Hvad laver sportspsykologer?

19. sep 2017 | Sportspsykologi

7 ting sportspsykologer kan gøre

Hvad laver sportspsykolog? I dag kan en sportspsykolog gøre flere ting for, at hjælpe sportsfolk med deres sport og ydeevne. En sportspsykologs rolle er mere accepteret i dag som en del af det regelmæssige coaching personale for hold og for individuelle atleter – end for 10 år siden. En sportspsykolog kan gøre mange, men de lærer primært atleter mentale færdigheder for, at forbedre deres præstationer og læring.

Hvad gør en sportspsykolog?

De områder, hvor idrætspsykologer underviser varierer fra person til person afhængigt af deres erfaring og kvalifikationer. Nedenfor er de øverste roller hos en anvendt sports psykolog, mental idræts coaching, der hjælper atleter med at forbedre præstationen via mental træning…

(1) Hjælper idrætsudøvere med at håndtere præstationsangst

En sportspsykolog kan hjælpe atleterne med at overvinde frygt, som frygt for svigt, frygt for forlegenhed og generel præstationsangst. Dette er almindeligt blandt atleter, der er perfektionister eller højt dedikerede atleter, der bekymrer sig for meget om, hvad andre mennesker tænker på deres præstationer.

(2) Hjælper idrætsudøvere med, at forbedre mentale færdigheder for bedre ydeevne

Den mest almindelige rolle for en sportspsykolog er, at undervise mentale færdigheder til forbedret ydeevne. En mental ekspert kan hjælpe dig med, at forbedre din selvtillid, fokus, ro, intensitet og tillid til din atletiske præstation. Disse mentale færdigheder hjælper atleter med at forbedre præstationen og kan hjælpe på andre områder af atletens liv.

(3) Hjælper atleter med mentalt at forberede sig til konkurrencen

En anden almindelig rolle som sportspsykolog er, at hjælpe atleter mentalt med at forberede sig på konkurrence. Dette omfatter mange af de ovennævnte mentale færdigheder, men anvendes til specifikke situationer på atletisk felt.

 

(4) Hjælper atleter tilbage efter skader

Vende tilbage efter en skade kan nogle gange være svært for mange atleter afhængigt af skadens art. Atleter vender ofte tilbage med “mentale ar” længe efter en skade er fysisk helbredt. En sportspsykolog kan hjælpe skadede atleter med at klare det pres, der er forbundet med at vende tilbage til et tidligere præstationsniveau og hjælpe dem af med frygten for endnu en skade af lignende art.

(5) Hjælper atleter med, at udvikle en “før kamp” rutine

Som en del af den mental forberedelse omfatter en sportspsykologs rolle, at hjælpe atleterne med at udvikle mentale færdigheder, der anvendes under “pregame” eller “prerace” rutiner. Atleter lærer at fokusere på processen i stedet for resultater og være mere proaktiv med deres selvtillid før konkurrencen.

(6) Hjælper atleter med, at udvikle forudgående rutiner

“Preshot” rutiner er en anden rolle for en sportspsykolog. Her lærer atleter, hvordan man bruger mentale færdigheder til at forberede sig på en bestemt motorisk dygtighed, som f.eks. et golfslag, et frispark eller et kast.

(7) Hjælper idrætsudøvere med, at forbedre trænings-effektivitet

En anden almindelig rolle for en sportspsykolog er, at hjælpe sportsfolk med at forbedre kvaliteten eller effektiviteten af ​​deres træning. Mange atleter, såsom kollegiale atleter, har begrænset træningstid. Trænere vil hjælpe disse atleter med at få mest muligt ud af deres træningstid ved, at forstå principper for motorindlæring og ydeevne.

[kkstarratings]

SE OGSÅ