance Fodboldstøvler - Copa Sense 3 - Navy Blue

TILBUD

adidas Performance Fodboldstøvler - Copa Sense 3 - Navy Blue

TILBUD

adidas Performance Fodboldstøvler - Copa Sense 3 - Navy Blue

TILBUD

adidas Performance Fodboldstøvler - Copa Sense 3 - Navy Blue

TILBUD

adidas Performance Fodboldstøvler - Copa Sense 3 - Navy Blue

TILBUD

adidas Performance Fodboldstøvler - Copa Sense 3 - Navy Blue

TILBUD

adidas Performance Fodboldstøvler - Predator Edge 3 - Sort

adidas Performance Fodboldstøvler - Predator Edge 3 - Sort

TILBUD

adidas Performance Fodboldstøvler - Predator Edge 3 - Sort

TILBUD

adidas Performance Fodboldstøvler - Predator Edge 4 - Sort

TILBUD

adidas Performance Fodboldstøvler - Predator Edge 4 - Sort

Indlæs flere

Hvorfor kan man ikke bare bruge en almindelig indendørssko til indendørs fodbold?

Hvorfor betyder det noget, hvilke indendørssko du har på, når du skal spille indendørsfodbold?

Svaret er ret simpelt.

Fordi boldkontrol, kontakt, hastighed og gulvkontakt betyder alt.

Indendørsfodbold er en hurtig sport, og det gælder om maksimal boldkontrol.

Så derfor skal du vælge de rette indendørs fodboldsko, så du kan give dig selv og dit hold det bedste udgangspunkt.

Jeg har lavet en top-5 over de bedste og mest populære indendørs fodboldsko.

Plus en guide til dig, så du kan træffe det bedste valg, når du skal dominere i hallerne til de forskellige indendørs fodboldstævner.

Kan man bruge almindelige sko til padel?

 

TILBUD

adidas Performance Fodboldstøvler – Predator Freak 4. IN – Blå

adidas Performance Fodboldstøvler – Predator Edge 3 – Blå

adidas Performance Fodboldstøvler – Copa Sense 3 – Navy Blue

adidas Performance Fodboldstøvler – Predator Edge 4 – Sort

adidas Performance Fodboldstøvler – Predator Edge 3 – Sort

TILBUD

adidas Performance Fodboldstøvler – Predator Freak 4 – IN – Rød


 

Dette skal du være opmærksom på når du vælger dine indendørs fodboldsko

Der er en stor forskel på indendørssko til fodbold og udendørs fodboldstøvler.  Som de fleste ved, så er der selvfølgelig ikke knopper på indendørs fodboldsko, men man skal naturligvis også stille en række krav til de indendørssko, som man skal have.

Der er nogle væsentlige ting, der karakteriserer en indendørssko til fodbold. Der er derfor ting, som man skal man tage stilling til, når man skal finde den bedste sko. Det er blandt andet skoens design, som man skal være opmærksom på. Men også dens fleksibilitet og vægt adskiller sig fra udendørs fodboldstøvler.

En helt almindelig indendørs fodboldsko vil have en vægt, der er meget lettere end den, der er ved almindelige fodboldstøvler, der benyttes udendørs. Når det handler om de indendørs fodboldsko, så er det også et krav, at de skal kunne beskytte fødderne bedst. Det betyder dermed også, at de materialerne til fremstillingen af skoene skal være tykkere.

Blandt andet er disse egenskaber vigtige, når du vælger indendørssko til fodbold

Der findes et hav af muligheder, når det kommer til at vælge den helt rigtige indendørssko til fodbold. Det er også muligt at vælge en indendørs fodboldsko med sok. Jo bedre skoen passer til den enkeltes fodtype, jo mere komfort vil man få. På den måde vil man også opnå en bedre sammenhæng og dermed samarbejde mellem fødderne og anklerne. Det er også på den måde, at kroppen får de bedste betingelser for at kunne arbejde og yde mest. Føddernes bevægelighed bliver nemlig bedre, og man bliver derfor som spiller bedre til at overføre den optimale kraft, når man springer. Ikke mindst får man også langt bedre udholdenhed.

Man kan derfor sige, at komfort er noget af det vigtigste, når man skal vælge indendørs fodboldsko. Men det betyder naturligvis ikke, at det er det eneste, man skal tage stilling til og tænke over, når man skal ud at vælge en helt ny indendørssko.

Man kan dog også være sikker på, at både skud og afleveringer bliver bedre, når skoen har den rette komfort. Man bliver under alle omstændigheder mere effektiv og god til fodbold, når man vælger lige netop den sko, der passer til den fodtype, man har. Det skal føles så naturligt som overhovedet muligt at have skoen på.

Der findes mange mærker på markedet, der tilbyder god komfort. Det kan i den forbindelse blandt andet være interessant at kigge nærmere på Adidas indendørs fodboldsko og Nike indendørs fodboldsko.

Sørg for at finde den rette størrelse

Man skal naturligvis finde den størrelse, der passer en helt perfekt. Man kan som tommelfingerregel godt forvente, at man i langt de fleste indendørssko til fodbold skal bruge den samme størrelse, som man bruger i helt almindelige sko. Det er dog altid værd at være opmærksom på, at det godt kan være en stor fordel, hvis man finder en sko, der sidder lidt tættere til foden. Det vil nemlig helt uundgåeligt medføre, at man får langt større kontrol over bolden. Det betyder, at skoens overdel skal slutte så tæt til foden som muligt og dine tæer skal tæt på smuden af skoen uden at røre. Rammer dine tæer mod spidsen vil det hurtigt bringe ømme negle, vabler og ubehag.

Undgå vabler

Det er meget nemt, at få vabler når man dyrker sport med mange hurtige vendinger og stop på et hårdt underlag, som et halgulv kan være. Det er en god idé, at ikke have en sko som er for stor og efterlader meget luft om foden. Du skal også tænke over valget af strømper, da du kan glide inde i fodboldskoen. hvis fx strømpen er for tyk.

Valg af skoens ydermateriale

Ydermateriale på en indendørssko til fodbold har stor betydning. Både i forhold til komfort, men også i forhold til hvordan skoen sidder på foden, og hvor meget kontrol man har over bolden. Blødt materiale giver god føling og kontrol med bolden.

Flere af de bedste fodboldsko har kængurulæder som ydermateriale. Her får du en bedre pasform om foden, og det giver også maksimal komfort. En til-spillet fodboldsko i kængurulæder giver den bedste følelse om foden, og det kan absolut anbefales.

Kalveskind er også meget populært, men det er dog hverken helt så blødt eller smidigt som kængurulæder. og det er lidt tungere. Men det holder i meget langt tid til gengæld.

Så er der også kunststof, som bruges til mange fodboldstøvler.

Valget af fodboldsko med kængurulæder kan bestemt anbefales, da det former sig efter foden – også hvis du har en fod, som er lidt bredere end gennemsnittet.

Skoens bredde

En fodboldsko skal sidde tæt, så du kan mærke bolden så tæt på din fod som muligt. Også så du får bedre og mere præcis kontrol over bolden. Men der er jo også hele aspektet i, at skoen skal sidde godt på din fod.

Har du en bred fod, så gå efter en sko med kængurulæder. Det er et fleksible materiale, som er slidstærkt og sidder virkelig godt om foden. Når fodboldskoen er tætsiddende får du god støtte til foden og du får en god og hurtig bevægelighed på banen.

Asics Beyond FF Indendørssko Herre


Se produktet her

Asics Gel Blade 7 Indendørssko Dame


Se produktet her

Asics Gel-Dedicate 8 Padel Indendørssko Dame


Se produktet her

Asics Gel-Dedicate 8 Padel Indendørssko Dame


Se produktet her

Asics Gel-Dedicate 8 Padel Indendørssko Herre


Se produktet her

Asics Gel-Dedicate 8 Padel Indendørssko Herre


Se produktet her

Væsentlige forskelle mellem indendørssko til fodbold og udendørs fodboldstøvler

En indendørssko til fodbold er betydeligt anderledes end fodboldstøvler til udendørs brug. Når man gerne vil spille indendørs fodbold, så skal man derfor også stille en række krav til skoene.

Det er godt at være opmærksom på følgende:

 • I indendørs fodbold skal der løbes langt flere spurter. Det betyder derfor også, at skoene skal være både mere bevægelige og fleksible.
 • Under indendørs fodbold for det meste er langt flere vendinger, og det sker også meget oftere. Det er også derfor, at det er et ufravigeligt krav, at skoene skal have maksimalt fat i den indendørs bane.
 • For det meste spiller man indendørs fodbold i haller eller sale. Det er også med til, at der kommer mere fugt i skoene. Derfor skal skoene også give både bedre afkøling og ventilation.

Hvad er indendørs fodboldsko lavet af?

Indendørs fodboldsko kan være lavet af forskellige materialer. Materialevalget har en betydning for komforten, men også for boldkontrollen. Jo blødere et materiale, som skoene er produceret af, jo mere kontrol vil man have med bolden. Man skal dog også vide, at en sko med en blød overdel ikke har helt den samme holdbarhed som en sko med en hårdere overdel.

Hvis man går efter en topmodel, så skal man vælge en sko, der er lavet af kængurulæder. Her kan man mærke en anden form for kvalitet end de mere traditionelle modeller, der er lavet af kalveskind. Det er dog også meget populært at vælge indendørs fodboldsko, der er fremstillet af kalveskind.

Hvilken indendørs fodboldsko er bedst?

Hvad det er for en indendørs fodboldsko, der er bedst, afhænger naturligvis af, hvem man er. Man kan derfor godt indstille sig på, at det kan være nødvendigt at prøve lidt forskellige af, inden man finder den helt rigtige. Det vigtigste er, at den sidder tæt på foden, så man får den helt rigtige boldkontrol. Den skal også have en støtte og fleksibilitet, der gør, at fødderne har det godt, mens man spiller.

Det er også vigtigt at finde den rette størrelse. Man skal nemlig ikke sejle rundt i en fodboldsko. Man kan som hovedregel godt regne med, at man skal bruge den samme størrelse i en fodboldsko, som man bruger i et helt almindeligt par sko.

For de fleste er skoens bredde også meget vigtig. Som tidligere nævnt er det nemlig meget vigtigt, at skoen sidder så tæt på foden som overhovedet muligt. Dette for at sikre optimal boldkontrol. Fødderne skal have den nødvendige og optimale stabilitet, der gør, at skuddet altid bliver så sikkert som overhovedet muligt. Markedet er heldigvis spækket med gode modeller, og der er rigtig mange potentielle kandidater til en god og stabil fodboldsko.

Kan man bruge alle indendørssko til fodbold?

Man kan selvfølgelig ikke bruge alle slags indendørssko til fodbold. Man skal sørge for at vælge en sko, der er fremstillet til at blive brugt til lige netop indendørs fodbold. Så får man nemlig den støtte og komfort, som man har brug for. Det kan være en god idé at researche lidt, så man får lige præcis den sko, som man har brug for.

Både skud og afleveringer bliver bedre med den rette sko.

En indendørs fodboldsko kan godt benyttes i mange år, når blot man vælger at passe godt på den.

SE OGSÅ